Vad tycker ni om detta? Bra eller anus?

Jag flaggade ju lite för att jag skulle behöva er input på en grej, så nu kör vi! På fredag ska jag träffa min nya bloggportal och samarbetspartner, och då tänker jag lufta ett par projekt som jag är sugen på att genomföra för att se om de kanske kan vara med på ett hörn och kirra sponsorer etc. Ett av projekten jag fnurlat på är en podd – tillsammans med Niklas! Och här behöver jag veta vad ni tycker.
Idén är att vi i x antal avsnitt (kanske 6-8?) berättar om vår upplevelse av att få barn, och hur det påverkat vår relation. Det goda OCH det dåliga. Vi har ju tidigare varit väldigt öppna med att vi verkligen haft det tufft, och att det här med att få barn inte på något sätt varit enkelt för oss och vår relation. Att saker som vi aldrig hade kunnat förutse helt plötsligt hände, och vips! …så befann vi oss i en situation där hela vår relation stod på spel.
Nu har vi ju dock kommit över knölen som ni vet, och kanske är det därför som det känns som det optimala tillfället att berätta hela vår story. Just för att vi då förhoppningsvis kan inspirera andra par som haft / har det kämpigt att detta GÅR att ta sig igenom. Plus att det kan vara fint att få känna igenkänning i de mer bökiga delarna med att få barn, de som liksom inte visas upp eller pratas om lika frekvent på sociala medier.
Alltså: 6-8 avsnitt där vi har ett fast tema varje gång. Man börjar med att vi plussade, hur det kändes, gick till etc, sen graviditeten, förlossningen, min föräldraledighet, Niklas föräldraledighet osv. Niklas och jag berättar vår resa, och pratar om hur vi båda kände och upplevde den. Tänker att det kan vara intressant att få höra både ett manligt OCH ett kvinnligt perspektiv, och att vi ska dela med oss av alltifrån mina (och Niklas) tankar kring kejsarsnitt, varför vi var föräldralediga 6 månader var samt att vi såklart ska gå in på vad som var svårt och kämpigt för oss, och berätta hur vi gjorde för att ta oss igenom det.
Vad tror ni om detta? En ärlig och öppen parpoddis alltså, där lyssnarna får följa med på hela resan det innebär att skaffa barn. The good and the bad. Skulle ni vilja lyssna på den om vi gjorde verklighet av idén?
Ni får såklart mer än gärna lämna tips och egna idéer på hur en sån poddis i så fall skulle vara och vad ni skulle vilja att vi tog upp. Och tycker ni att det är världens sämsta idé vore det intressant att höra varför också såklart. TACK för att ni hjälper oss med detta!
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
72kommentarer
  • Anus? Varför inte använda bra eller dåligt? Allt stannade där för mig. Till vilket ord du valde i rubriken. Hela inlägget försvann för mig, det du egentligen ville med ditt inlägg. Anus? Finner det en smula lustigt och undrar varför inte snippan kom med? Snippa = bra – Anus = dåligt? Finns det en tanke bakom det eller bara det första ord du tänkte på när något är dåligt? Jag älskar ord, att skriva och vad man kan förmedla med ett ända litet ord utan kroppsspråk till hjälp. Ungefär lite som hur kläder kan sända för signaler på vem man är, vill vara och vad man vill sända ut för budskap till lyssnare/läsare. Så i min fråga är jag mer nyfiken än kritiserande.

    Malin 2017-05-26 12:34:22 http://None
    Svara
  • Har inte följt er tyvärr och snubblade helt enkelt in här. Men det verkar finnas många som vill att er podd blir verkligt och jag ser nu fram emot att lyssna på den jag med. Kanske börja med ha en avsnitt var – där ni helt ensam och från eget perspektiv talar om hur allting varit, hur det är nu och vad man hoppas på framtiden samt även vad man saknar eller önskar sig. En genuint, öppen, dialog där ni var och en ger er bild av livet. Sedan i avsnitt tre och till slutet kan ni göra det som ett par och ha med andra gäster/psykologer/läkare etc. Kanske kan även ett avsnitt vara om tankar och åsikter från endast familjen (syskon, föräldrar etc.). Finns ju folk därute som dessvärre går genom allt detta med sin respektive där familjen kanske inte finns där för en. Bäst är nog att hålla podden mellan-lång och 6-8 avsnitt för att därefter be åter läsare om ämnen de vill ha input på. Lycka till med podden och livet! 🙂

