ETT RIKTIGT RACKARNS SUCCÉPYSSEL!

I samarbete med Annas Pepparkakor

Nu ska ni få ett riktigt roligt, mysigt, smarrigt och RIMLIGT torsdagstips – nämligen peppispyssel! Julen närmar sig, och med den pysselivern. Den ibland ångestfyllda och liksom OUPPNÅELIGA pysselivern…

För snart kommer vi få se de färgkoordinerade paketen under den oklanderligt (och stilrent!) klädda granen dyka upp på Inspirationstagram. Och givetvis även de bombastiska pepparkakshusen – gjorda efter egen ritning, avbildandes släktgården i Dalarna, typ. Med perfekta kristyristappar och mogna färgval på nonstopen. Komplett med perfekt avbildade djur i den angränsande bondgården. Pust. ?

Jag tänkte såklart INTE bidra till prestationsångesten och komma dundrandes med något omöjligt kreativitetsgrejs, näää – jag håller det enkelt och rimligt och kör (även i år) på mitt succérecept för glada barn OCH glada (och ej prestationsutmattade) föräldrar – färdigköpta peppisar som man dekorerar. Med färdigköpt kristyr. He he.

Det här pysslade vi därför med häromveckan:

1 // Annas pepparkakor (de ekologiska, mina favoriter)

2 // Kristyr i rosa, vitt och grönt.

3 // Minimaränger

4 // Minimarshmallows

5 // Nonstop

Förutom de vanliga peppisarna, hade vi även årets Limited Edition att gå loss på: pepparkakor med lakritssmak!

Eftersom lakrits är typ DET BÄSTA JAG VEEEEEEET, så kunde denna kombo liksom inte hittat hem bättre hos mig. Så sjukt smarriga; en otippat bra kombo med det sötkryddigt pepparkaksaktiga, och så det saltigt lakritsiga. Nom nom.

Iggy var överlycklig över detta pyssel, och tog det på stort allvar (notera snörpmunnen). Först skulle den perfekta peppisen väljas ut, därefter dekoreras. Ett stekt ägg blev det på den första!

Jag var så himla imponerad över att han inte inledde med att skyffla in så mycket godis han bara kunde i munnen. Men nej nej, fokus låg verkligen på själva dekorerandet.

Kristyren var ganska trög att trycka ut, så vi körde teamwork. Jag klämde ut den…

…och Iggy satte fast godiset.

Just i den här åldern är nog ett sånt här typ av ”halvfabrikatspyssel” ganska optimalt. För oss är det det i alla fall. Jag tror inte att Iggy skulle ha tålamod nog att delta i både pepparkaksbak med deg gjord från grunden, samt kristyrtillverkning och dekorering.

Det här sysselsatte oss i omkring 45 minuter, helt perfekt. Dessutom precis lagom nivå för vad en trött la mama orkade med.

Minimarängerna passade finfint som ögon också, upptäckte vi.

Första peppisen färdigdekorerad, SUCCÉ!

Inget peppispyssel utan provsmakning såklart…

…det gällde även mamma!

Mums!

Iggy älskade lakritspeppisarna, så han ville BARA göra såna. Jag gjorde båda sorterna. Kombinationen pepparkaka, kristyr och nonstop är bland det godaste jag vet (detta har Glammis-Picklan koll på och presentar mig därför med ett massivt nonstop-bestrött pepparkakshus varje år?), så ur gottesynpunkt var detta ett OPTIMALT pyssel för mig.

Tycker också det är så himla kul när man kommer på nåt att göra med sin goda lilla unge som man tycker är roligt – PÅ RIKTIGT. Ofta leker jag saker för att jag vet att Iggy tycker det är roligt (till exempel ”Tomten och Alla Barnen” som jag berättat om tidigare?), då blir man så genomlycklig när man får göra sånt som BÅDA tycker är lika skoj.

Lyckan att få provsmaka sina verk!

Titta vilka flådiga skapelser vi lyckades få fram! Världens bästa julklapp också ju, till någon mormor eller farfar.❤️

Ett riktigt rackarns succépyssel för alla inblandade, rekommenderas varmt!

Slink in här för att få massa roliga idéer till ännu mera peppispyssel!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Måste bara fråga vart kommer dem snygga burkarna med lock ifrån? Dem som ni har framme på bänken.

  Malin 2017-11-10 22:29:46
  Svara
 • Är lite nyfiken på hur det går med bebisverkstan? 🙂 du var så taggad ett tag och hade köpt Ägglossningstest och vi skulle få följa resan. Tack för en bra blogg!

  Fridolinis 2017-11-09 12:34:27
  Svara
  • Svar på Fridoliniss kommentar.

   Tror Vanja har sagt i podden att hon inte kommer berätta mer om det på ett tag, vilket man ju kan förstå. Kan ju bli lite pressande ”inför publik” så att säga hehe 🙂

   Linn 2017-11-09 17:09:20
   Svara
 • Så mysigt och härligt det ser ut!

  Jossan 2017-11-09 11:04:29 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara
  • Svar på Jossans kommentar.

   JA! Alltså det var sjukt mysigt! Och RIMLIGT he he. Inte för bökigt pyssel, helt perfa. 😀

   Vanja Wikström 2017-11-09 11:39:14
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!