PANIKSKRIK PÅ RESTAURANG, PADDINGTONMYS OCH ATT SMYGÄTA GOTTE PÅ TOALETTEN

ÄNTLIGEN är det dags för ”Helgen I Mobilbilder” att återvända. Ett säkert tecken på att jag börjar få mer tid igen, he he.? Tänkte bjussa på några glimtar från både lördagen och söndagen.

Lördagen inleddes som vanligt med brakfrulle på Urban Deli.

Vi kittlade igång dagen, bästa sättet att vakna. Jag är för övrigt sjukt bra på att kittlas.✌?Så bra att Iggy blivit smått beroende. Det går inte många minuter mellan hans små böner om att ”Mamma, kittla meeeeej!” om dagarna.

När all frulle var uppäten facetimeade Igster med kusin Ruben. Att få sitta bredvid och höra deras små samtal alltså, man typ DÖR AV GULL.

Iggy ville gärna visa min mage för Ruben, så jag ställde snällt upp och flashade lite lagom diskret på Urban Deli. Vi känner oss som hemma där, som ni vet. He he. Sen diskuterade de söndagen, då de skulle ses för att gå på bio. Snuttarna alltså.

Blev inga mer bilder från lördagen. Vi plåtade ett roligt samarbete, sen åkte Niklas och Iggy ut till farmors hus där fabror Charlie bjussade på vegomiddag. De hängde där hela kvällen, och jag MÖS Å NJÖT av min ensamhet i soffan. Topp!

På söndagen körde vi frulle på Nytorget 6 istället för på Urban Deli.

Det började bra, med en lekande groda och nöjda päron.

Jag beställde in en rejäl brunchtallrik (ÄLSKAR varma frullar!), och Niklas och Iggy delade som vanligt på…

…en tallrik fattiga riddare. Iggy har snöat in på honung på senaste tiden, och eftersom han knappt åt något godis alls på lördagen (som är hans godisdag) beställde vi in lite extra honung till riddarna. Det började bra, men sen blev det panik.

När Iggy upptäckte att honungen skulle ringlas över riddarna och alltså inte fick ätas direkt ur burken (skulle han äta upp hela honungsburken skulle vi inte få i honom något annat sen) blev det gråt, skrik och allmänt SKITJOBBIGT.

Vi känner oss väääääldigt hemma på Nytorget 6 också, men det är inte lika avslappnad stämning där som på Urban Deli. Vilket gör att när ett litet barn skriker, gråter och HÄRJAR så….slinker det liksom inte bara undan. Man KÄNNER ATT MAN STÖR.

Niklas (som hade sovit uselt, nu åkt på min förkylning och mådde allmänt piss) blev skitstressad, ville bara lämna allt och gå. Och Iggy (som i vanliga fall i princip aldrig bökar å stökar när vi är out and about) var extremt trixig. Han åkte också på min förkylning för några dagar sen och har (precis som jag) hostat sig igenom nätterna den sista tiden. Så brist på sömn och en smula sjukdom gjorde vår vanligtvis rätt lätta unge till ett otröstligt gråthaveri.

Men. Jag körde på Operation Rädda Frullen och tog till alla knep in the book. Kramar, mys, ”stackars stackars”, favoritprogrammet på mobilen och till slut diverse avledningsmanövrar. Och efter en stund ordnade allt upp sig. PHU.

Det slutade med att grodan åt upp i princip halva (!) min brunchtallrik, blev glad å pigg å mätt – och lekte obekymrat vidare med sin trollstav som han hade med sig.

Niklas var sjukt tacksam att jag orkade ta tag i situationen, och resultatet blev ändå en rätt mysig frulle.

Efter frullandet slank vi bort till biograf Victoria och gick på Paddington 2 med kusin Ruben. Det var någon slags mediapersonsvisning (massor av mediapäron + deras kids där) som vi var bjudna på, och här är vi i full färd med att ta en gruppbild med Paddington himself med eventets vimmelfotograf.

Ungarna var saliga över att få krama Paddington, och filmen var supermysig.

Kusin Ruben hängde med hem till oss och lekte loss en stund, och medan han och Iggy förvandlade Iggys rum till ett MAYHEM (fick på riktigt en chock när jag gick in, ångrar SÅ att jag inte tog en bild så att ni kunde fått se…) åt jag någon slags lunchmellis.

Sen slank Ruben hem, och jag och Iggy gick på avslutning på hans dans. Till alla ungars stora förtjusning dansade denna gigantiska mjukdjurskanin in på slutet och delade ut ballonger och medaljer till alla kiddos.

Sen fick alla ta en bild med kaninen. Det var skräckblandad förtjusning för Iggys del som synes.

