FRÅN AX TILL LIMPA, TYP

Darrrlings! Jag bollade ju med er tidigare angående min och Niklas idé om att styra upp en podd tillsammans, där vi i 6-8 avsnitt skulle dela med oss av den fina – men också väldigt, väldigt tuffa – resa det inneburit för oss att bli föräldrar. Ni var ju sjukt peppade (KUL!), det är vi med.

OCH! I dag ska vi faktiskt på möte angående vår podd, tänkte att ni skulle få veta lite om det eftersom det här verkligen känns som ett projekt vi gör tillsammans med er.

Tänker att ni kanske tycker det är intressant att få veta lite hur jag och Niklas gör för att få fjutt på ett sånt här typ av projekt – och hur vi ska kunna tjäna pengar på den tid vi lägger ner på det? Oftast får man ju liksom bara se färdigjobbade grejer, typ ”Här är vår sproilans nya podcast, lyssna vettja!”. Men eftersom jag själv tycker det är väldans roligt att liksom se vägen fram till en färdig produkt, hoppas jag att några av er känner likadant.

Varför vi vill göra just det här projektet vet ni ju redan. Efter att vi bestämt oss för att göra slag i saken bollade vi med er för att se om det fanns ett intresse (blev ju lite som en marknadsundersökning i miniformat), och det fanns det verkligen vilket såklart var skitkul.

Efter att jag skrev om det på bloggen hörde Acast av sig (ett poddnätverk där min och Jossans podd ligger) och tyckte idén var klockren. De ville ta ett möte – och det ska jag och Niklas gå på i eftermiddag.

På mötet kommer vi presentera idén lite närmre – och även föreslå upplägg för hur pengarna ska komma in i bilden. För så är det ju – pengarna MÅSTE komma in, annars blir det inte möjligt att genomföra. Vi MÅSTE få betalt för den tid vi lägger ner, precis som alla andra som får lön för det arbete de genomför på dagarna.

För att säkerställa att det blir värt för oss att lägga ner all tid podden kommer ta, vill vi ha en spikad plan för sponsorer innan vi drar igång. Antingen att en eller två huvudsponsorer presenterar samtliga avsnitt, eller att man jobbar med ett flertal varumärken som presenterar ett eller två avsnitt var.

Och just det här med hur kassaflödet ska se ut är nåt jag alltid pratar om när det gäller att driva eget och att genomföra projekt – varifrån kommer pengarna? SÅ viktigt, för ingen kan jobba gratis. Och visst är det superkul att hitta på idéer hitan och ditan, men om de ska gå att genomföra så måste tiden man lägger ner resultera i pengar att betala hyra och mat med.

Självklart finns det andra värden man också kan få betalt i, men just vad gäller det här projektet så kommer det hänga på att jag och Niklas känner att vi får en vettig ersättning för jobbet som kommer krävas. Vi båda har ju så himla mycket att göra, så att klämma in ytterligare något i schemat som dessutom betyder att man jobbar gratis kommer inte funka. Hur gärna vi än vill göra det här projektet.

Så – på mötet i dag är målet att bolla idéer kring koncept, upplägg och en plan för tänkbara sponsorer. Ska bli sjukt roligt. Hoppas, hoppas vi kan få till nåt bra. Återkommer efter mötet så får ni höra hur det gick.

Och hörrni, lite senare i dag kommer jag och Niklas presentera en grej här på bloggen som vi är så himla stolta över, så slink in igen i eftermiddag för att se vad det är!

(Bilder: KajsaCharlotta.se)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Sjukt roligt ! Skall bli så spännande att följa detta 😀

    emzi 2017-06-16 10:55:40 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Ser så fram emot detta ???

    Nathalie 2017-06-04 08:53:20
    Svara
  • men guuu vad roligt!! här händer det grejer! Så kul att faktiskt *göra slag i saken* med sina idéer och inte bara låta det stanna där! Mer Vanja i talformat = tumme upp!

    ISA 2017-06-02 13:44:56 http://isabyl.se
    Svara
    • Svar på ISAs kommentar.

      Gulle, tack för peppen! 😀 Tänker att det kan vara kul att se hela processen, hur man sjösätter grejer liksom. Och inte bara visa upp det när allt är klart. 🙂 Kram!

      Vanja Wikström 2017-06-02 14:41:19
      Svara
  • Så himla bra, Vanja (och Niklas)!! Heja heja! Ska bli så kul att höra mer om! Ha en underbar fredag! KRAAAM! <3 <3

    Ida 2017-06-02 13:38:17 http://devote.se/idanyborg
    Svara
  • Ni är så duktiga! Och Vanja. Har tänkt på det ett tag men inte sagt nånting. Dina inlägg har blivit ännu bättre de senaste månaderna. Språket och hur du skriver. Bilderna. Allt! ♡

    Johanna 2017-06-02 11:40:30
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      Ååå men TACK! Vad fint att du ser det. Det är tiden – jag har mer tid nu att lägga på bloggen och det är SÅ kul. Då blir det ju också bättre, så himla glad att det märks!

      Vanja Wikström 2017-06-02 12:09:24
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!