    Badi 2017-05-26 09:52:48 http://None
    Svara
  • Så bra idé! Har själv en 1åring och senaste året har verkligen varit en berg och dalbana på många sätt 🙂 Måste passa på att fråga vart dina gula skor är ifrån? Har googlat men inte hittat 🙂

    Erika 2017-05-24 10:11:25 http://None
    Svara
  • ja gode gud TACK! helst asap. helst imorn. älskar er ärlighet och öppenhet, ni hjälper många o mej<3

    hanna finland 2017-05-24 09:11:18 http://None
    Svara
  • Jaaaa det måste ni köra på! Låter som en superkul idé, kommer absolut att lyssna!

    Moa 2017-05-24 08:07:30 http://None
    Svara
  • Hurra!!!
    Jag har ju skrivit till dig flera gånger och bett om en Vanja och Niklas podd, så glad jag blev nu! Kommer lyssna på alla avsnitt ❤️

    2017-05-24 07:37:11 http://None
    Svara
  • Det låter som en suveränt bra idé!

    2017-05-24 07:10:39 http://None
    Svara
  • Anonym #45 var jag, glömde namn.

    Kajsa 2017-05-24 06:40:02 http://None
    Svara
  • Jag tror det är en jätte bra idé! Även om det säkert finns fler poddar/kanaler som tar uppdetta så tror jag det kan vara skönt att få höra olika perspektiv även om innehållet är det samma. Jag minns när vi plussade och hur glada vi blev. jag minns att jag sa till min man att nu kommer det vara ngn annan som är lite mer i fokus och våran relation kommer bli annorlunda men det är en period i början och inte för alltid, vi får bara inte glömma bort OSS när den första perioden är över och vi kommer i de nya rutinerna. Det samtalet tycker jag har betytt mycket i de stunder det varit kämpigt. Vi sa även att vi får inte börja bråka utan vi måste prata.

    På söndag åker vi på våran bröllopsresa och det blir våran första barnfria tid(på 2,4 år) och spendera tid bara vi och unna oss varandras sällskap till 100%

    Tack för en bra blogg, Youtube kanal, Instagram och poddis!

    2017-05-24 06:38:54 http://None
    Svara
  • Ålders SKILLNAD ???

    Johanna 2017-05-24 06:26:19 http://None
    Svara
  • Yes yes yes! ? har läst igenom alla kommentarer nu och kan till viss del hålla med om det där med gästen. Men satsa ändå först era 8 avsnitt på er själva! Sen när ni har pratat er resa ur alla perspektiv sen kan man satsa 8 avsnitt till på att bjuda in andra och få höra en episods berättelser. Kanske ni kan få lite halv kändisar? ?

    Eget önskemål på syskonavsnittet är ju då era tankar på ifall Iggy skulle bli ensambarn. Det är det tyngsta beslutet av alla beslut man måste ta då man får barn tycker jag. Speciellt då jag själv har 2 syskon som jag älskar. Men vill ju inte skaffa barn bara för Ians skull heller, vill ju skaffa för att jag längtar efter ett. Men det gör jag inte och det får mig att bli jätte nojig för ska det bli syskon så vill jag inte ha för stor åldersgräns…. bla bla hela den biten.

    Lovar att lyssna på varje avsnitt 10 gånger så att vi höjer statistiken! ????

    Johanna 2017-05-24 06:24:29 http://None
    Svara
  • KÖR! KÖR! KÖR! Fokus på relationsbiten tror jag är ett vinnande koncept. Har själv två barn, 4 och 1 år som jag såklart bara älskar till döds MEN det är väl fortfarande okej att sörja tiden innan barn? Då man enkelt kunde styra upp en weekend i en storstad där man kunde dricka vin och äta god mat i lugn och ro. Eller när man kunde äta frukost i sången, läsa pappers-DN och mysa halva söndagen. Blir det någonsin som förut igen? Eller kan det bli ännu bättre men bara annorlunda? Efter mitt andra barn tog det nästan 1 år för mig och min sambo att hitta varandra! Önskar att er podd hade funnits för 6 månader sedan när det var kämpigt. ❤️

    Celine 2017-05-24 06:02:36 http://None
    Svara
  • Tycker det låter som en kanon idé!!!

    Astrid 2017-05-24 00:00:19 http://None
    Svara
  • Tycker det låter som en kanon idé!!!

