HEMLIG DAGBOK GRAVIDVECKA 3, 4 & 5

VECKA 3

TISDAG 15 AUGUSTI
Jag tror jag är gravid. Jag och Niklas har precis genomfört bebisförsök nr 2, och kroppen känns lurig. Jag ska inte ha mens förrän om en dryg vecka, men nåt är på g. Eller? Kanske känns det som att nåt är på g bara för att jag vill det så mycket.

Tänker att jag ska föra en hemlig graviddagbok. Dels för att kunna minnas de här första tidiga känslorna och tankarna – men också för att eventuellt (om det blir nåt av det här vill säga) kunna dela med mig här på bloggen. Lysande idé, stulen med stolthet från briljanta Elisabeth Lindroth.

VECKA 4

MÅNDAG 21 AUGUSTI
Ingen mens än, trots att det känts i kroppen som att den varit på gång i snart en vecka. Det är som att jag har konstant mensvärk, en molande känsla, men den stämmer inte alls överens med hur min mens brukar kännas. Är nojig varenda gång jag går på toa att den ska komma. Vill. Inte. Ha. Mens.

Kan det vara så att det är en preggofiering på gång? Är det därför jag har den här molande känslan i livmodern? Minns inte alls att det var så med Iggy dock. Kanske inbillar jag mig bara alltihop. Vet ju dock många kompisar som varit rädda för att de varit just gravida (när de inte velat bli det) och vars mens inte velat komma. Sen har de tagit ett preggotest som visat ett negativt resultat och vips! …så har mensen dykt upp tre timmar senare. Så man KAN påverka sånt här med psyket, det tror jag nog. Hoppas, hoppas att jag inte bara inbillar mig.

Men brösten är också märkliga. Spända och gör ont. Så brukar det ju vara någon dag inför mens, men de har varit så i en vecka nu, det släpper liksom inte. Nä, jag tror inte att jag inbillar mig. Eller?

VECKA 5

ONSDAG 23 AUGUSTI
I dag frågade Niklas om mensen hade kommit. Har inte berättat för honom att jag känt mig märklig, vill inte blåsa upp några förhoppningar om allt bara är inbillning. Bättre att vänta och bli lite säkrare.

Rackarns menscykel alltså. Min har alltid varit oregelbunden och kan variera mellan 30 till 45 dagar. Medellängden enligt min mensapp är tydligen 36 dagar. På fredag har det gått 36 dagar. Snälla mens, kom inte!

FREDAG 25 AUGUSTI
Ingen mens, hurra! Men SHITOBERTO vad stressigt detta är alltså. Att ha denna molande mens(?)värk i kroppen, samtidigt som ingenting händer. Springer till toan cirkus sjutusenåttiotre gånger om dagen för att jag tror att mensen kommit. Den stickande känslan i huden när man tittar efter, och lättnaden efteråt när det inte är något. Börjar känna mig smått besatt av mina egna trosor.

Betedde mig inte alls såhär när vi försökte få till Iggy. Men då hade jag iofs ingen aning om vad en bebis innebar. Nu vet jag ju att man kan GÖRA en helt ljuvlig liten person, så nu hajar jag liksom insatsen på ett helt annat sätt. Jag vet allt fint man får om man lyckas få till det.

Är också nojig över min ålder. Att jag stressat som en tok de senaste åren. Att Niklas mått dåligt. Kan vi ens FÅ barn igen?

LÖRDAG 26 AUGUSTI
Både jag och Niklas är pirriga. Jag är en dag över medelmensen och kroppen känns fortsatt märklig. Den molande mensvärken släpper inte, och brösten gör lika ont. Större har de blivit också. Jag ÄR nog gravid. Eller? Ååå, denna osäkerhet alltså.

Om jag inte fått mens i morgon känner vi att vi kan unna oss att ana ugglor i mossen, har vi kommit fram till.

SÖNDAG 27 AUGUSTI
Fortfarande ingen mens! Vi tillåter oss att ana ugglor i mossen. Jag tänker att det är lite fint om vi verkligen är på smällen nu, att den eventuella bebisen då redan fanns i min mage när vi spelade in JC-filmerna (som jag pysslat med den här veckan). Denna bebis blir då ÄNNU tidigare dokumenterad än Iggy, ha ha!

