Livepoddisen!

josefin och vanja

Egentligen borde jag nog döpa det här inlägget till ”Kärleksbomben” istället för ”Livepoddisen”, för det var precis vad det var – en riktig rackarns kärleksBOMB! Ni vet ju hur jag kände mig när jag var på väg dit, och hur TOTALT förändrat mitt humör var när jag gick därifrån. MAGISKT!

Har tyvärr inte så mycket bilder (finns lite att spana på under #JosefinOchVanja-taggen på Inspirationstagram om ni vill se), så dessa mobilbilder från Jossans telefon får duga. Men de mentala bilderna är desto starkare. Att få komma in i en sal full med ASCOOLA brudar, och sen köra jordens pepp-race var ungefär det finaste som hänt på den här sidan nyår tror jag.

Eftersom vi inte visste om det var någon i publiken som kände till oss tänkte vi att vi skulle ge dem Josefin & Vanja i ett nötskal – prata om det vi står för liksom. Och det är ju:

– Dream Big!
– Våga!
– Just Do It!
– Make It Work!
– Fuck It!
– Bjussa!

Oavsett vad vi pratar om, så är det ovan slagord som genomsyrar det mesta vi snickesnackar i poddisen. Vårt mål är ju att peppa brudar (och snubbar såklart – det var EN kille i publiken ha ha) att våga göra de val och genomföra det som krävs för att ska skapa sig en vardag att älska – baserat på vad DE tycker om (inte glutta på vad man ”borde” gilla/göra osv).

Och det blev en pepptimme DELUXE! Jag och Jossan hade skitkul, och det kändes verkligen som att publiken hade det också. Under poddisens gång skrattades det en hel del, och vi såg SÅ många varma leenden i bänkarna – vilket gjorde att vi kände oss så trygga; vi var i vår varma, fluffiga, snälla å bjussiga poddelinvärld liksom.

 

josefin och vanja

Att få prata om sånt som jag och vi tycker är TOKVIKTIGT i en sal full av fantastiska brudar som jag VET är morgondagens movers and shakers var tamejtusan ren å skär magi. Vi pratade om feminism (vårt gemensamma Veckans Tips var det här Instagramkontot som ALLA borde följa för att få verkliga vettigheter insprängt bland frukostar och outfits), om hur viktigt det är att bjussa (vassa armbågar är för en bitter och trött gammelgeneration, vi tar oss istället fram genom att bjussa, sprida kärlek och därmed skapa det viktigaste verktyget av alla för att nå framgång – NÄTVERK) och varför det inte är så farligt att VÅGA – eller att ”misslyckas”.

Vi pratade också om hur fantastiskt det är att vi i den sociala medievärlden skapat en industri som är till absolut största delen kvinnodominerad, och där globala varumärken slåss om att få jobba med dessa kvinnor – för att de skapat något som är värt mer än pengar; förtroende och engagemang.

Att ta vara på det vi byggt upp, att ta det på allvar, att lyfta varandra och att ÄGA den här fantastiska industrin där (till skillnad från i princip ALLA andra industrier) de flesta man möter i ledande positioner är kvinnor – är SÅ viktigt. I LOVE IT! WHO RUN THE WORLD, liksom?

Ja, livepoddisen blev helt enkelt en sjujävlars GRLPWR-föreläsning (så kändes det från vår sida i alla fall, hoppas ni som var där upplevde samma sak) – och efteråt slog det oss att JA MEN SJÄLVKLART – vi ska ju föreläsa! Och som för att verkligen befästa det, kom det faktiskt fram en tjej som jobbade med att just förmedla talare och undrade om vi ville – föreläsa. Så, jepp! KLART att vi ska göra det; sprida evangeliet liksom och förhoppningsvis inspirera så många brudar vi kan att skapa sig ett riktigt LJUVLIGT liv, på alla plan.

Efter poddisen körde vi frågestund och fick massor av genomtänkta och intressanta frågor vilket var skitkul. Och när vi avslutat även den blev det kramkalas. I nästan en timma stod vi kvar och tog bilder, kramades och pratade med tjejer som antingen redan var poddeliner, eller som gillat de de hörde på livepoddisen och som nu ville börja lyssna på oss. MAGISKT.

Att få träffa er som lyssnar var helt fantastiskt, och SÅ många av er hade så mycket fina saker att säga. Det är ingen överdrift att säga att jag å Jossan svävade som på moln på vägen hem. Vi kände oss som två enhörningar som någon strösslat diamantglitter på, och sen skjutsat upp i himlen så att vi kunde leka omkring bland stjärnorna, typ.

Vi var så glada, så stolta, så RÖRDA. Att vi får vara de där kompisarna/storasyrrorna/peppbruttorna som de som lyssnar kanske inte alltid har irl är så fint, så fint – och jag är bara så enormt glad att jag och Jossan för ett drygt år sen satt där på Nytorget 6 och sa ”Vi drar igång en podd!”. HUR mycket fantastiskt har inte kommit av det? Och nu ska vi starta vår egen resa, med podden som bas. MAGISKT, som sagt.

Älskade, älskade, ÄLSKADE poddeliner – TACK för att ni finns!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Blir sååå OTROLIGT pepp av er så jag GÅR AAAV. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen nu, haha! TACK säger jag bara <3 Ni får gärna komma och föreläsa hemma hos mig om ni vill, eller som jag skulle kalla det, hänga med ens bästisar (för så känns det ju!).. hihi 😀

    Ellen 2016-10-05 16:58:49 http://ellfi.blogg.se
    Svara
  • […] poddis har landat, och det är en riktig pepp-BOMB skulle jag nog vilja säga! Det är livepoddisen från i lördags, och jag ser själv SÅ mycket fram emot att lyssna på den och få återuppleva magin som fanns […]

    Dream Big, Våga, Just Do It & Fuck It! 2016-10-05 13:50:36 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/10/05/dream-big-vaga-just-fuck/
    Svara
  • Heja er! Med tanke på utgångsläget gjorde ni så bäst ifrån er – men så är ni ju proffsigare än proffsigast också ??

    Clara, Bossbloggen 2016-10-05 00:42:58 http://www.bossbloggen.se/
    Svara
  • Tack själv för en jättemysig och inspirerande stund! Så kul att äntligen få träffa er! Som jag sa under söndagens bloppis (gick ju såklart både på livepoddisen och bloppisen) så känns det verkligen som att vi har träffats flera gånger förut, att ni verkligen är ens kompis. Det känns så naturligt!
    Ha det bra
    KRAM <33

    Tindra 2016-10-04 18:46:47 http://None
    Svara
  • Så tråkigt att jag missade livepoddisen! 🙁 Dock fick jag ju träffa er i söndags och det var (som du säger) MAGISKT<3 Tack för att du finns, Vanja! Tack för att Josefin finns! och TACK för att ni båda finns och gör något otroligt bra tillsammans! Love u<3

    Elin 2016-10-04 18:23:50 http://elinceciliaelvira.se
    Svara
  • Vilket härligt inlägg 🙂 jag blev tipsad om er podd av min syster och har lyssnat slaviskt sedan dess. För mig är ni just ”de där peppbruttorna” och jag älskar er attityd! Ni är så smarta och bra. GRL PWR!

    Sascha 2016-10-04 18:11:05 http://www.vildamagazine.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!