EN RACKARNS GOD VECKA MED MIN RACKARNS GODA LILLA UNGE

Här kommer nu ett axplock av allt mysigt jag och min goda groda haft för oss under vår LJUVLIGA vecka tillsammans. Jag inleder med nåt som varit (nästan) daglig standard: GLASS! Vi har verkligen gått loss, och mumsat glass i stora lass. Mums!

Något annat som varit ett återkommande tema är stora maskiner i allmänhet, och traktorer i synnerhet. Min unge ÄLSKAR stora maskiner, och när mormor fixade så att vi fick åka traktor hos hennes kompisar på Åsebols fårgård var lyckan total.

Vi fick åka in i fårhagen, klippa gräset åt djuren och gå ut och hälsa på fåren. Bananasmysigt! Iggy har redan bestämt att han ska sommarjobba på Åsebol i framtiden.

På fårgården fanns även två nykläckta kattungar som vi fick hälsa på. Dog GULLDÖDEN.

AJJJJJJ! Så söt att det gör ont.

Hemma i huset har Iggy sett till att mormor haft traktens renaste bil…

…och ätit sitt lilla livs första rabarberstång. Som vi givetvis doppade i socker. Gott, gott, gott.

Precis som förra året lyckades vi tajma in några extra roliga dagar att vara i just mormors trakter. Lyrestadsdagen, till exempel. Där bjöds det på marknad, livemusik, kobingo och spunnet socker. Men allra mest poppis var att hoppa i hoppborgen…

…och att rida häst!

Och som ett brev på posten kom såklart Iggys stolta snörp på munnen! Ser ni det?

Den lätt rynkade pannan, de något hopbitna käkarna – och så snörpet! Älskar detta snörp alltså. ?

Ser nu att jag lyckats klippa bort huvudet på hästen Pontus på samtliga bilder. Kanske lika bra, så att snörpet får vara i fokus. Himla fint att se sin unge så stolt.

En dag var vi i urgulliga Karlsborg. Då hängde jag med bloggkollegan jag nämnde tidigare (mer om det i ett separat inlägg), medan Igster badade och fiskade med mormor.

Vi hann också med att hängmatte-gossa på stranden. Mer hängmattegossning åt folket, gärna med små gräddbulliga barn i famnen. Så sabla MYZIGT.

I söndags var det dags för den årliga Teknikdagen i Rudskoga. Där är det också marknad osv, men fokus ligger på stora maskiner – som man får provsitta! Tror ni Iggy trivdes? Well, fisk och vatten – hand och handske, osv. En lycklig rackarns unge var det.

Vi provsatt traktorer…

…gamla bussar…

…vackra gamla bilar…

…och ännu fler traktorer. Tror nog att Iggy hann placera rumpen på cirkus 2764 olika fordon innan dagen var slut.

Mellan traktorsittningarna mättade vi magarna med nystekta rårakor.

I Rudskoga fanns det även en djurhörna där man kunde klappa getter. MYZ. Ser att jag kapat huvudet på även detta stackars kreatur. Men men, ni vet väl hur en get ser ut. Söt var hen i alla fall.

På Teknikdagen begåvades Iggy även med en tatuering.

En loppis fanns också på plats, som jag givetvis kollade igenom. Hittade ingen skatt, men drömde mig bort en stund vid den här kofferten. ”Maria Aronson, 590 7th Avenue, New York City, North Amerika” var adressen. Kunde inte låta bli att undra över vad den innehöll och hur det gick för Maria i Amerrkat.

 

På tal om loppisar, så har vi SÅKLART hunnit med ett gäng såna under veckan.

Vi slank bland annat in på det här stället, som dock mer var som en välsorterad antikaffär än en loppis.

Väldigt mycket vackra gamla möbler och saker som gav en stor dos inspiration, men inget ställe man fyndar på. Att gå i den här sortens antikaffärer är mysigt tycker jag, men jag skulle nog aldrig handla något där. Jag föredrar kaosiga garageloppisar där man får gräva lite själv. Det är då man gör fynd och hittar den där rottingsoffan för 350 pix, som garanterat säkert skulle kostat 2 lax i en antikaffär.

Hittade ett litet fynd i just en sån garageloppis. Vad det är för nåt ska ni får se i ett annat inlägg.

Innan det var dags att kasta in Iggy på tåget mot Göteborg avslutade vi vår vistelse hos mormor med stil: på Mandy´s såklart! Alltid lika smarrigt.

Vi delade på en jordnöts/chokladmilkshake och jag njöt av mina sista minutrar PÅ EN HEL VECKA med min goda lilla unge.

En helt fantastisk vecka, älskar att denna mormorsvecka nu blivit tradition!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej! Vad härligt ni två har haft det! Min tvååring älskar också stora maskiner! Iggy ser verkligen stolt ut, sötnos. Har Iggy varit/är trotsig? Min gobit är inne i en nu, blir tokig ibland! Du kan väl skriva några rader om du har lust. Love your blog. Girlpower rakt igenom!

