VIRTUAL REALITY, INREDNINGSFYND & MASSOR AV GOD MAT

Nu är det hög tid för veckans Helgen I Bilder tycker jag, så let´s go!

Eftersom Niklas haft en av sina årliga brakfester på fredagen och låg och var bakis å skakis i farmors hus (där festen ägt rum), var det enbart grodan och la mama som hängde på lördagsmorgonen. Vi drog till Urban Deli och käkade gofrulle. Såklart. Och så tog vi den här mysiga bilden och skickade till la papa.

Då blev la papa längtig och ringde FaceTime. Det var soligt och gött vid farmors pool och han undrade om vi inte ville komma dit.  Det ville vi såklart.

Men först mellanlandade vi på Nytorget och tog en glass. En ”sääänwisch”. Alltid en ”sääänwisch”. #GrodFavorit

När vi kom ut till farmors hus mös vi vid poolen. La papa var på gosshumör, Iggy också. Så VANSINNESGLAD för det förresten – att vi numera har ett barn som VILL GOSSA. Det tog tre år, men sen ville han helt plötsligt bjuda till. Njutningen alltså, när man längtat så länge efter en unge som VILL kramas och sitta i knät.❤️

När vi myst klart vid poolen testade vi vår nya leksak som Niklas hade tagit med till farmors hus för att ha med på sin fest. Vi köpte ett Playstation för någon vecka sen eftersom jag och Niklas tycker det verkar kul att spela tillsammans, och sen tänker vi att det också är något som hela familjen kan tycka är roligt att göra ihop.

För några dagar sen köpte vi även till ett Virtual Reality-kit, och det fick jag prova för första gången nu i helgen. SATAN I GATAN vad coolt, kan jag säga.

Upplevelsen var TOTAL. Jag testade ett gäng demogrejer (ville bara göra sånt som var vackert och mysigt), som att dyka till exempel. Det var MAGISKT. Så galet vackert, och det KÄNDES VERKLIGEN som att man dök.

Så himla glad att vi investerat i detta, vi kommer ha SÅ mycket kul ihop, spelandes alla spel. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att verkligen vara i nuet, man går HELT in i det man håller på med.

Det fanns en massa olika sätt man kunde spela på, i det här spelet kunde Iggy sköta kontrollen helt själv. Det gick ut på att leka med en massa gulliga små robotar som (när man tittade på skärmen) befann sig i rummet vi satt i. Man kunde lyfta dem (utan kontroll alltså, bara med hjälp av sin egen kropp), leka med dem och greja å dona. Iggy (och vi) tyckte det var SUPERKUL.

Vi körde också ett annat spel där jag var inne i VR-världen och var ett (rätt gulligt dock) monster som trampade runt i en stad. Iggy och Niklas var utanför men vi kunde ändå spela tillsammans. De var filurerna som bodde i staden som kämpade emot mig när jag trampade runt. ASGULLIGT spel som också var superkul.

Det är inte så himla ofta man hittar grejer att göra som både vi och Iggy tycker är lika roliga, så det här med att ha ett Playstation känns verkligen mitt i prick. Vi hade SÅ roligt ihop!

På eftermiddagen drog jag och Igster på grillmys hos mina kompisar (inga bilder därifrån dock, var upptagen med att hänga, mysa å njuta) medan en bakis lax spenderade lördagskvällen hemma i soffan.

Söndagens inleddes på favoriten för tillfället Kaferang. Fruktsallad med jordnötssmör, latte, juice och avocadomacka med pocherat ägg satte vi i oss.

Vädret var magiskt, jag var sprängfylld av energi och i ett riktigt fixar-mode. Det som stod högst upp på fixarlistan var att hitta en ny möbel till våra städgrejer och dammsugare efter misslyckandet med vårt skåpköp. Jag var så sjukt besviken på att skåpet inte funkade, och kände att ”Nej nu JÄVLAR ska jag fixa detta!”. Jag ville liksom inte gå EN DAG till utan att ha det ordnat.

