JAG CHOCKAR MED EN HEMMAGJORD RABARBERKOMPOTT

Okej – HÅLL I ER NU! För här kommer ett inlägg som är vansinnesovanligt i denna blogg, kanske är det till och med första gången som jag tipsar om ett egenskapat recept? Ja, jag förstår att ni är chockade. Jag med.

Hursomhelst, så blev jag så inspirerad av mamsen som i går höll på att göra både flädersaft och rabarbergelé att jag – HÖR Å HÄPNA – kände ett behov av att göra rabarberkompott!

Sagt å gjort, jag googlade fram ett basrecept och piffade sedan till det efter vad jag tyckte blev smarrylarry. Här ovan ser ni resultatet som i går kväll åts som efterrätt tillsammans med gräddig vaniljglass. Kombon fick med beröm godkänt av såväl Iggy som resten av familjen.

Min kompott blev SÅ SABLA GOD, och tanken är att den ska förgylla mina morgnar längre fram när jag begåvar min havregrynsgröt med den. Om ni blir taggade tycker jag absolut att ni ska testa att göra kompotten ni med, det tog kanske 30 minuter allt som allt att få den klar.

Ni behöver:
6 stycken rabarberstjälkar (jag skalade mina en smula för att bli av med det träigt trådiga)
2 dl strösocker
1 dl vatten
En nypa ingefära (jag använde torkad i pulverform, men går såklart finfint med färsk också)
Några moln kanel
En dutt vaniljsocker
Någon skvätt kardemumma

Gör såhär:
1) Skär rabarberstjälkarna i små bitar.
2) Lägg dem i en gryta och häll på vattnet och sockret.
3) Dutta i kryddorna efter smak.
4) Låt puttra tills dess att kompotten nått önskad konsistens.
5) Lägg en klick i havregrynsgröten, eller på glassen och NJUT!

Nu ska jag slinka iväg och träffa en bloggkollega som jag känt lite virtuellt sådär i kanske två år. Vi har aldrig setts irl förut, men eftersom hon bor relativt nära min mamma slängde jag iväg ett mess och frågade om hon ville ses. Och det ville hon. Ska bli kul!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!