Hitta din peppkompis!

josefin dahlberg vanja wikström josefin och vanja 3I veckans poddis pratar som sagt jag å Jossan om vikten av att VÅGA! Både hon och jag är rätt på bra det, kanske framförallt för att vi haft lyxen att få det tänket av våra mammor sen vi var yttepyttesmå. De har präntat in i oss sen barnsben att vi KAN GÖRA ALLT – om vi VILL. Att vi fixar det mesta, att allt är möjligt och att det är klart att man ska testa på grejer som kanske känns lite läskiga först.

För det är ju faktiskt inte så rackarns farligt om saker och ting inte blir exakt som man hade tänkt sig, eller om man till och med MISSLYCKAS – då försöker man igen helt enkelt, med den enorma fördelen att man lärt sig en massa grejer på vägen!

 

josefin dahlberg vanja wikström josefin och vanja 4Ja, vi har som ni hör haft det väl förspänt på VÅGA-fronten. #TackMamma Men om man inte har haft det då? Om man vuxit upp bland människor som är rädda för förändring, om man kanske inte har det där jättebraiga självförtroendet eller självkänslan, om man fått höra att ens drömmar nog borde förbli just drömmar medan man växte upp? Då har man såklart en mycket längre startsträcka till att VÅGA.

Men! Vi tänkte försöka hjälpa till på den fronten genom att ge ett riktigt handfast och bra tips – och det är att skaffa sig en peppkompis!

 

josefin dahlberg vanja wikström josefin och vanja 2En peppkompis är hon/han som alltid är positivt inställd till dina idéer, som aldrig trycker ner dig på grund av missunnsamhet eller avundsjuka, som peppar dig på alla plan, uppmuntrar dig att utveckla dig själv, dina idéer om vem du är och vad du kan åstadkomma och som helt enkelt ger dig en sjurackarns massa härlig energi för att våga att VÅGA!

Man kan ju inte välja sin familj eller de man växer upp med, men man KAN välja sina vänner och de mänskor man omger sig med i sitt vuxna liv. Och därför är det SÅ viktigt att man väljer RÄTT. Personer som GER energi, som unnar, som bjussar och som peppar!

 

josefin dahlberg vanja wikström josefin och vanja 1Och vet ni vad det bästa är? Jo – det här inlägget är till för att just DU ska hitta DIN peppkompis! För om du känner att du inte riktigt har den där personen i ditt liv som får dig att känna att allt är möjligt – då kan du hitta honom/henne här!

Vi kör samma princip som på Hitta en till BFF-inlägget, nämligen att du skriver en kontaktannons i kommentarsfältet där du berättar om dig själv. Inkludera din mailadress så att den som blir nyfiken på dig kan nå dig. Det går självklart bra att bara läsa andras annonser och höra av sig till någon eller några man tycker känns spännande. Och tänk på att man såklart inte måste bo i samma stad eller ens land för att vara en bra peppkompis. För peppa kan man göra via mail, via Skype, via fejan, via snappis!

Jag tror att det är lysande att träffa en helt ”ny” person att ha som peppkompis. Någon man inte har någon historia med, som inte kan ens mönster. För även om man har jättefina vänner som vill en väl kan det vara svårt att slinka bort från gamla hjulspår och bli den man vill vara inför någon som vet hur man ”brukar” vara – hänger ni med?

Att träffa någon helt ny ger en chansen att bestämma sig för att Den Här Personen Vill Jag Vara – och så ÄR man den personen. Man får en nystart!

Så VÅGA skriva en annons, eller VÅGA svara på en. För när du väl hittar din peppkompis blir du UNSTOPPABLE! Kör nu fina blogoliner, kööööör!