    Astrid 2017-05-23 23:58:57 http://None
    Svara
  • Jätte bra idé! Skulle absolut lyssna på dom poddarna.

    2017-05-23 23:48:21 http://None
    Svara
  • Ja tack! Kör på ba!!! Låter som en grym idé ?

    Madeleine 2017-05-23 23:27:22 http://None
    Svara
  • Jag vill lyssna! Tack för att ni vill dela med er ??

    Jennie 2017-05-23 22:26:41 http://None
    Svara
  • KÖR 🙂 jag hade gärna lyssnat om den podden! Vore intressant, bra och skönt att få höra! Lycka till på mötet!

    Helena D 2017-05-23 22:19:46 http://None
    Svara
  • Kul idé med en ny podd! Dock skulle jag tycka det var mer intressant om ni fokuserade på relationsbiten, känns som ni redan har pratat om hur det är att få barn och föräldraskapet i era andra kanaler blir lite kaka på kaka.
    Heja er! ?

    Klara 2017-05-23 22:03:59 http://None
    Svara
  • Ja, superide!!

    2017-05-23 22:02:14 http://None
    Svara
  • Jättebra idé! Är gravid med tredje barnet nu och vet hur det är när relationen går upp och ner efter att man fått barn. Ibland måste man bara acceptera att man är ett team som ska jobba sig igenom de svåra tiderna och romantiken får vänta. Tror att det är jätteviktigt att man pratar om sånt här och visar att det är ok att inte allt är ett rosa skimmer hela tiden. Många relationer som kan räddas här, därför extra bra med både det kvinnliga och manliga perspektivet i samma pod! Love it!?

    Maria 2017-05-23 22:01:02 http://None
    Svara
  • Det här vore ju drömmen! Måste ske!!!!

    Rasmus 2017-05-23 21:58:56 http://None
    Svara
  • Vilken super idé! Tycker absolut att ni ska köra, är övertygad om att ni kommer göra succé!?❤️?✨

    Emely 2017-05-23 21:47:33 http://None
    Svara
  • JA JA JA! Jag vill lyssna! ?

    HH 2017-05-23 21:34:47 http://None
    Svara
  • Åh, j! En toppenidé! Det skulle också vara spännande om ni bjöd in typ en psykolog eller så som kan ge inputs i detta också!! Tror att det är en podd som behövs och som skulle ha lyssningar titt som tätt för folk som behöver lyssna!! Så fin idé, att vända dåliga saker till en erfarenhet som i sin tur kan hjälpa andra!! ❤ hopps för övrigt till tusen på en till bebis ?? skulle vara så spännande att följa den resan! Kramar

    Caroline 2017-05-23 21:33:06 http://None
    Svara
  • Skulle absolut kolla! Tycker alltid ni är så kloka. Kör på bara!

    Zara 2017-05-23 21:29:39 http://None
    Svara
  • Men jaaaaaaa!! Kör!! ???

    Tove 2017-05-23 21:16:33 http://None
    Svara
  • Ja, såklart ni ska starta en pod, ni är båda sådana personer som har så mycket sunt och klokt att berätta. Att ni dessutom vågar vara öppna, relativt raka, ödmjuka och intelligenta gör att det kommer att uppskattas. MEN, då jag själv inte har barn så skulle jag också (ser att någon annan önskat samma) se att ni pratar om andra ämnen någon gång. Detta kommer troligtvis ändå att ske då sidospår ofta benar ut i ämnen "runt huvudämnet". Så kör! 🙂 Om ni har tid och ork till detta också. Kramar

    Åsa 2017-05-23 21:01:10 http://None
    Svara
  • Jag har inte ens barn själv men skulle självklart lyssna på detta, så bra idé ju! Känns som en bra grej att ha med sig när det sen börjar bli dags att tänka på barn – att veta att man faktiskt kan klara av eventuella jobbiga bitar i det även fast det "ska" vara en rosa och fluffig period (iallafall utifrån vad man ser i sociala medier). KRAM OCH KÖR BARA KÖR

    Cecilia 2017-05-23 20:53:23 http://None
    Svara
  • Men ja!! Älskar redan din och jossans blogg (Första podden som fick mig att lyssna ett helt avsnitt och som jag nu följer!) så tycker att detta låter som en superidén. Avsnitten om detta på er Youtube är så öppna och ärliga, detta kan inte bli mer än succé ? känns så befriande för en som inte har egna barn att få höra om båda sidorna, inte bara om livet på rosa moln.