MÅNDAG 28 AUGUSTI
Tre dagar över medelmensen. 39 dagar so far i denna cykel alltså. Förra cykeln var 33 dagar vilket ger oss hopp. Men cykeln innan dess var 40 dagar.  Mensen kan alltså fortfarande komma. Jag håller på att bli tokig av detta troskollande.

I dag kommer jag köpa ett graviditetstest, hoppas det ger utslag. Är det negativt behöver det iofs inte innebära att jag inte är gravid, men är det positivt kan vi andas ut och mitt maniska troskollande kan upphöra.

TISDAG 29 AUGUSTI
Jag är gravid!?Tog testet i morse och det var ingen tvekan. Två tydliga blåa streck på stickan. Niklas blev jätteglad. Det var dock lite märkligt att behöva hyscha och pyscha om det inför Iggy. Vi kommer inte berätta för honom förrän det känns någorlunda säkert att bebisen stannar kvar.

SÅ SKÖNT att:

1 // Få veta att kroppen funkar, att jag och Niklas KAN bli gravida ihop igen.
2 // Få svart på vitt att jag inte inbillade mig alltihop. Jag känner min kropp, dumt att jag någonsin tvekade på det.

Jehupp, gravid alltså. Så märkligt att tänka, att om allt går som det ska är det redan bestämt vem som ska komma ut. Hen håller redan på att bakas därinne. Med personlighet å allt.

Både jag och Niklas hoppas på en tjej, men vet såklart att den som kommer ut kommer vara den optimala ungen – oavsett kön. Men vi har ju en pojke, och det vore kul att få uppleva en flicka. Hen har fått arbetsnamnet Basilika av Niklas.

Fortsättning följer…

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
56kommentarer
 • Jag har precis hittat till din blogg (minns att jag såg er på gravid vecka för vecka när ni väntade Iggy men har sen helt missat att du bloggat vidare!) och då vi precis håller på att försöka få ett småsyskon (vi har en 1,5 åring och min mens är inte helt regelbunden än och vi håller på att försöka komma på när jag har ägglossningar, om allt är back to normal m min kropp efter graviditet och amning, osv) och jag satt precis och tänkte att jag skulle vilja hitta en blogg där bebis nr 2 är på g – och så dök du upp! Vilket sammanträffande! Ska bli så kul att följa er och det är jättemysigt att läsa ikapp dessa tidigare veckor

  M 2017-11-14 12:32:29
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Men ååå vad kul att ”ses igen” då! 🙂 Och vad spännande med syskonförsök! Jag ska skriva precis hur vi gjorde när vi hade bebisfabrik, kanske kan vara intressant för er som är i samma situation. Kommer snart. KRAM!

   Vanja Wikström 2017-11-14 14:08:42
   Svara
 • Basilika xD Helt fantastiskt!

  emzi 2017-11-13 13:44:49 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Åh vad roligt att läsa och grattis Niklas på farsdagen! (12/11)

  Kajsa 2017-11-12 07:27:40
  Svara
 • Kommer bli så roligt att följa din graviditet. Så himla mysigt att läsa om dessa första veckor <3 Spännande att du kunde känna av det redan efter 2-3 veckor.

  Caroline Frankesjö 2017-11-11 18:35:27 http://nouw.com/carolinefrankesjo
  Svara
 • Gratis vanja för att du blir gravid

  Wilm Hansson 2017-11-11 17:18:03 http://www.dollystyle.se
  Svara
 • Så glad för er skull ?❤️

  Louise 2017-11-11 15:02:14 http://louiseanderssons.se
  Svara
 • Men åh så underbart! GRATTIS! GRATTIS! GRATTIS! <3

  Alexandra 2017-11-11 12:36:07 http://alexandrabylund.com
  Svara
 • Hej fina Vanja och Niklas och Iggy!
  Håller alla tummar å tår för er, stort Grattis!!!
  Många kramar <3

  Sandra 2017-11-11 09:09:12
  Svara
 • Åh såå underbart! STORT STORT Grattis!! Önskar er all lycka till! <3

  Therese 2017-11-11 08:20:08
  Svara
 • Så kul att läsa dagboken ? Ser fram emot mer. Är så nyfiken på hur du har tacklat och överlevt illamåendet. Har själv varit sjukskriven och i princip sängliggande i flera veckor. Är det värsta som finns med att vara gravid ?

  Josefine 2017-11-11 07:32:30
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Ja, alltså SÅ vidrigt. Men du har haft det mycket tuffare hör jag, jag kräktes liksom bara NÄSTAN. Det gick över efter ca 12 veckor som tur är. Det gör det ju för de flesta, håller tummarna för dig! Kram!