Väl hemma stängde jag in mig i badrummet och smorde in mig med brun utan sol inför Årets Mama-galan. Detta kombinerade jag mycket fiffigt med…

…att gå loss på en stor skål med gotte i min instängda ensamhet. Saker man har börjat göra sen man fick kids alltså – ÄTA GODIS I SMYG PÅ TOALETTEN! Hand upp alla som känner igen sig.

Hade såklart tänkt ge Niklas en present iom att det var Fars Dag, men mitt extremt stressiga schema den senaste tiden har inte tillåtit någon presentrekning tyvärr. Som tur var hade två varumärken skickat Fars Dag-bud, så Niklas fick gå loss på dem i stället ha ha.

Har dock en plan för hur jag ska kompensera den bortprioriterade fadern, så en försenad present är ändå på g.

Kvällen avslutades med att vi hämtade hem indiskt, och sen mös vi i soffan. Fin helg ändå.

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Du verkar rocka på det här med att vara morsa alltså. Om jag någongång får barn hoppas jag att jag blir som du <3

  Tycker att det är härligt att du lyfter även de sämre stunderna och hur du hanterar det. <3

  Caroline Frankesjö 2017-11-14 16:43:27 http://nouw.com/carolinefrankesjo
  Svara
 • Vilken mysig helg! Och jag måste bara säga, vilken perfekt godisblandning? exakt min smak, haha! Älskar saltlakrits!!

  Lovisa 2017-11-13 20:20:07
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   He he vad kul att du gillar godisblandningen! Niklas tyckte det var ”en död påse” jag kom hem med. Han vill ha FÄRG. Men inte jag 😀

   Vanja Wikström 2017-11-14 14:04:24
   Svara
 • Wow! Impad/förskräckt/(avundsjuk?) över det faktum att ni tar med er lille kille (jämnårig med min egen) på utefrukost, bio OCH dansavslutning på en och samma dag! När han är lite krasslig dessutom!?! Hade inte klämt in det på en och samma helg…

  Sofia 2017-11-13 20:12:22
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Utefrullar brukar vi äta varje lördag och söndag som en tradition, så just att befinna sig på restaurang är han väldigt van vid. Sen är det så olika det där, hur mycket man gör. Vissa helger gör vi nada, medan det andra gånger kan bli mycket. Vi försöker dock att aktivera oss en del, eftersom Iggy inte gillar att leka själv. Så om vi är hemma en hel helg innebär det att jag eller Niklas får leka leka leeeka i 48 timmar he he. Och det kan bli lite tröttsamt. 😉 Så då är det bara med någon aktivitet som bryter av. 😉

   Vanja Wikström 2017-11-14 14:03:28
   Svara
 • Hej där! Måste bara säga att det var riktigt kul att träffas i helgen…, det var nämligen jag som gömde mig inne i Paddington-dräkten!
  Såg extremt dåligt där inifrån så även om jag kände igen din röst och Iggy lite så kunde jag inte alls koppla att det var er jag fotades med, förrän jag hörde dig säga Iggys namn. Då föll pusselbitarna på plats! Så blev en riktigt härlig överraskning, att träffa er mitt i ett arbetspass! Hoppas Iggy fick ett bra möte med Paddington (han såg lite rädd ut i början nämligen;)) Han var väldigt söt med sin trollstav i alla fall!
  Har följt både podden och bloggen (som båda är supergrymma!!) ett bra tag, så var superkul att träffas. Även om jag var i en björns skepnad haha 😉 Ha en fin vecka, kram!

  Johanna 2017-11-13 19:13:16 https://www.instagram.com/johannaekman_/
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Nämeeeeeen! Johanna! Vad KUL att du inne i dräkten hade koll på oss ha ha! Underbart ju. 🙂 Och jo, Igster var helt klart lite rädd i början (han är alltid det för…det mesta he he, men han är alltid glad att man får honom att göra en high five eller kramas etc med det han är nyfiken på, så vi försöker pusha honom lite snällt så han inte missar en massa grejer som han ångrar). TACK för grym pepp för podd och blogg, blir så himla GLAD! Så otippat att Paddington himself (herself!) visste vilka vi var. GULLO!

   Vanja Wikström 2017-11-14 14:01:28
   Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Alltså detta – hur kul!? Fnissar lite när jag ser det hela framför mig.

   Amanda 2017-11-13 22:37:07
   Svara
 • Alltså jag blir så sugen på godis varje gång du lägger upp en godisbild ? Känner absolut igen det där med godissmygandet, dock inte inne på toaletten kanske ? Men toalett = egentid! ??

  Josefine 2017-11-13 17:39:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!