Veckans poddis – vi snackar sex!

vanja wikström Josefin dahlbergDet är onsdag vilket betyder PODDISDAAAAAG, jippiiieee! Och den här gången snackar jag å Jossan SEX – ännu mera JIIIPPIIIEEEEE! För oavsett hur mycket sex vi bombarderas av från alla håll, så är det fortfarande nåt som är spännande att diskutera.

Vi bjussar på hur våra resor har varit på liggfronten (dvs när sex gick från att vara pinsamt till njutbart och hur sjuttsingen det gick till), vi pratar om vikten av att ta plats även i sängen och om det här med kvinnliga orgasmer – det går ju inte riiiiiktigt till på samma sätt som man ser på film, tycker i alla fall jag Jossan.

Dessutom pratar vi onani – ytterligare ett ämne som många tycker är lite skämmigt, men det ska det INTE behöva vara! Alla gör det, hoppas vi!

(TOKfina bilden på oss är tagen av löjligt begåvade Johanna!)

Som vi sa i förra veckans poddis kommer vi att börja använda era superfina lyssnarbilder som vi hittar under #JosefinOchVanja som poddis-bild. Den här veckan valde vi denna snyggingpic från @lishansson!

Tipsa gärna vidare om vår älskade poddis, och gilla vår Facecooksida HÄR! Som ni märkt har det börjat hända en massa kul där nu, och i morgon kommer ju veckans höjdpunkt – TBT-bilden där vi bjussar på golden oldies på oss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
  • Hej! Lyssnade på podden om sex osv igår, lite efter hehe 🙂
    Vad kul att du testar menskopp! Har använt det i mer än 5 år och kommer aldrig aldrig byta tillbaka till engångsgrejer. Jag håller tummarna att det funkar bra för dig! Jag rekommenderar att prova olika typer av vikningar, googla på menstrual cup folds så hittar du många. Två andra tips är youtubekanalen Precious Stars Pads, hon som har den är ung men fruktansvärt kunnig på området. Kan också varmt rekommendera Facebookgruppen Menstrual cups worldwide som är em heeeelt fantastisk grupp! Så många bra frågor, så trevliga, varma, hjälpsamma, kunniga människor från hela världen! Ingen fråga är för dum eller detaljerad 🙂 Lycka till!

    Lotta 2015-12-23 08:55:18 http://None
    Svara
  • Jättebra avsnitt!
    Ett tips på synonymer till onanera, snott av Ove i solsidan(gör det hela liite oscharmigt kanske, haha), ”ensamsegla”! Tycker det avdramatiserar det hela på en skönt sätt samtidigt som man styr sin egen skuta liksom!

    Matilda 2015-12-18 15:33:56 http://None
    Svara
  • Hela min förra kommentar kom inte med…!
    Men som sagt, det hade varit kul med ett inlägg med lite sextips!
    Jag har en pojkvän/sambo och båda tycker att vi har för lite sex, speciellt min pojkvän. Men jag är ofta trött och inte på humör och orkar inte anstränga mig, även fast jag egentligen vill ha sex varje dag typ för vi har så himla bra sex. Lite svårt att förklara, men det kanske finns någon mer som känner igen sig och du kanske har något tips? 🙂
    Tack för en bra blogg och podd! Trevlig helg!

    Sofie 2015-12-12 17:10:33 http://None
    Svara
  • Bästa avsnittet!!!! Sex är så viktigt att prata om! Vi tjejer är för dåliga på att prata om sex, bland mig och mina kompisar tas typ bara såna ämnen upp när man är fulla….
    Hade varit kul om du skrev ett inlägg om sex! Typ kanske tips på nån sexleksak, tips på hur man kan göra det skönt för sig själv(jag är med ett stort fan av onani

    Sofie 2015-12-12 17:04:39 http://None
    Svara
  • Hej,

    Jag måste också ge dig lite menskopp-tips. Jag har använt min menskopp i typ 6 eller 7 år och jag älskar den. Det är så mycket mindre krångligt att ha mens nu. Jag tänker att du kanske ska börja testa den mindre storleken om du tycker att den känns läskigt stor. Jag har den mindre eftersom jag köpte den för länge sedan, nu har jag både passerat trettio och fött barn vaginalt och den lilla fungerar fortfarande helt ok. Men den läcker ibland lite den dagen jag har som mest mens, jag borde test den större men har inte kommit mig för att köpa en ny utan bara säkrat med ett trosskydd de dagarna. Testa den mindre, är den för liten så märker du det. Nu skriver jag vad som funkar för mig, behöver ju inte alls vara samma för dig. De finns olika sätt att vika den jag tycker att de sättet där man liksom viker ner och sedan ihop (svårt att förklara) så att den blir lite spetsigare är bättre. Det är lite krångligare att få till själva viket, men skönare att föra in. Jag brukar först föra in den och sedan följa med med fingret in så att man kan rätta till den och se till att den sitter där man vill ha den. Jag har med åren börjat föredra att ha den längre in. Jag var lite nervös i början och tänkte att man kanske inte skulle få ut den. Nu har jag klippt av hela flärpen efter som den lätt skaver om den kommer för långt ner. Detta har jag gjort i omgångar allt eftersom jag blivit mer säker på att hantera den. Jag sätter den som sagt långt in och kan sedan ”krysta” fram den och för in fingret jämte och tar ut den, lätt som en plätt tycker jag nu men det tyckte jag inte från början. Så kul att du vill test, det är ju en sådan jäkla bra uppfinning som sopar banan med alla andra mensskydd på alla fronter (för många iaf, kanske inte alla) så man vill ju att fler ska testa. Hoppas du gillar den och ge den lite tid innan du bestämmer om du vill gå tillbaka till tamponger eller inte. En sak till, jag brukar faktiskt tömma allt i handfaten och inte i toaletten, för om det är mycket blod försvinner inte alltid allt när man spolar. Finns det en toaborste är det inte ett så stort problem men är man på en offentlig toalett där det saknas kan det kännas lite jobbigt. Kram