   Vanja Wikström 2017-11-11 17:44:51
   Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Usch ja gör illamåendet! Jag mådde illa från till vecka 21 med första barnet och för att stå ut fick jag ganska tidigt lergigan Comp som hjälpte mig! Kunde jobba som vanligt tack vare en tablett varje morgon!

   Anna 2017-11-11 14:23:48
   Svara
 • Så kul att läsa!! Vart kommer den superfina mörkblå klänningen ifrån??

  KG 2017-11-11 07:21:54
  Svara
 • Men va, min första kommentar verkar ha försvunnit ?? där var förklaringen till gravidkalendern som jag skickade länk på. Åh.
  Typsikt…..
  Hur som haver. Det viktigaste då – STORT GRATTIS ❤️

  Anna igen 2017-11-11 00:36:12
  Svara
 • Sååå roligt att läsa! Har tänkt ibland, undra om Vanja skriver snart att hon är gravid .. hihi.. så kul Grattis till er! ✨?✨?

  Amanda 2017-11-10 23:55:37
  Svara
 • Åh, den där ”mensvärken” och känslan av att NU kom mensen och så springer man och kollar, beredd på blod och besvikelse… känner igen det så väl från hur jag kände i början av sommaren, men det var en bebis där inne som blir färdigbakad i februari. Så roligt att få följa med på er syskonresa!

  Kristin 2017-11-10 23:16:37
  Svara
 • Tycker det är så coolt att du stått ut och hållt det hemligt i nästan 4 månade :O
  Nyhetens månad helt klart 🙂 och snart får vi reda på ditt och Jossans projekt ^^ så många härliga nyheter på en och samma gång

  Johanna 2017-11-10 22:53:16
  Svara
 • Underbart roligt att läsa!! ??????

  Tindra 2017-11-10 22:28:45
  Svara
 • Såå mysigt att läsa!❤️ Och jag är verkligen så glad för er skull! All kärlek till er?❤️

  Elin 2017-11-10 22:07:15 http://elinceciliaelvira.se
  Svara
 • Stort grattis!! Jag hållt på med ivf i 3 år eftersom jag inte får naturlig äl.. Men i sommars släppte vi allt som hade med de att göra.. kände mig konstigt hela sommaren mådde illa brösten värkte livmodern värkte .. Men tänkte helt klart att de måste vara alla hormoner som ska ut ur kroppen efter all ivf. .Den 28/9 fick jag en tid på min mottagning för ett ul för att kolla varför inte mens kom fast jag ätit tabletter.. Så säger läkaren ser du va jag ser på skärmen ja va eh nej fatta ingenting.. Visa sig att jag var gravid i vecka 15 ♡♡

  Cajsa 2017-11-10 22:03:44
  Svara
 • Så roligt att följa dina dagboksanteckningar, kan verkligen tänka in mig i allt tvivel och pirr innan man får det svart på vitt. Själv har jag och min sambo försökt i över 1,5 år utan något plus. Nu väntar vi på remiss till en IVF klinik i Göteborg. Vi längtar otroligt tills vi blir tre…

  Cecilia 2017-11-10 21:50:04
  Svara
 • Underbart <3 Stort grattis!

  Mathilda Lundborg 2017-11-10 21:45:05
  Svara
 • Så kul läsning! Stort grattis fina familjen. Man blev ju inte aaaaaallls sugen på att dra igång projekt-syskon! ? Herregud så härligt! Ska bli så kul att följa ?

  Melissa 2017-11-10 21:33:23
  Svara
 • http://www.blimamma.se/forutsag-din-bebis-kon-med-kinesisk-legend.html

  Här är den rätta!! Du behöver inte publicera denna om du inte vill. Spännande!! Vill gärna veta vad det står på dig. Kram!! <33

  Anna igen! 2017-11-10 21:31:45
  Svara
  • Svar på Anna igen!s kommentar.

   Ååå spännande! Den sa flicka ha ha! Det är ju det vi hoppas på, så vi håller tummarna att de kloka kineserna har rätt! ;-D

   Vanja Wikström 2017-11-11 17:53:52
   Svara
 • Åh så roligt att få läsa detta ? Har verkligen väntat med spänning på ett inlägg om graviditet efter avslöjandet att ni skulle eventuellt börja försöka få fram ett syskon. Så glad för er skull och hoppas att ni får en flicka denna gången även om barnet blir älskat oavsett❤️. Har själv en 3,5 årig flicka och en 8a månaders pojke och det är så roligt att ha en av varje, frågan är om vi ska ge oss på en 3a så vi får 2 av någonting haha ?

