Sneak peek på nya golven

DSC08664Igår var det dags att flytta ut från svärmor och flytta tillbaka till nya lyan. Så det var en dag FYLLD av råddande. Det var typ som att flytta på nytt, komplett med sån där skojig totalstädning å allt. Pust.

Men! Jag ska inte vara surmule, för Å VAD FINT DET BLIVIT! Köket, sovrummet och taket i badrummet är numera krispigt vittvittvitt. Vi har bara hunnit med basgrejandet än så länge (fått de flesta möbler å grejer på plats) men finliret har inte hunnits med än. Så jag kommer inte bjussa på några vidvinkelpics. He he. Men en liten sneak peek ska ni såklart få!

 

DSC08666Här ser ni hur det ser ut där vardagsrummets trägolv möter hallens schackrutor. WE LOVE IT! Det är helt enkelt överjävligt snyggt! Samma rutor löper in i köket och de är KLOCKRENA där med. Vi är så sjukt nöjda, känns otroligt lyxigt och väldigt väldigt fint. En oväntad effekt är att rutorna får golven att kännas så mycket större, det är som om de rummen har vuxit liksom.

 

DSC08667Och såhär ser det ut där Bara Vara-rummets trägolv möter grodans ljusa linoleum. Det är vi…inte lika förtjusta i. Detta golv har även vårt sovrum begåvats med. Eftersom jag är rätt säker på att vår värd inte läser el bloggo så kan jag väl avslöja att vi nog kommer göra en kupp på golvfronten. Vi bor ju i en hyresrätt, så all renovering hittills har värden stått för iom att lyan var så nergången och sliten när vi flyttade in. Så dessa nya linoleumgolv som nu lagts in har ju vi fått for free.

Vår plan var därför att se om vi tyckte det blev bra (rutorna var vi säkra på, men det här ljusa golvet var en chansning), och blev det inte det så vet vi ju att det finns toksnyggt trägolv under alla mattor. Så om ni lovar att inte skvallra så kanske dessa nya golv inte kommer få stanna så länge. Vi tror dock att vi behåller det som det är i grodans rum, men tar fram trägolvet i vårt sovrum.

Jag ska ta en bild på det rummet när vi finlirat lite, så får ni se vad jag menar, och då kommer ni nog förstå varför vi inte tycker det blev toppen. Men det var värt ett försök. #FortsättningFöljer

 

DSC08665Och kolla här då! Medan vi råddade i lyan i går gick min skatt och lyssnade på min och Josefins podd! Och vet ni vad? Han TYCKTE OM DEN! Den  var ”mysig”, tydligen. Och visst, nu är han helt klart liiiite partisk, men han är ändå bra på att vara ärlig så jag blev faktiskt lite stolt. Han är ju inte direkt målgruppen för podden, så jag tycker såklart att det är extra kul att han gillade att lyssna på den.

Och snälla rara älskade blogoliner, lyssna ni med! Pleeeeaaase! Ni hittar podden genom att söka på ”Josefin & Vanja” på iTunes/i poddappen/varhelst man hittar poddar, eller så trycker ni bara på play i inlägget nedan!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • hej!
  Förstår viljan i att riva bort plastmattorna, flyttade själv in i en med FRUKTANSVÄRDA plastmattor som var helt förstörda, dock tänkte värden inte göra ett piss åt det förs vi bott i lägenheten i ett år (!?!).
  Vi köpte klickgolv. Lite dyrare variant och det blev SÅ fint. Mycket jobb, ganska dyrt men en engånskostnad.
  Att riva upp mattorna kan leda till skadestånd… ganska feta sådana. Risken är ju att er värd måste komma och typ… skruva på ett element och då få syn på er kupp.
  Så trist när de envisas med att gömma finfina trägolv under en ful matta.

  s 2015-07-06 19:25:45 http://None
  Svara
 • Hej! Befinner mig i New York sedan ett år är trött på ett smutsigt och dyrt Manhattan. Vet. Låter knäppt. Men din blogg peppar mig sååå mycket att komma hem till Stockholm i augusti. och börja inreda och göra hemtrevligt i en egen lägenhet efter att ha flyttat runt till olika superdyra pyttesmå rum i olika kollektiv i Manhattan. Vet ej var jag ville komma med detta mer än att jag megagillar din blogg och dina videos! . Tar med mig min amerikanska pojkvän till Stockholm för att bo med mig i höst och är superpeppad på det nu! Tack för
  Inspiration!

  Isa 2015-07-02 15:29:17 http://None
  Svara
 • Jag älskar också det svartvita golvet!!! Det är mitt drömgolv!

  Jag tycker inte det andra golvet ser helt tokigt ut….faktiskt. Men. Har haft lgh med linoleiumgolv, och det är inte det roligaste.

  Vicki 2015-07-02 12:29:32 http://None
  Svara
 • Podden är helt i min smak – härliga ni! Medan lille Speedo sov middag fick mamman en stunds lugn med era ljuva stämmor i öronen. Så himla mysigt att få hänga med er en timme. Ser fram emot kommande avsnitt! <3 Förresten, jag tycker inte att ni pratar för fort. Jag lyssnar snabbt som tusan, så det passade mig utomordentligt bra. Det gäller att vara effektiv och få in mycket snack på inte alltför lång tid. Massa kramar till er!

  Karin 2015-07-01 23:16:34 http://None
  Svara
 • Hej Vanja! Tyckte podden var supermysig, passade mig perfekt när jag låg där i solstolen! Man märkte att det var första gången för ni pratade på om allt o kom in på andra spår , men jag blev positivt överraskad så jag ser fram emot kommande avsnitt! Kram!

  Malin 2015-07-01 21:34:27 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!