Bilderna är tagna av begåvade Johanna, som för övrigt har VÅGAT att dra till San Francisco för att plugga – heja heja!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Men åh så roligt! Känner att jag verkligen skulle behöva en pepp-kompis som peppar en när man är lite osäker eller inte vet vilken väg man ska ta.
    Jag heter Cassandra, är 17år och bor i södra Sverige. Var du bor spelar ingen roll då sociala medier finns, samt att jag ofta är på resande fot och då speciellt i Stockholmsområdet.
    Mer än halva min gymnasietid har gått, och just nu pågår många tankar i mitt huvud om hur jag ska göra i framtiden, om jag ska satsa på det säkra eller våga chansa. Ibland känner jag att jag borde chansa mer, men vågar inte riktigt.
    Jag driver även en fotoblogg, jobbar på Mc Donalds och försöker att träna när jag hinner med det. Personligen är jag en väldigt glad och spontan person som uppskattar även de små sakerna i livet. Är väldigt peppig av mig, och visar det sig att du även är det samt har ett glatt humör kan det ju bli riktigt bra det här 🙂
    Något av det bästa jag vet är när man är i ett trevligt umgänge och bara har det gött. En grillkväll med någon härlig utsikt är svårt att säga nej till!
    Spelar ingen direkt roll hur gammal du är, utan du välkommen att skicka ett mail till mig ([email protected]).

    Cassandra 2016-04-24 20:57:25 http://sensor.blogg.se
    Svara
  • Hoppar på det här tåget lite för sent kanske men testar!

    Mitt namn år Moa, bor utanför Jönköping. 18 år men fyller 19 om några veckor. Går mitt sista år på gymnasiet och tar alltså studenten i juni. Jag älskar att resa och ska under nästa år åka på någon volontär resa så om det är någon är inne på samma spår, tveka inte att höra av! Annars hänger jag en hel del på gymmet samt men mina vänner, gillar också att ta en fika eller shoppa! Låter jag intressant så maila: [email protected]
    🙂

    Moa 2016-04-06 20:31:40 http://None
    Svara
  • Hej allihopa!

    Mitt namn är Sonia, jag fyller 24 i sommar och är just nu studerande och bosatt i Stockholm. På fritiden gillar jag att brodera, läsa, 2:5-a loss genom att käka goda middagar, gå på bio, teater eller standup och resa. I min umgängeskrets är det ofta mig folk vänder sig till pepp, stöd och motivation, och jag har fått höra att jag är bra på att erbjuda det. Det känns helt fantastiskt att vara den personen för andra och ge dem den energi de behöver, och jag skulle gärna fortsätta med det. Jag tror så mycket på andras potential, men min egen har jag svårt att se och därför är det klurigare att peppa mig själv. Inte alls när det gäller jobb, studier och hobbys; där är jag öppen och testar på lite allt möjligt. Framförallt handlar det om att träffa killar. Bland killar blir jag ofta blyg och rädd, kan inte slappna av eller ”vara mig själv” som folk säger att man ska vara… Jag har så himla svårt för att släppa garden för att jag är rädd för att inte bli omtyckt som jag är eller för att jag ska bli lämnad, utnyttjad eller sårad. Det här kommer dels från min låga självkänsla men också från tidigare erfarenheter som bland annat mobbning, otrohet och svek som präntat in i huvudet på mig att jag helt enkelt inte kan älskas. Jag har varit singel i snart tre år och vill börja dejta, vill våga träffa massor av killar, njuta och testa på lite och se vad som händer utan att ställa in i sista minut pga. ångest och rädsla. Vill våga känna attraktion och kanske till och med bli kär nån gång igen.

    Om du vill ha en ny peppkompis och tror att du kan peppa mig med detta, eller om du kanske t om själv är i en liknande situation – SKRIV! Min e-post är [email protected] 🙂 Tänker inte att du måste bo i Stockholm utan jag har inga problem med att ha kontakt via e-post, telefon eller liknande.

    Kram och hoppas vi hörs!

    Sonia 2016-03-31 10:36:59 http://None
    Svara
  • Måste bara skriva att om det är nån jag blivit peppad av så är det dig Vanja! Jag har läst din blogg sen iggy låg i din mage och du har inspirerat mig i sååå mycket! Alltifrån smink till allt det positiva du utstrålar, det smittar av sig.
    Så tack, tack, tack för det!
    Kram

    Jessica s 2016-03-31 01:01:12 http://liamoengla.blogg.se
    Svara
  • Hej Vanja! Jag har som sagt en youtube kanal och i min senaste video så pratar jag lite om din och Josefins poddis, tänkte om du kanske hade lust att kolla in den och höra vad jag tycke 🙂 !
    Här är länken:

    Alice 2016-03-31 00:11:10 http://nouw.com/photobyalice
    Svara
  • Bra grej!

    Jag heter Karin, är 32 (skrev 30 först, när fasen blev jag 32? Haha) Jag bor på Öland med min sambo och vår 2-åring.

