Som en del av er säkert minns testade jag ju dessa extreeemt hypade bananpankisar för några månader sen – och fattade NADA. Det var INTE gott, det var….direkt o-gott, för att vara lite fin i kanten. Tyckte jag. Men! Nu har nåt hänt. Jag testade att svänga ihop en batch till grodan för två veckor sen, och efter att ha naggat lite på hans portion så var jag helt fast. Niklas också. SÅ gott!
Minns inte riktigt hur jag gjorde dem förra gången, men nu gör jag i alla fall på ett sätt som jag verkligen gillar. Och det är SKITENKELT! Tänkte därför att jag skulle bjussa på min bananpankis-setup! Du behöver (till två portioner):
2 ägg
2 bananer
…that´s it! Mosa bananerna i en bunke, blanda i äggen och rör tills du har en smet som är någorlunda jämn.
Stek på rätt hög värme i MYCKET smör. Mmmmmm…
Voilà – sen är de klara! Går toksnabbt och är asenkelt. Och SÅÅÅ gott! Vet inte om jag helt plötsligt ändrat smak, eller om jag gjorde nåt generalfel förra gången (kanske att jag då tog 1 banan och 2 ägg per portion? minns inte), men jag gillar det verkligen. Perfekta frullen, och perfekt grodmat.
Mina favorittillbehör just nu är granola, riven kokos, krossade cashewnötter och hallon. Men allra först – sprinkla på en nypa flingsalt på pankisarna! Å. SÅ. GOTT.
Vet att det är många av er som gillar bananpankisar – vad brukar ni ha för tillbehör? Tipsa gärna så att vi kan variera vår nya favvofrulle!