    Lisa 2015-12-11 00:16:59 http://None
    Svara
  • Heej! Super super podd!

    Caroline 2015-12-10 22:43:14 http://None
    Svara
  • Hej! Jättebra blogg! Läser varje dag! Blev sugen på att prova minrealpulvret, kan man få en länk till det?:)) kram

    Alice 2015-12-10 19:25:10 http://None
    Svara
  • Hej världens bästa Vanja!
    Var bara tvungen att säga att jag åt frulle på ditt stammis hack imorse och var i frukost himlen! Önskar jag hade vetat om detta ställe när jag pluggade uppe i stor stan!
    Stor kram från bloggläsare o poddis lyssnare!

    Linnea 2015-12-10 09:56:51 http://Linnearosvall.blogg.se
    Svara
  • Hej, tack för härlig pod! Vad hette pyjamasbutiken? Har de webshop? Jag är inne i en sån myspysperiod och vill ha alla myskläder jag ser!

    Sandra 2015-12-10 08:05:32 http://None
    Svara
  • Vanja! Du filmade en sjukt snygg kille på United screens på snappis till Jossan. Vill veta vem han är! Är han singel? My god! Han var så snygg!!!! *smiley med hjärtan som ögon*

    Petra 2015-12-10 01:19:48 http://None
    Svara
  • SÅ otroligt bra! Ni är bäst! Kram

    Matilda 2015-12-09 23:07:15 http://None
    Svara
  • VANJA! Jag har lyssnat på alla avsnittet men har just nu en gammal mobil som inte kan ha podcastappen!! Kan jag lyssna någon annan stans? Kram på dig: du, Jossan och er podd äger <3

    Jennifer 2015-12-09 22:55:13 http://www.finest.se/jennifersj
    Svara
  • Hej Vanja 🙂
    Följt dig sedan gravid vecka för vecka men aldrig kommenterat. Men va tvungen nu när du ville höra från ngn som använder menskopp. Först och främst, SÅ kul att du väljer att prova det. Du kommer aldrig ångra dig och du gör en insats både för din kropp och miljö samt plånboken. MEN du måste ge det tid och ge inte upp. Svarar på dina funderingar utifrån min erfarenhet. Har använt menskopp i snart ett år.

    1. Har den mindre storleken MEN det är inte så stor skillnad. Vik ihop den enligt instruktion och för upp en bit in. Det känns lite givetvis då du inte är ’uppvärmd’ liksom 🙂 men ingen fara tycker jag ändå. Jag för bara upp min så mynningen precis sluts igen i princip. För sedan in ett finger upp till toppen och se till att den vecklat ut sig. Om inte, dra fingret längs kanten och tryck ut slidväggen, så att koppen får plats att veckla ut sig. Du förstår när den sitter rätt och då omsluts av slidväggen och att då inget läckage kan ske. Tips från mig är att klippa av flärpen så att du bara har en liten liten bit kvar att ta tag i, annars känns den när du sitter tycker jag. Och ja, du får ut den ändå:)
    2. När du drar ut den, dra försiktigt och kläm ihop om du kan så känns det inte lika mycket. Bli inte heller rädd när du vaknar på morgonen, den rör sig lätt uppåt under natten. Första gångerna tänkte jag att detta inte alls var min grej, tyckte det var krångligt att sätta i och dra ut och få till att den satt rätt. Men när du väl gjort det ett par ggr så kmr du få in snitsen:)
    3. Nej om den sitter rätt, kommer du inte känna någonting! Vet att det är svårt att förstå när du ser den, men true story!
    4. Den gör att du kommer känna dig så fräsch du kan vid mens!

    Minns inte om ni hade fler funderingar. Skriv i bloggen isf, så svarar jag:)

    Louise 2015-12-09 20:46:12 http://None
    Svara
  • Vilket spännande avsnitt att se fram emot.. Men jag kanske inte ska ha det som ”butiksmusik” #genantstämning haha 😉

    Supertack för tipset om Wikinggruppen btw, jag körde på det. Funkat skitbra so far!! Väntar bara på ok från Klarna sen är allt grönt att online:a 🙂 🙂

    Kram!

    Karin & Z 2015-12-09 20:35:53 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!