Vi snackar mens!

I veckans poddis är det en hel del ämnen som är på tapeten – dock framförallt MENS! Detta ämne som vissa (inte vi obv) tycker är lite skämmigt att snickesnacka om. Men GIVETVIS är det inget ALLS som är skämmigt med mens!

Vi snackar om Jossans nyupptäckta mensmonster, och om en 14-årig Vanja som stolt rockade sin första binda i skolkorridoren och hoppades att ALLA skulle se att det var nåt extra puffigt där i byxorna (alltså jag var SÅ stolt att jag hade fått mens så ni hajar inte).

Vi berör även Paris och flyktingfrågan, och sen får jag nästan Jossan att kräkas live i podden när jag avslöjar mitt veckans tips (tack Stina som var den jag snodde tipset ifrån).

Och hörrni! Nu kommer det börja hända grejer på vår Facebooksida, så slink gärna in på den, tryck på gillaknappen å häng med oss även där! Och sen blir vi såklart gladare än gladast om ni hjälper oss att sprida ordet om vår älskade poddis genom att tagga #JosefinOchVanja på Instagram (plus att det är som julafton deluxe att få se era poddisbilder såklart)!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • För det första, i looove you Vanja! Du är så inspirerande, snygg, härlig och ja- jag blir så pepp av dig!

    Men jag blir lite less på den här onyanserade bilden av de som inte tycker att vi ska öppna gränserna och ”öppna våra hjärtan”. ”Vi är snälla människor, vi är inte dumma i huvudet” sa du i podden vilket är väldigt väldigt fel. Man är knappast dum i huvudet för att man tänker långsiktigt, snarare tvärtom?

    Det finns en felaktig bild av att de som inte är glada i flyktingöversvämningen och tiggeriet röstar på SD, är gamla sura gubbar och bor på landsbygden. Jag röstar inte på SD, bor i Stockholm, har universitetsutbildning och är väldigt enligt ”normen” men jag håller mig till fakta, tänker kritiskt och försöker alltid tänka på alla aspekter. Dvs jag håller inte med om det ni säger alls och jag tycker det är förkastligt att ni inte sätter er in i ämnet innan ni pratar. Eller att ni åtminstone visar någon form av nyansering av hela grejen! Jag är för invandring men mot tiggeri och öppna gränser.

    Och vi har ju demokrati vilken vi ska vara väldigt stolta över. Men då måste man också respektera att andra tycker annorlunda. Jag respekterar att du kanske struntar i konsekvenserna och vill tänka med hjärtat. Men du visar inte att du respekterar andras åsikter alls genom att kalla den gruppen för rädda, ”dumma i huvudet” osv… Jag förstår att folk röstar på SD då det är det enda alternativet för deras åsikter precis som jag förstår de som röstar på Mp eller Fi och jag respekterar alla på samma sätt trots att jag inte håller med.

    Man måste kunna vara kritisk, få säga vad man tycker och vara den man är i Sverige utan att andra ska se ner på en, oavsett åsikt!

    Maria 2015-11-20 16:25:45 http://None
    Svara
  • Hej!
    Jag vill börja med att tacka för en superba blogg och pod! Jag lyssnade på senaste avsnittet idag på bussen till och från jobbet och flera gånger log jag stort eller skrattade till! Så härligt!
    Men en sak funderade jag på. Ni nämnde att det främst var en äldre generation som skulle rösta på SD eller sympatisera med deras tankat. Jag jobbar gymnasieskolan och måste få nyansera bilden. Bland mina elever uttrycker mååååånga främlingsfientlighet och många kommer tyvärr att rösta på SD i nästa val. Jag blir skraj ibland när jag hör hur de resonerar och tyvärr lyssnar de inte så ofta på lärarens argument emot.
    Så det jag vill säga är tyvärr att många yngre också har dessa sympatier, så att ni säger vad ni tycker, varför och gör det tydligt är såååå viktigt! Ingen av oss kommer undan och vi måste alla stå upp för ett fritt samhälle där alla är lika mycket värda!

    Anna 2015-11-19 21:28:20 http://None
    Svara
  • Tack för mysig lyssning! Vad ledsen man blir över det som pågår i världen. Min killes familj kom från kriget i Eritrea och även fast han är född i Sverige så är rasismen runt hörnet hela tiden.. I veckan när han klev på tuben och satte sig sa en dam (läs kärring) ”En neger” så reste hon sig upp och bytte plats. Nu ska vi skaffa barn och jag kan inte låta bli att tänka på hur det ska bli för vårt barn i detta samhälle då hen inte heller kommer se svensk ut. Känns så jävla sorgligt och orättvist. Jag vill ju skaffa barn med den jag älskar. Som sagt, alla kan göra något!

    Sanna 2015-11-18 20:41:44 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!