Ångestavsnittet

Nu har det landat – avsnitt fyra av vår älskade podd! Detta avsnitt har vi döpt till Ångestavsnittet. Jupp. Eftersom både jag och Josefin får ganska mycket mail från tjejer som mår dåligt på olika sätt, så tyckte vi att det kändes som ett viktigt ämne att ta upp.

I avsnittet pratar vi om våra egna erfarenheter av att må dåligt. En vanlig missuppfattning när det kommer till ”peppiga” personer som hon och jag är att vi kan vara så positiva bara för att vi aldrig upplevt nåt jobbigt. Så är det förstås inte. Som vi pratar om i podden kan det ofta vara precis tvärtom – har man varit med om mycket jobbiga händelser så blir positivitet räddningen. Grottar man ner sig i det svåra är det lätt att fastna. Och ett liv kringslaskandes i en sorgesörja är inget man vill åt.

Men! Vi pratar inte bara om ångest och jobbigheter i veckans avsnitt. Vi tar också upp självförtroende; tycker vi att vi har det? Hur får man det om man inte har det? Varför är det viktigt? Och är självförtroende och självkänsla samma sak?

Veckans avsnitt känns väldigt utlämnande, men därför också väldigt viktigt. Ingen är perfekt, alla har vi varit med om våra strider och alla har vi våra demoner att bekämpa. Hoppas ni lyssnar! Och dela gärna med er på #JosefinOchVanja.

Podden hittas i alla poddappar om ni söker på ”Josefin & Vanja”.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Hej lyssnar på er podd fick kontakt med dig enligt youtube och älskar podden ! Gud va bra och insperendade detta var för mig som är en ung tjej att höra tack ! Erika

    Erika 2015-07-27 23:14:31 http://None
    Svara
  • Hej, får fortfarande inte fram podden i Podkicker 🙁
    Såg att du svarat på en kommentar tidigare att du skulle kolla med acast och be dem styra upp det men jag har som sagt fortfarande problem… gillar min podapp i övrigt så vill helst inte byta den men är ju så nyfiken på er pod!

    Anna 2015-07-23 12:22:33 http://None
    Svara
  • Toppenbra och viktigt avsnitt!

    Jenny 2015-07-22 22:37:33 http://None
    Svara
  • Gillar verkligen er podd. Hemligheten tror jag ligger i att ni är kvinns som man önskar att man hade som vänner. Man vill lära känna er och veta mer och mer!
    Inför barnavsnittet önskar jag få höra hur du tänker kring att du ändå va rätt gammal när du fick barn och om jag förstått er rätt lär det dröja tills det blir syskon vilket innebär att du kommer va närmare 40 nästa gång. Tänker på att det finns risk att det inte är så lätt och risken att barnet föds med tex downs syndrom sägs öka redan efter 35. Kanske funkar det inte alls och då blir det inga fler barn. Känner du inte av den sk biologiska klockan? (Känner den väldigt starkt själv och är bara 32) och om det skulle visa sig att fostret sannorlikt har downs, skulle ni kunna välja bort det barnet då och göra abort? Känslig fråga men värd att tänka på och diskutera kring.

    Helena 2015-07-22 22:27:14 http://None
    Svara
  • Superbra! Skev efter första avsnittet att det var för långt men tycker inte alls det längre

    Linda 2015-07-22 20:51:45 http://None
    Svara
  • Fantastiskt avsnitt! Personligt men också något alla kan känna igen sig i. Och fina tips på hur man hanterar motgångar! Ni är grymma!

    Vicki 2015-07-22 18:39:43 http://None
    Svara
  • Hej! Kan ni inte prata om hur man hittar nya vänner i en ny stad i vuxen ålder!? Jag bor i Stockholm sedan september och tycker det är assvårt att hitta vänner utanför jobbet eftersom jag inte är den mest utåtriktade människan direkt. Jag saknar liksom att ha ett tjejgäng att hänga med! Det känns som det är fler som har samma problem så det borde finnas en app eller något för att träffa tjej/killkompisar och inte bara dating-appar 🙂

    Frida 2015-07-22 18:09:19 http://None
    Svara
  • HURRAY att detta avsnitt kommer just denna vecka med! Ni är guld <3

    ISA 2015-07-22 17:55:41 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Super bra! Ni är grymma 🙂

    Kör ett avsnitt om kärlek! Både om hur fantastiskt det är och hur ont det kan göra .

    Kram

    Sarah 2015-07-22 16:13:43 http://None
    Svara
  • Toppenbra ämne. Ska bli intressant att få ta del av era erfarenheter och meningar kring detta.

    Vicki 2015-07-22 14:32:27 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!