Kan man vara feminist och”tjejig”?

josefinochvanja-5

Happy Clappy PODDISDAG! Den här veckan pratar jag å Jossan om nåt som ligger oss väldigt varmt om hjärtat – nämligen feminism. Är vi feminister? (Okej, det var en no brainer.) Vad innebär det att vara feminist för oss? Kan man vara ”tjejig” och feminist samtidigt?

Varför är det så viktigt att vara uttalad feminist, och vad vill vi säga till de som tycker att det är töntigt eller till och med onödigt att vara feminist?

Bild: KajsaCharlotta.se

 

Som ni förstår är det här ett ämne som engagerar oss nåt enormt, och det här poddisavsnittet rymmer en stor mängd känslor. Lyssna på avsnittet och kommentera GÄRNA med era egna tankar kring det här med feminism – hur ser ni på det?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så himla bra avsnitt!! Har följt dig och podden ett tag och tycker att både du och Jossan gör ett grymt bra jobb 🙂

  Sarah 2016-12-08 16:56:08 http://None
  Svara
 • Älskar er podd! Ni är så inspirerande och ja, ni sprider verkligen vardagsglädje. En liten fråga, har Niklas provat akupunktur regelbundet under en längre period mot sina sömnsvårigheter? Det är annars ett väldigt hett tips ?

  Jenny 2016-12-08 12:26:48 http://None
  Svara
 • Tjena! Jag gillade också podden jättemycket och det är intressant att höra hur ni ser på feminism genom ett mer ”buissness” perspektiv! Nått som lätt glöms bort.

  Jag skulle dock bara vilja nämna en aspekt som ni aldrig nämnde. Ni känner säkert redan till detta men det finns ett par alternativa anledningar till att människor inte vill kalla sig feminister. Många transpersoner framförallt, känner sig inte välkomna i den feminiska kampen och känner att deras frågor inte får ta plats där. Att kalla sig feminist och vara påläst är tyvärr också fortfarande en klassfråga. Har man två jobb och är ensamstående förälder har man tyvärr inte tid att läsa på statistik och ta del av aktivism och så vidare, därav kanske inte vågar definiera sig för att man inte vet vad man då skriver under på.
  Självklart är det så att man ÄR feminist i dessa fall också, men väljer att inte skälv kalla sig det.
  Oavsett tycker jag att det viktigaste är att alla aggerar feministiskt, inte att de kallar sig feminister (fast att det är jävligt bra det med)!
  Dessutom finns det ju en hel del snubbar som kallar sig feminister för att använda det som raggning eller på olika sätt till sin egen fördel, medan de egentligen inte agerar feministiskt alls. Action speak louder than words.

  Men GIRL POWER på er, fortsätt va bäst ?

  Elin 2016-12-07 23:27:51 http://None
  Svara
 • SÅ GRYMMA!! Jag är med er på ALLT <3

  Sandra Hedman 2016-12-07 21:22:46 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Så jäkla bra avsnitt! Jag var tvungen att tipsa om er poddis i min blogg <3

  Felicia 2016-12-07 16:44:14 http://feliciabloggen.devote.se
  Svara
 • WORD. Så jävla mycket word på den podden. Håller med om varenda stavelse.

  Blev inspirerad: http://www.lalinda.se/2016/12/07/10-anledningar-till-att-det-ar-viktigt-att-vara-och-kalla-sig-feminist/

  La Linda 2016-12-07 14:43:45 http://lalinda.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!