  Therese 2017-11-10 21:30:08
  Svara
 • Asså hur fint att läsa. Amazing. Mys pys. Tack för att du delar med dig. Så underbart.

  Rebecca 2017-11-10 21:28:44
  Svara
 • Guuuu vad kul att läsa!! Asså ja ja ja! Du måste skriva såhär. Vecka för vecka. ASSÅ ÄLSKAR DET!!!
  Har du hört om ”Kinesisk gravidkalender” någon gång??? Den visar vilket kön man ska få med största sannolikhet. Den är såååå läskig. Den stämmer upp till 90%. Jag var med i en mammagrupp med över 30 mammor. Den stämde på oss ALLA. Jag har fem syskon och var tvungen att kolla på min mamma. Den stämmer på oss alla utom mitt sista syskon. Är inte de sjukt?? Jag vägrar egentligen tro på sånt här. MEN DEN FUNKAR JU UPPENBARLIGEN!! Så himla galet. Googla den! – Kinesisk gravidkalender!
  Det första som dyker upp är rätt.

  Man ska alltså kika på vilken ålder man var som kvinna när man blev befruktad + vilken månad man blev befrukad. DU BARA MÅSTE KOLLA! För skoj skull såklart.

  Ska ni kolla kön förresten??
  Du måste be om namnförslag här på bloggen. Du kommer få massa coola förslag.

  Igen, stort stort grattis!!!! Jag grät när jag såg bilden på insta. <33333

  Anna 2017-11-10 21:27:43
  Svara
 • Men åhhh vill läsa mer! Blir tokig haha! Kändes som att läsa en spärlande bok eller en serie och man bara vill fortsätta… galet spännande det här. Grattis vanka och Niklas till detta! Jag brukar aldrig kommentera någon logg eller så. Men hittade er på Youtube när ni var utomlands i somras. Nej gud vad kul det ska bli o följa meden på er reda. Grattis ännu en gång 😀

  Nathalie yrvenstam 2017-11-10 21:26:15
  Svara
 • Detta är ju den bästa idén någonsin, det är helt magiskt att få följa dina tankar kring den här graviditeten och så fint att du vill dela med dig till oss. Blir nästn tårögd och lycklig i hela kroppen för er skull, världens största grattis till dig och din underbara familj! <3

  Felicia 2017-11-10 21:25:07
  Svara
 • Ååh!! Detta är så mysigt och kul att läsa!! ? När vi var gravida med lillasyster sa jag hela tiden att det inte är någon mening att ens tänka tanken på att det är en flicka. Vi var toksäkra på att det var en pojk, alla andra också. Så säkra att när hon kom trodde jag att det var något fel på ”honom”, han saknade ju pung ? Får väl erkänna att jag var något hög på lustgas just där och då… ? Ska bli så spännande att följa er graviditet! Stoort grattis och all kärlek till er! ????

  Ellinore 2017-11-10 21:21:09
  Svara
 • Men åh! Har följt dig sedan start men kommenterar sällan men åh vad glad jag är för er! Hoppas att allt går bra och stort stor grattis!! Ska bli sååå mysigt att följa med er på denna resan? kraaaam❤️

  Idun 2017-11-10 21:17:01
  Svara
 • Så fint du skriver ❤️ Och tack för att ni är så bjussiga! Detta är ju väldigt privat, men jag älskart’ ? Grattis!

  MalinW 2017-11-10 21:15:58
  Svara
 • Alltså det är så mysigt att läsa , man kan verkligen känna Igen så mycket . Speciellt det där tvekandet. Jag tog 5 tester av olika slag innan jag trodde på det andra gången ??

  Liv Ringström 2017-11-10 21:14:56 http://livringstrom.se
  Svara
 • Åh, grattis! Har följt dig sedan GVFV och det ska bli fantastiskt att följa er mot ert lilla syskon! Jag skrev också en hemlig graviddagbok som jag sedan publicerade i min blogg, finns att läsa här – Del 1: ​http://nouw.com/tovelarsson/nar-graviditeten-var-hemlig-del-1-28251029 Del 2: http://nouw.com/tovelarsson/nar-graviditeten-var-hemlig-del-2-29325979

  Nu är vår lillasyster här, känns så kul att ha kvar de där anteckningarna från starten nu! Som sagt, SÅÅ kul att följa dig igen ❤️

  Tove 2017-11-10 21:12:24 http://nouw.com/tovelarsson
  Svara
 • Åh älskar det här! Så jävla spännande och så härligt. Tänk att ni ska få ännu en krabat iiiiiiih. All kärlek från mig till er!