    Amelie 2017-05-23 20:05:01 http://None
    Svara
  • Vilken kul idé och absolut ska du göra det! 😀

    2017-05-23 19:56:19 http://None
    Svara
  • Hej alla Vanjas fina följare!
    Vi heter Emmy och Alice och läser Medie-och kommunikationsvetenskap på SU. Just nu skriver vi en B-uppsats om relationen mellan influencers och dess följare. Vi vill kika närmare på hur ni som följer Vanja upplever relationen med henne. Om du har några minuter över så vore vi väldigt tacksamma om du kunde fylla i vår enkät här: https://sv.surveymonkey.com/r/WT5CMM7

    När du svarar på enkäten är du givetvis helt anonym och du behöver bara lämna din mejladress om du själv vill. Tusen tack för din hjälp!

    P.S. Vi har självklart frågat Vanja om vi får publicera detta i hennes kanaler, och har fått det godkänt 🙂
    /E&A

    Alice 2017-05-23 17:46:50 http://None
    Svara
  • Låter som en toppen idé! ❤️

    S 2017-05-23 17:43:32 http://None
    Svara
  • Jaaaa! Kör! Är mitt i bebislivet och behöver detta. Tycker det är rätt jobbigt och slitigt. Jag tycker det bara ska vara ni två, inga gäster! Kraaaam och pepp

    Sara 2017-05-23 16:57:36 http://None
    Svara
  • Men åh så kul! Äntligen en podd som inte tar bort de negativa/svåra med en graviditet och föräldrarskap. Väntar själv mitt första barn och har än haft en ganska "felfri" graviditet. Vårt mirakel är beräknad till slutet på september och väntar med spänning på detta!

    Jonna B 2017-05-23 16:53:39 http://None
    Svara
  • Ja, super! Kör, bara kör! Jag har inga barn och har inte heller några planer på att skaffa några men tycker ändå att det låter intressant att lyssna på er historia. Skulle vara fint att höra er prata om även andra saker kring relationer! Ni verkar så himla vettiga så ni får gärna dela med er av er kunskap 🙂 <3

    Henrietta 2017-05-23 16:40:37 http://None
    Svara
  • Jag tror på idén, tror det är många som är hjälpta av att få höra andras story, både det ljuva och mindre ljuva. Om ni kör, tänk på att pratet blir jämnt fördelat mellan er. Har ibland upplevt det lite skevt fördelat när ni vloggat och haft gemensamma samtal, att N blivit mer lyssnande. Ni är briljanta i allt ni gör, så detta tror jag blir jättekul att lyssna på!

    Mathilda 2017-05-23 16:29:38 http://None
    Svara
  • Hähä, låter som en jättebra idé! Läste du mailet jag skickade i fredags? Om inte så är vi i helt samma tankebanor 😉

    Paulina Gunnardo 2017-05-23 15:09:02 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Jaa!! Känner direkt att det kommer bli succé!
    Just för att det i sociala medier är så puttinuttigt och man lixom gömmer hur det verkligen är! Att få höra av någon sanningen om att skaffa barn, att det stunder är skitjobbigt och hur ska vi klara detta!
    Älskar när någon kan berätta sanningen och verkligheten! Go Vanja och Niklas!

    Linda 2017-05-23 14:40:24 http://None
    Svara
  • Jag är själv mamma till två och jag personligen tycker inte att det låter allt för spännande. Självklart kan det vara kul att få höra lite historier från nyblivna föräldrar om hur exempelvis förlossningen gick och hur båda upplevde första tiden men mer än så räcker för mig. Hela resan i sig kanske blir lite väl mycket och det kanske bara är jag men finns det verkligen så mycket att prata om?

    Ellie 2017-05-23 14:37:43 http://ellielindh.blogg.se
    Svara
  • Ja, jättebra idé! Har inte barn själv ännu, men funderar så mycket över hur det kommer påverka både relationen, mitt eget liv, jobb, egen tid (är det sant som alla föräldrar säger att den är all gone efter man fått barn?!). Har aldrig varit särskilt pepp på att skaffa barn tidigare, vill inte leva villa, volvo, vovve-livet som det känns som så många som får barn efter ett tag väljer. Det är så inspirerande att följa ditt och Niklas familje-liv, så att få höra ännu mer om era upplevelser, både de bra och dåliga, skulle betyda mkt! Tack för allt ni delar med er av!