Jag och Niklas kom fram till att en lägre kista nog var det som skulle funka bäst, och jag googlade därför ”second hand möbler södermalm”. Och hittade detta:

Tydligen fanns det nåt som hette Refurn i Hammarby Sjöstad (bara fem minuters färjetur bort från Söder), och på deras hemsida fanns en maaaaassa tokfina grejer – till bra priser. Dessutom såg jag något som verkade vara den PERFEKTA kistan? (Se ”Cool Patinerad Kista” ovan.) Vi ringde till affären, bad dem paxa kistan och drog dit på studs.

 

Vi älskade kistan vid första ögonkastet, och slog till. Perfekta mått hade den dessutom.

Vi blev även förälskade i den här lampan, så den köpte vi också.

Den här stolen ÄLSKADE både jag och Niklas, men tyvärr fanns det ingen plats för den hemma hos oss. Buhuuu. Så magisk ju! Kanske att någon av er slår till på den istället? Måste överlag tipsa om denna Refurn alltså, de har tre butiker runt om i stan och jag har TOTALT missat dem.

Massor av fina grejer till bra priser, vi fyndade även en gammal läkarväska i läder för en hundring som vi tänkte ha som tidningsställ. Kan för övrigt berätta att jag SÅKLART plåtat såväl lampa som kista (som båda blev PERFEKTA i Bara Vara), de bilderna får ni se i morgon!

Lyckliga i hågen efter att ha löst ett stort förvaringsproblem (och dessutom hittat en ljuvlig lampa!) gav vi oss ut i Sjöstan för att hitta ett lunchställe. Eftersom vi har noll koll där frågade vi om tips på Insta Stories och fick MASSOR. TACK!

Då många tipsade om just Restaurang Göteborg slank vi dit, och det var PERFEKT. Urmysigt ställe vid vattnet.

Supergod lunch hade de också. Jag körde toast Skagen, Niklas tog en biffmacka och Iggy en Croque Monsieur. Smarrylarry!

Vi hängde på Göteborg rätt länge. Vädret var magiskt och man kunde klättra omkring på bryggorna, titta på fiskar och spana på båtar som kom och la till vid restaurangen. Jättebra ställe att ha med barn på måste jag säga.

En av Iggys favoritsysslor var att flytta omkring och klättra på dynorna som låg utlagda på bryggan. Det roade han sig med läääänge, medan jag och Niklas njöt av solen, vattenskvalpet och lugnet.

Efter lunchen packade vi in alla möbler och grejer i en stortaxi och åkte hem och ställde in dem i Bara Vara (och det blev SÅ bra, hurra!). Sen slank vi till Bun Meat Bun och käkade söndagsburgermiddag. En riktig toppenhelg!

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Vilken härlig helg! Håller med Iggy om att sääänwisch är bästa glassen, high five på den!

  Amanda 2017-09-04 00:23:54 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Haha nu inser jag min blunder.. När jag och kompis strosade runt på mysiga söder, fikade och tog en glutt på Insta så såg jag din bild och tänkte ”jaha är hon i Göteborg nu när jag för en gångs skull är i sthlm” hehe 😉

  Karin 2017-08-31 08:09:19 http://www.levareko.se
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Ha ha! Lätt hänt! 😉 Hoppas du hade en mysig Estocolmohelg Karin, var hamnade du någonstans? Åt du nåt gott? 😀

   Vanja Wikström 2017-08-31 09:49:27
   Svara
 • Men! Är inte golvlampan på pricken som den ni hade när ni stageade ett sovrum i ert icke-sovrum? Fin!

  Emilia 2017-08-30 21:30:46 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Åh så skönt att höra att ett o-gosigt barn kan bli gosigt med tiden. Vår lille plutt är totalt o-gosig. Han har liksom inte tid för gos, för mycket att upptäcka. Hoppas allt är fina fisken med dig Vanja! Kram

  HH 2017-08-30 21:10:16
  Svara
  • Svar på HHs kommentar.

   Fina HH! Ja, för Iggy tog det som sagt tre år, men nu gossas det av bara attans!

   Vanja Wikström 2017-08-31 09:48:38
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!