En komplicerad relation till alkohol

josefin och vanja vanja wikström josefin dahlbergVeckans poddis är här, och den här gången hoppas vi att ni alla lyssnar lite extra noga. För veckans ämne är något som är väldigt viktigt för oss båda – nämligen alkohol och våra relationer till det. Jossan är ju nykter sen 6 år tillbaka och har tidigare berättat utförligt om sin alkoholism. Min relation till alkohol är tyvärr inte heller helt okomplicerad, nåt jag berättar om i poddisen.

Att prata om alkoholvanor, alkoholkulturen som råder rent generellt och lyfta frågan om hur ”normalt” det egentligen är att ”ta sig en bläcka” med jämna mellanrum är VIKTIGT PÅ RIKTIGT.

 

 
Vi hittas i alla poddappar under ”Josefin & Vanja”, alla gamla avsnitt hittas här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Jag blev så himla glad av den här podden för jag tycker ämnet är så viktigt. Jag har aldrig tyckt om/varit lockad av att dricka så mycket alkohol och jag har blivit såå ifrågasatt av såå många personer hela mitt liv. Det är sjukt vad alkoholnormen är stark i vårt samhälle så tycker det är så viktigt och bra att ni lyfter det. Det är först sedan jag blev över 25 som jag är helt bekväm med att jag knappt dricker, kanske EN drink var tredje månad och då är det när jag har lust liksom haha. Annars är det cola som gäller för mig. Och jag skiter helt i vad folk tycker.

    Maria Ekblad 2016-04-15 13:47:16 http://www.mariaekblad.se/blogg
    Svara
  • Är trogen blogge-, tube-, snappelin men premiärlyssnade på podden idag! Och oj vad ni är bra <3 så otroligt viktigt avsnitt! Gav mig en rejäl tankeställare. Har varit destruktiv på andra sätt i mitt liv, och insåg även när jag lyssnade att jag även druckit alkohol destruktivt. T A C K! Nu är jag även en trogen poddelin. PUSS OCH KRAM! <3

    M 2016-04-15 01:08:01 http://None
    Svara
  • Så viktigt avsnitt, tack Vanja för att du delar med dig! Har läst samt hört i podden om Jossans problem tidigare. Jag känner mer igen mig i det du säger, men jag upplevde att det mest var Jossan som berättade. Fick inte riktigt en bild av dina problem med alkohol utöver det du säger om att du drack mycket när du festade och tyckte om att göra galna grejer. Självklart förstår jag om det är så att du inte VILL dela med dig mer ingående än så, du har all rätt att inte säga mer. Men OM det är så att du vill berätta din story, så känner jag inte riktigt att du har berättat den än. Jag känner igen mig mycket i det du sa, jag TROR att vi är väldigt lika i vår relation till alkohol och det hade betytt mycket att läsa ett inlägg om det, lite mer i stil med hur Jossan skrivit om sina problem. MEN du säger själv i podden att det känns lurigt att prata om detta, och kanske vill du inte berätta mer än så. Då ska du inte göra det heller. All kärlek!

    anna 2016-04-14 18:19:57 http://None
    Svara
  • Så himla himla himla fin bild på er!!!!

    Emma 2016-04-14 12:19:01 http://emmahiltunen.itgirls.se
    Svara
  • En kombination av era beskrivningar blev en komplett bild av min relation till just alkohol. Jag insåg mycket efter att ha lyssnat på er podd! Och jag förstår nu (flera år senare) att jag haft ett osunt förhållande till det. Jag trodde, likt Jossan, att alla fick minnesluckor. …! Tack för ni satte ord på detta och gav mig en rejäl tankeställare! Jag har dock sedan några år tillbaka tagit bort den delen av mitt liv och nu förstår jag att det var det enda rätta och att jag ska fortsätta välja bort alkohol.

    Johanna o instatwin 2016-04-14 00:26:42 http://None
    Svara
  • Blir så glad att detta ämne lyfts! Viktigt för folk, särskilt yngre, att förstå innebörden samt konsekvenserna/det negativa av alkohol. Att växa upp med två alkoholister till föräldrar är inte så jäkla skoj kan jag säga! Big up till er powerkvinnor, världens bästa poddis har ni 🙂
    Jättefin bild på er!

    Jonna 2016-04-13 20:31:20 http://None
    Svara
  • vilken otroligt vacker bild på er! Känns som ett ”tyngre” avsnitt idag då, men ack så viktigt. Tack för att ni finns härliga bruttor!

    ISA 2016-04-13 18:43:10 http://isabyl.devote.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!