    Jag VÅGADE i slutet av förra året, bytte helt bana, struntade i min utbildning och driver nu en eko-butik och webbshopp (levareko.se).

    Jag är väldigt intresserad av att snacka med andra i liknande situation, gärna egna företagare, personer som är bra på marknadsföring eller har massa bra idéer på lut ändå. Kanske kan vi hjälpa varandra genom att bolla idéer och utbyta erfarenheter? Hjulet behöver ju inte uppfinnas gång på gång…

    Maila gärna om du känner dig peppad på utbyte 🙂 [email protected]

    Karin 2016-03-30 23:51:51 http://None
    Svara
  • Angelica heter jag, är 39 och bor med min man och vår son på snart sex år. Just nu är jag tjänstledig från butiksjobb som jag vart på sedan 2000!!!! Dags att göra något annat tyckte jag, men VAD??? Läser nu till HR assistent på distans, men det verkar inte som om jag kan få jobb inom detta med bara denna utbildning och vill jag detta???? Många frågor. Planerar att söka Yh i höst, te x till tandsköterska och medicinsk sekr…och lite annat inom sälj och inköp…allt jag vill är att få göra något jag älskar, nu när man skolar om sig såhär på äldre dagar ska jag se till att göra något jag älskar. Pengar växer inte på träd så det får inte kosta för mycket, vi har ju ett hus att ta hänsyn till och allt. Så tips tack! Eller någon som vill anställa mig? En hemskt glad och positiv människa som är beredd att ge gärnet!

    Angelica Fjellman 2016-03-30 21:11:47 http://None
    Svara
  • Kärlek på denna idén alltså! skrev nyss hos Josefin så känns lite overkill att skriva här med, hehe. Men Vanja, får jag länka detta inlägg hos mig? Tycker det är så jäkla bra idé! 🙂

    ISA 2016-03-30 18:36:29 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Hej!

    Carolina, 33 år och bor i Malmö. Är en riktig pepp person som älskar att peppa både mig själv och andra till mål man har.

    Jag har en blogg som jag har kopplat instagram, snapchat och youtube till. De här är en stor passion hos mig.

    Drömmen är att arbeta med HR antingen som egen eller som anställd.

    Är gift och har en liten kille på 6 månader som i fick genom IVF.

    ÄLSKAR att träna.

    Väldigt spretig annons – sorry !!!! Men jag bara skrev på känsla.

    Hur som så är jag den bästa pepp kompisen 🙂 hör av dig

    [email protected]

    Carolina 2016-03-30 18:34:26 http://lillahell.com
    Svara
  • Hej!

    Carolina, 33 år och bor i Malmö. Är en riktig pepp person som älskar att peppa både mig själv och andra till mål man har.

    Jag har en blogg som jag har kopplat instagram, snapchat och youtube till. De här är en stor passion hos mig.

    Drömmen är att arbeta med HR antingen som egen eller som anställd.

    Är gift och har en liten kille på 6 månader som i fick genom IVF.

    ÄLSKAR att träna.

    Väldigt spretig annons – sorry !!!! Men jag bara skrev på känsla.

    Hur som så är jag den bästa pepp kompisen 🙂 hör av dig

    Carolina 2016-03-30 18:34:00 http://lillahell.com
    Svara
  • Vilken bra idé detta är 🙂

    Jeanette heter jag och är 31 år, trebarnsmamma och är gift. Stort intresse för bloggvärlden, bloggat länge själv, funnit ett avkopplande intresse för smyckestillverkning och börjat sälja armband bla. Är helt fokuserad på att hitta mig ett jobb där jag kan jobba hemifrån, online, flexiblare arbetstider och vilket gör att jag kan säga upp mig från mitt jobb inom vården. Göra något jag tycker är kul och som ger mig möjlighet att inte bli borta från min familj under kvällar och varannan helg.

    Oj hehe, låter lite som att jag lägger ut en jobbannons här. Hade vart trevligt att hitta nån att bolla mina tankar med, kanske har du liknande mål eller så 🙂

    [email protected]

    Jeanette 2016-03-30 17:12:34 http://jeanettethomsen.se
    Svara
  • En peppkompis låter ju galet underbart, ellerhur!?

    Madde 2016-03-30 17:02:33 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!