  Charlotte almgren 2017-11-10 21:04:26
  Svara
 • Så kul och läsa. 😀

  Louise 2017-11-10 21:00:22
  Svara
 • De där hoppet och önskan om en flicka försvinner aldrig, jag har fått två söner, längtan är nog ännu större nu än innan andra sonen kom. Älskar inte mina barn mindre för de. Men längtan finns där ändå ?

  Veronica 2017-11-10 20:40:40
  Svara
 • Mys!!!! Sitter med min 4 månader gamla son i famnen medan jag läser detta. Myyys! ?

  Emelie 2017-11-10 20:29:51
  Svara
 • Men haaaallåååå hur länge drog du ut på testet egentligen? Haha gull <3 Jättekul att läsa!

  Jag kände också tidigt, kände faktiskt t.om. när ägget fäste men då hade jag ju trott och hoppats varje månad i 2 år så det fanns en stor måtta tvivel i mig.. Köpte ett test dagen innan mens och fick fina blåa streck, Z-streck <3

  Karin 2017-11-10 20:15:14
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Mina cykler är så satans låååååånga så kände att jag liksom fick hold my horses litegrann. Med Iggy tog jag test ”för snabbt”, och då visade det negativt två gånger. Så jag trodde inte det var något, förrän en mer erfaren kompis sa att det liksom måste gå lite tid… 🙂 HUR coolt att du kände ägget fästa?! Kvinnor alltså – vilka COOLA VARELSER vi är!

   Vanja Wikström 2017-11-11 18:00:10
   Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Åh vad kul att någon mer känt av när det fäster! Det har jag tänkt att jag gjorde i min första graviditet men ändå varit osäker då det ibland hävdas att det skulle vara omöjligt. Nu är jag gravid andra gången och kände precis likadant denna gång så nu är jag helt säker på att det är just det ? Håller forfarande miraklet hemligt (13+1) i väntan på ul men känner redan små fladder ❤

   Matilda 2017-11-10 21:29:27
   Svara
 • Jag och min man har precis kommit fram till att vi vill försöka utöka familjen med ett kiddo till. På måndag ryker min spiral, ska bli så kul att följa er graviditet samtidigt som vi är mitt uppe i själva försöksprocessen. Tack för att ni delar med er! ❤️

  Liew 2017-11-10 20:14:03
  Svara
 • Älskar denna läsning, så roligt ?
  Har en tanke ang längden på menscykeln, undrar om man har många dagar i cykeln, som i ditt fall, så har man ju ägglossning mer sällan än någon som har kortare cykel, har man då kvar sina ägg i högre ålder, alltså att dom ”räcker längre” så att man är fertil längre? Kanske rörig fråga, hoppas förstår hur jag menar??

  Jenny 2017-11-10 20:06:48
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Oj vad intressant! KUL att Ulrika svarade, heja heja att ha läkare i kommentarsfältet! 😀

   Vanja Wikström 2017-11-11 18:01:09
   Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   man har åtminstone sett i studier att kvinnor med PCOS ofta behåller fertiliteten hgöre upp i åldrarna. då har man oftast mer sällan ägglossning (även omdet även är andra saker som ingår i en PCOS-diagnos, som antingen ett speciellt utseende på äggstockarna eller manlig kroppsbehåring/finnar mm). Så din tanke är inte helt orimlig men det finns förstås inte några garantier i det enskilda fallet för hur länge man är fertil.

   Ulrika 2017-11-10 22:39:43 http://nettelblad.blogg.se
   Svara
 • Så kul att läsa detta ?

  jeanette 2017-11-10 19:56:41
  Svara
 • Så spännande ändå att få gå och tänka de där tankarna. När man inte riktig vet, men hoppas hoppas! Så fint att få följa med på även denna graviditetsresa!✨

  Jag & min kille har preciiis börjat fundera lite på att försöka få till ett kiddo till. & att bara f u n d e r a är ju pirrigt!

  H 2017-11-10 19:44:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!