    Tove 2017-05-23 14:31:49 http://None
    Svara
  • Kööör!! Nu har jag inte barn eller ens planerar att få på ganska många år men tycker ändå det är intressant att höra, speciellt när man får höra från Niklas sida också. Känns som att det kommer bli något nyttigt som jag kan ha i bakhuvudet när (om) jag får barn någon gång. Om det blir kaosigt så är det skönt att höra att det går över och att det kommer bli bättre. Man hör ju för det mesta bara det härliga med att få barn, så denna podden skulle vara så bra! Heja er!

    M 2017-05-23 13:51:57 http://None
    Svara
  • Kööör! Det hade varit kul om ni bjöd in andra par som antingen redan har barn eller är gravida, och koppla det till just det ämnet ni ska prata om i det avsnittet ?

    Sandra 2017-05-23 13:50:52 http://None
    Svara
  • Tror på detta! Det är enligt mig när ni pratar om sånt här som jag tycker ni är som bäst (inte för att ni inte är bra annars hehe) men tänker liksom soffsnacket osv som va sjukt intressant (för en som inte ens har eller vill ha barn) men man kan ju applicera svårigheter inom relationer på andra saker så otroligt intressant! Kööör!

    julia 2017-05-23 13:43:26 http://None
    Svara
  • Åh! Vilken underbar idé! det är alltid bra att flera perspektiv på hela barngrejen kommer fram i ljuset då det överlag oftast är bara en sida som får synas. För de därute som känner/ har kännt som er men kanske tycker att det är skämmigt är det ju så skönt att veta att man inte är ensam och för oss som kanske är sugna på bebisar är det väldigt intressant och bra att höra att det kanske inte alltid blir som man har tänkt sig men i slutändan blir det bra ändå :-).

    Elisabeth 2017-05-23 13:33:42 http://None
    Svara
  • Världens bästa idé. Snälla vanja. Gör det!

    Ida 2017-05-23 13:31:03 http://None
    Svara
  • JA! Absolut! Jag är säker på att det kommer bli väldigt intressant lyssning! Kör!! 🙂

    Alexandra 2017-05-23 13:28:05 http://alexandrabylund.com
    Svara
  • KÖÖÖÖÖR!

    Emma 2017-05-23 13:03:18 http://None
    Svara
  • Jaaaaaa!!! Vi är just igång med bebisverkstan här hemma och jag vill gärna höra om allt som vi nu ger oss in på ? gulp…

    Lia 2017-05-23 13:02:57 http://None
    Svara
  • Låter absolut som en bra idé! Som jag sett en annan kommenterat vill man även ha lite "relationstips" då ni varit tillsammans länge. Har varit tillsammans med min sambo i 4,5 år och känt varandra i 5 år. Så vore jättekul Vanja! Kör på. ??

    Alice 2017-05-23 13:01:32 http://None
    Svara
  • Ja såklart! Vill väldigt gärna lyssna på en sådan podd! Däremot skulle det va kul om ni vill prata om andra ämnen också, bara så kul att höra hur ni tänker kring saker i en relation. – ni som har varit tillsammans i många år har säkert stött på många andra problem också! Sånt skulle behövas mer i världen (inte problem alltså – utan att någon vågar vara ärlig och prata om dessa)

    Matilda 2017-05-23 12:53:24 http://None
    Svara
  • Det tror jag är ett jättebra koncept. Har du lyssnat på Ebbas gravid-podd? I den podden tycker jag att dom tar upp flera jobbiga och tunga samtal. Tex relationen, ekonomin osv…och jag tror heller inte att det kan pratas nog om att livet inte består av ett instagram/bloggfilter. Utan att livet faktiskt händer på riktigt.
    Tex vad händer i en relation när en bäbis skriker merparten av dygnet första tiden pga kolik. Vad händer med relationen när båda är så trötta att man bara vill gräva ner sig. Ja det finns massor att ta upp.
    Kör Vanja, kör på! Och vill inte dom haka på, gör en egen poddserie om det. Bjud in gäster som har haft olika "främmande" problem mitt i den vackra småbarnstiden.

    Denice 2017-05-23 12:51:22 http://None
    Svara
  • Låter som en fantastisk idé! Känner igen mig i så mycket av det du har berättat och att mitt i det eller i efterhand få veta att man inte är/var ensam är otroligt värdefullt?

    Elin 2017-05-23 12:37:10 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!