Recept på bananpankakor

bananpannkakor recept 2Som en del av er säkert minns testade jag ju dessa extreeemt hypade bananpankisar för några månader sen – och fattade NADA. Det var INTE gott, det var….direkt o-gott, för att vara lite fin i kanten. Tyckte jag. Men! Nu har nåt hänt. Jag testade att svänga ihop en batch till grodan för två veckor sen, och efter att ha naggat lite på hans portion så var jag helt fast. Niklas också. SÅ gott!

Minns inte riktigt hur jag gjorde dem förra gången, men nu gör jag i alla fall på ett sätt som jag verkligen gillar. Och det är SKITENKELT! Tänkte därför att jag skulle bjussa på min bananpankis-setup! Du behöver (till två portioner):

2 ägg
2 bananer

…that´s it! Mosa bananerna i en bunke, blanda i äggen och rör tills du har en smet som är någorlunda jämn.

 

bananpannkakor receptStek på rätt hög värme i MYCKET smör. Mmmmmm…

 

bananpannkakor recept 4Voilà – sen är de klara! Går toksnabbt och är asenkelt. Och SÅÅÅ gott! Vet inte om jag helt plötsligt ändrat smak, eller om jag gjorde nåt generalfel förra gången (kanske att jag då tog 1 banan och 2 ägg per portion? minns inte), men jag gillar det verkligen. Perfekta frullen, och perfekt grodmat.

 

bananpannkakor recept 3

bananpannkakor recept 5Mina favorittillbehör just nu är granola, riven kokos, krossade cashewnötter och hallon. Men allra först – sprinkla på en nypa flingsalt på pankisarna! Å. SÅ. GOTT.

 

bananpannkakor recept 8

bananpannkakor recept 6

bananpannkakor recept 7Vet att det är många av er som gillar bananpankisar – vad brukar ni ha för tillbehör? Tipsa gärna så att vi kan variera vår nya favvofrulle!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Jag brukar ha i vaniljpulver och en aningens kokosmjöl i smeten faktiskt, det blir så bra! Jag upplever att pankisarna inte håller ihop så bra annars. Sen steker jag i kokosolja och serverar med diverse bär och ev. naturell kvarg 🙂

    Emma 2015-09-05 11:18:48 http://None
    Svara
  • Bananpannkaka är såå goda. 🙂

    Louise 2015-09-02 21:38:25 http://None
    Svara
  • Det kan ju säkert ha med både bananernas mognad och storlek att göra. Jag gillar dem bäst när bananerna är riktigt stora och nästan lite övermogna. Mums!

    Astrid 2015-09-02 17:47:10 http://None
    Svara
  • Hej Vanja! Länge sen jag skrev här å vet inte om du minns mig 😉 men de va jag som blev så kär i din vita jacka med palmer på att ja köpte en själv 😉
    Ja ja nog om det.
    Vi väntar äääääntligen barn igen. 2 år av syskonförsök slutade tillslut med IVF och nu är jag i v32. Wihoo!!

    Tyvärr har jag även denna gång Placenta Previa och det kommer bli snitt. Sist bodde vi på söder och vårt snitt var på Sös. Men nu har vi flyttat å Danderyd är närmast.

    Nu till min fråga. Hur valde ni ställe att göra kejsarsnittet på? Jag vet inte vad jag ska välja bb Sthlm eller Danderyds förlossning ..? Skitsvårt.
    Vore så tacksam å få höra hur ni tänkte i ert val där. För visst blev det Danderyd ni valde?

    Ska till läkare nästa v på Danderyd å tänkte va fräck att knacka på både på bb Sthlm å Danderyds förlossning då å se om dom har tid att jag får titta in å se hur det känns på båda ställena. 🙂

    Å bananpankaka! Supergott! Testa å blanda kesella me färska blåbär å ha på. Mumma!!!

