LITE FRULLSPO SÅHÄR PÅ MORGONKVISTEN

Jamen god morgon! Fick några frågor på Insta Stories om vad jag har i min gröt när den fladdrade förbi där, så jag tänkte att jag inleder denna torsdag med mitt allra bästa grötrecept. Så får ni lite frullspo!

Min gröt är ganska olika beroende på vad jag har hemma. Jag utgår alltid ifrån havregryn, banan och mjölk – och sen slänger jag i lite allt möjligt som känns nyttigt och gott. Men ungefär såhär kan det se ut:

VANJAS SMARRYLARRYGRÖT

Du behöver:
0,7 dl havregryn (ett drygt halvfullt decilitermått alltså, sen fyller jag på med fröer och sånt så att det blir ca 1 dl ”torrvaror”)
En halv banan
2 dl mjölk eller växtbaserat alternativ
Lite riven kokos
Sesamfrön
Pumpakärnor
Linfrön
Chiafrön
Cashewnötter
Salt
Kanel

Gör såhär:
Dunka i havregrynen i en kastrull, och fyll på med de fröer och nötter du har hemma. Mosa i den halva bananen, häll på mjölken, saltet och kanelen och koka upp. Låt puttra tills konsistensen är som du vill ha den. För extra göttighet: lägg i en matsked smör eller bregott medan gröten kokar. Mums!

Gröten äts med fördel med exempelvis min hemmagjorda rabarberkompott (eller annan fruktblandning/sylt) samt en skvätt mjölk / Oatly. Jag tycker också det är supergott att äta gröten med enbart blåbär och honung, och så lite mjölk till det.

Hoppas ni får en toppendag nu, häng med mig på Insta Stories om ni vill!

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Mmmums!! Brukar göra samma ungefär men skillnaden är att jag gör på typ 1,5 dl havregryn och en maaassa fröer och nötter. Tycker det blir så liite gröt annars?

  Sigrid 2017-08-10 19:03:09
  Svara
 • Alltså jag skäms nu för att jag hittills gjort gröt på bara vatten och havregryn, haha… Detta verkar ju hundra tusen gånger mumsigare, måste testa! 😀

  Amanda 2017-08-10 18:25:49 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Gissa vad jag gjorde innan frukost?! Gick in på din blogg! Jag var inte sugen på min supersmarriga supernyttiga smoothie och så fanns det ett recept på gröt! Alltså. Och det var så gott! Jag hade bara i sesamfrön eftersom det var det jag hade men jag hade i en stor rejäl klick smör (#NicklasMaaat). På toppen hade jag hallon och rabarbermarmelad (#HarIngetIKylskåpet). Så smarrylarry! Tack:)

  Katja 2017-08-10 09:20:33
  Svara
 • Suupergott att blanda i en matsked jordnötssmör eller mandelsmör som får götta runt i kastrullen också 🙂

  Josefin 2017-08-10 09:12:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!