  Anna 2017-08-02 22:52:41
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tack finis! Jupp, han är absolut trotsig, det går i perioder. Skriver inte om det i bloggen dock, vill bara lämna spår som han kommer tycka är roliga att se och läsa om när han blir äldre. Men självklart undgår inte trotsigheten oss heller. 😉 Jag och Niklas brukar försöka turas om, så att när den enas tålamod verkligen TAR SLUT, kan den andra fånga upp. Tänker att det år sånt som måste gås igenom, och att ungar måste få känna att de kan vara SKITJOBBIGA – utan att de som är dem närmast vänder dem ryggen. En del i trygghetsutvecklingen tror jag. Samt viljan att bestämma själv såklart. Vi försöker resonera oss igenom vredesutbrotten, och när det inte funkar så kör vi avledningstaktik. Kram!

   Vanja Wikström 2017-08-03 16:43:31
   Svara
 • Haha! Den där kistan stod jag också och funderade över i Rudsskoga i söndags. Hoppas hon fick det bra i livet Maria Aronson.
  //Jenny

  Jenny 2017-08-02 10:31:34
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Är det sant? ha ha, great minds think alike! vad synd att vi inte sprang in i varandra, hade varit kul att säga hej. Kram!

   Vanja Wikström 2017-08-02 11:44:28
   Svara
 • Hur tänker ni kring socker till Iggy? Jag själv tycker det är svårt att låta bli att ge glass och kakor till mitt barn men vet ju att det inte alls är bra för dom..vad har ni för tankar kring det?

  Sofi 2017-08-01 23:00:26
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   Vi tänker att man kan äta allt, men inte hela tiden. Tror inte på att förbjuda socker utan att ha det som ett inslag vid festligare tillfällen. Iggy får lördagsgodis, då får han välja fem bitar ur lösgodishyllan. Inget godis någon annan dag i veckan. Nu på sommaren blir det en hel del glass, men det känns ok tycker jag. Vi ger honom aldrig läsk, det känns extremt onödigt. Då häller man ju verkligen i sig socker – och blir dessutom bara törstigare. Vid festliga tillfällen får han en MER eller liknande. Tror det blir en väldig hets om man totalförbjuder något, och dessutom äter ju jag och Niklas godis så det blir märkligt att förbjuda Iggy. Allt med moderation är min filosofi, vill heller inte att Iggy ska känna att socker är farligt och fel, tror att det kan trigga negativa tankar kring mat och kropp. Nej, vill bara normalisera det mesta och visa att man ska äta varierat, så blir det nog bra. 🙂

   Vanja Wikström 2017-08-02 11:43:56
   Svara
 • Høres ut som dere har hatt en underbar(!) uke? Gleder meg til updates fra din aleneuke! Tips til oss single uten barn kanskje? Hehe. <3

  Erica 2017-08-01 21:25:10
  Svara
 • Haha och där hann det bli tokigt… sommarbl ogg inte sommarblommor? Och väldigt intressant inte väl…

  Åsa 2017-08-01 21:21:59
  Svara
 • Vilka fantastiska härliga inlägg du bjuder på, älskar din sommarblommor, det lyser i bloggen att du har lyckats varva ner i sinnet bättre än någonsin, så uppfattar jag genom dig. Angående ditt inlägg om du vill och ska bli bättre på att kaxa till och våga säga och agera som du känner mer. Vore väl
  Intressant om du vill ge ett par konkreta exempel. Förstår såklart om det gäller en eller flera personer som kan göra det för privat. Känner igen mig i detta och försöker bli bättre. Definitivt svårt och ibland biter jag hellre ihop. Den där balansen…Underbart att du nu får DIN vecka att bara gör det du vill. Så värd! Tror nog att erat sätt att dela upp veckor på kommer ge ringar på vattnet☺ Kram och ha det ljuvligt!

  Åsa 2017-08-01 21:17:43
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   men TACK och vad härligt att du tycker det märks att jag mår så bra, det göööör jag! 😀 Ska fnurla på om jag kan ge konkreta exempel, men svårt att inte känna att jag lämnar ut någon. Men ett exempel kan vara äldre män som beter sig sexistiskt på ett ”skojsigt” sätt som fanatiskt inte är ok och definitivt inte charmigt. Då är det läge att sätta ner foten istället för att gulla med.

   Vanja Wikström 2017-08-02 11:40:25
   Svara
 • Vad härligt ni har det! Iggy är så charmig ?, vilken sötnos.

  Merce 2017-08-01 21:13:43 http://meerc.se
  Svara
 • Undrat varje gång, åkte han tåg själv ongen? 🙂

  Karin 2017-08-01 19:28:08 http://www.levareko.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!