    Stor kram å tack på förhand om du vill svara mig i min fråga om val av snitt-ställe 😉

    / L

    Längtan 2015-09-02 16:54:02 http://None
    Svara
  • Hej fina Vanja! Vart kommer ditt fina porslin ifrån? Kramis

    elin 2015-09-02 14:46:49 http://None
    Svara
  • Testa att steka i kokosolja! Det blir så smarrigt och pannkakorna får en lite mer ”friterad” smak. Dessutom är det mycket nyttigare än att steka i smör.

    Evelina 2015-09-02 13:47:11 http://None
    Svara
  • Jag gör bananpannkakor såhär:

    2 bananer
    2 ägg
    Typ 1 dl havregryn
    Kanel (och kardemumma om det finns hemma!)
    Ev. lite mjölk om en råkat ta för mycket havregryn och behöver spä ut.

    Blanda ihop allt, stek på hög värme i kokosolja och servera med ex. vaniljkesella och äppelkompott på hösten eller färska bär på sommaren.

    Blir väldans mycket matigare när en blandar i havregryn, plus råkar en ha lite stora ägg eller för små bananer tar inte äggsmaken över (vilket jag tycker det lätt kan göra när en bara tar banan+ägg).

    Kram!!

    Hanna 2015-09-02 13:44:01 http://None
    Svara
  • Bananpannkakor är så gott ! 🙂 Först brukar jag ha kanel i smeten. Sedan till bananpankakorna brukar jag ha en klick med turkisk yoghurt på. Ringlar lite honung över. Strör över kokosflinor och hallon eller blåbär. Smarrigt! 🙂

    elinelin 2015-09-02 11:49:55 http://None
    Svara
  • Vi brukar steka bananpannkisar i plättjärn, pga supersmidigt och får plats med många samtidigt. Smeten gör vi av dubbelt så många ägg som mosade bananer, senast 2 bananer (riktigt mogna), 4 ägg samt 1 dryg dl riven kokos och en nypa vaniljpulver.

    Ska definitivt prova strö lite flingsalt över nästa gång. Annars brukar vi oftast mosa ihop en avokado, ett par dadlar (såna mjuka från kyldisken), rå kakao efter smak och en nypa salt till ett härligt chokladigt klet och toppa med vispad kokosgrädde (det tjocka i ett pkt skiktad kokosmjölk) + typ hallon, mhm. Så. himla. sugen. jag blev nu! 😀

    Ellen 2015-09-02 11:46:38 http://None
    Svara
  • Åh älskar bananpannkisar 🙂 Jag brukar ha i kanel och vanilj i smeten (riktig vanilj från typ kung markatta, inte vaniljsocker alltså.. haha) så steker jag i kokosolja! Äter helst med vaniljkesella och bär, men också gott att värma kokosolja och ha på… eller värma mandelsmör/jordnöttsmör lite så det blir lite rinnigt och dra på pannkisarna 🙂

    Jojosefin 2015-09-02 10:42:18 http://None
    Svara
  • Hej!
    Jag och min dotter gillar också bananpannkisar väldigt mycket. Har dock inte övertygat sambon än.
    Men jag har alltid kört en banan och två ägg och sedan ca en matsked fiberhusk i och så får det stå och dra en stund. Fiberhusken gör att smeten blir lite tjockare vilket gör att det är lite lättare att steka pannkisarna sen. Känner mig lite skeptisk till att använda två bananer för jag är inte super förtjust när det blir för mycket banansmak. Men jag får väl testa. =)

    Anna 2015-09-02 10:29:20 http://None
    Svara
  • Jag älskar bananpannkaka. Går att variera i det oändliga. I sommar har jag ätit dem ihop med jordgubbar och blåbär, vill man läxa kan man prova Nutella till. Blir väldans smarrigt. Smaksatt kvarg funkar också.

    Ett tips om man som jag har lite problem med magen och behöver ge den lite hjälp på traven ibland är att ha i lite linfrö i smeten. Gör susen och ger pannkakorna lite mer tuggmotstånd.

    Victoria 2015-09-02 10:20:41 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!