DET DÄR MED ATT FÅ KÄNNA ATT MAN VÄLJER SITT LIV

Ahhhhh! Nu har vi verkligen landat här hos mormor, och både jag och Iggy NJUTER. Jag njuter av en lycklig unge (och en lika lycklig mormor), av inga måsten, av inga tider att passa (vi låg och grisade i sängen till kl 10 i morse och hade VÄRLDENS mysigaste morgon jag och min goda unge) och av att äta bär direkt från buskar och träd.

Inte för att vi haft det direkt stressigt sommarens tidigare veckor, men det ÄR något speciellt med att vara heeeelt själv (förutom mormor, Pär och katterna Sailor och Missan då) med sin unge. För det här är vår vecka, och Niklas är kvar i stan.

Precis som förra året har vi delat upp det så att Niklas får en helt egen vecka att göra vad han vill på, och jag får en. Eftersom vi har svårt att få till helt egna dygn annars (pga Niklas dåliga sömn, att åka med tjejkompisarna på weekendresor etc som ”andra gör” är inte värt det för oss eftersom det kan ställa till så mycket), så är dessa egna sommarveckor heliga.

Om jag känner honom rätt kommer han att fylla sin med kompisar, umgänge och fest. Och jag kommer fylla min med total ensamhet (#ÄlskaEremitlivet) och umgänge enbart med mig själv. Att få välja helt på egen hand hur man vill spendera sina dagar är den ultimata lyxen när man fått barn (tycker jag), och också ett fantastiskt tillfälle att få längta efter sin lilla familj så att man till 100% känner att man VÄLJER den återigen, när veckan är slut.

Att få en paus och ett tillfälle att reflektera över sitt liv är alltid viktigt, och kanske extra viktigt när man fått barn. Det blir lätt att vardagen går i ett, man går från en sak som ska klaras av till en annan – och huxflux har ännu ett år gått utan att man hunnit tänka eller känna efter kring det man upplevt.

Förra sommaren var det fantastiskt att få trampa omkring i mina kvarter mol allena på ”min” vecka, och jag fick nästan samma känsla i kroppen som när jag var singel. När jag gick på samma gator, i samma kropp – fast i ett annat liv. Och det fina var att jag kände så enormt starkt att jag inte ville tillbaka. Jag kände att det var magiskt att få vara för mig själv och fokusera enbart på mina behov, men att den största glädjen låg i vetskapen om att Niklas och Iggy skulle komma i slutet av veckan och såväl befolka som berika mitt liv igen.

Det var så fint. Och det är det jag menar med att det är en härlig känsla att få känna att man verkligen väljer det liv man lever. Att det inte är något som bara blivit för att man rusat på utan att tänka efter.

Olika mänskor har såklart olika sätt att få in den här reflektionen i livet, och för oss är det våra ensamma veckor. De funkar så bra just för oss, eftersom det på sommaren är lättare att kunna få till den där byn som kan hjälpa till om det är så att Niklas skulle sova uselt på hans Iggy-vecka. Den kommer förmodligen spenderas på Västkusten, tillsammans med Oliven, Ruben, farmor och Mackanrackarn. Bra uppbackning om sömnen skulle skita sig med andra ord.

En annan fördel med den här uppdelningen är såklart att man som päron får spendera en vecka ensam med sin goda unge också. Det är ljuvligt! Så skönt att vara här hos mormor också, där allt fokus konstant ligger på Iggy. Jag jobbar NOLL, förutom att skriva blogginlägg och det är så skönt.

I dag har vi myst i sängen, ätit lyxfrulle, gossat med katten Missan (Iggys nya bästis, han är SÅ stolt!), jagat osynliga filurer i trädgården, lagt pussel och läst en ny favoritbok. Nu medan jag bloggar har Iggy planterat blommor med mormor, och strax ska de plocka hallon. Sen ska vi åka till en gård i närheten där vi ska få åka traktor och klappa lamm. Ni förstår ju vilken FEST detta är för Iggy, och det är så himla gott att få bjussa på det.

Nu tänker jag joina hallonplockarna, kram så länge!

PS – TAAAAACK för alla LJUVLIGA svar på Vilka Är Ni-inlägget! BÄSTA semesterläsningen EVER! ? Håller på och gör en sammanställning, så snart kommer ett inlägg om ER. Kommer bli SÅ KUL, ni e bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hur har det gått för Niklas. Varit någon skillnad på sömnen när han varit helt själv hemma?

    Sömnlös 2017-07-31 06:45:21
    Svara
    • Svar på Sömnlöss kommentar.

      Tyvärr gick det inte så bra. Kanske att det blev för stora förväntningar på att just denna vecka liksom MÅSTE bli bra, att det fuckade upp något och låg i det undermedvetna och stressade. 🙁 Har inte pratat i detalj med Niklas, men han har hittat ett spår som handlar om temperatur som han är inne på nu, det är en av sakerna som kaskar till det; att han blir för varm eller för kall på nätterna och vaknar av det. Det har vi haft koll på länge, men nu hittade han någonting om hjälpmedel kring det. han har också bokat tid hos vårdcentralen så nu hoppas vi på remiss till specialist och att det förhoppningsvis hänt mer och kommit mer forskning sen senast han gjorde hela det där ”sova på klinik”/sömnutredningsgrejen. Kram!

      Vanja Wikström 2017-08-01 15:09:32
      Svara
  • Så skönt! Så viktigt med egentid så man faktiskt kan landa och reflektera. Får försöka styra upp en längre egen del till oss nästa sommar

    Johanna 2017-07-29 11:02:19
    Svara
  • Jag blir så otroligt inspirerad av dig och Jossan! Ni är verkligen bra förebilder och sprider glädje o inspirerar mig varje dag! Tack! 🙂

    Gabrielle 2017-07-29 04:20:57 http://nouw.com/gabriellerosen
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!