VÅRT BADRUM – FÖRE OCH EFTER!

Inlägget innehåller annonslänkar

När byggjobbarna var här för några veckor sen fick de (förutom att göra kök och bygga elementskydd) även fiffa litegrann i vårt badrum. Nu ska ni få se hur det blev.

Just badrummet känner vi oss tyvärr ganska begränsade med att göra om iom att vi bor i hyresrätt, så det fick mest bli kosmetiska ytförändringar.

Hade vi fått välja hade vi kaklat om och även bytt ut det VIDRIGA (som vi tycker) ljusblå golvet, men eftersom det inte riktigt var ett alternativ fick vi göra det bästa av situationen ändå. Och det har verkligen blivit SÅ mycket finare än vad det var när vi flyttade in.

Som ni ser lät vi bygga in tvättmaskinen.

Väldigt härligt att inte behöva flytta alla grejer som står på den varenda gång man vill tvätta. De sandfärgade handdukarna är tokmysiga och SÅ fluffiga. Vi köpte både badlakan och småhanddukar i samma färg. De hittade vi på Hemtex.

Träbricka och stor och liten glasbehållare med boll-lock, också från Hemtex.

Vi bytte ut vårt sunkiga handfat mot en kommod, och investerade i ett nytt spegelskåp. Båda från IKEA.

Just spegelskåpet måste jag tipsa lite extra om. De är ofta så SJUKT dyra, men det här var det absolut mest prisvärda (och typ det snyggaste dessutom!) som vi kunde hitta. Det gick loss på 1500 pix, mindre än hälften av vad de andra vi kikade på kostade.

Det är speglar även på hela insidan av skåpet, men det får ni se en annan gång. Tänkte visa er fellow hudvårds- och sminknördar i ett separat inlägg vad som finns inuti…

Vi köpte också nytt duschhuvud. Utöver det som ni ser på bilderna ovan har vi dessutom kirrat alla fogar med fog finish (de var BRUNA innan), satt svart kakeldekor över de kakelplattor som var ljusblå på väggarna, och bytt ut lampan i taket mot spottar.

Nu ska jag bjussa på ett gäng Före och Efter, så ser ni hur mycket bättre det faktiskt blivit med ändå ganska små förändringar och till liten kostnad:

Här ser ni det ljusblå kaklet. Brrrrr. Och en icke inbyggd tvättmaskin.

Just det – vi har köpt ny toasits också, ser jag ju när jag tittar på bilden. Sånt gör också mycket.

Här kan ni spana in de mysiga bruuuuna fogarna! Som nu är ett minne blott.

Den gamla setupen med handfat och skåp. Här ser ni ännu bättre hur fogarna såg ut. En sån detalj gör verkligen galet mycket för helheten.

Vi har också målat alla rör vita, de var ju typ orangea innan.

SÅ mycket härligare att börja sin dag i det här rummet nu!

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
  • Vilket fint badrum! Ska precis flytta till ny hyresrätt med exakt samma badrumsproblematik. Tack för inspo!

    Malin 2017-11-15 21:32:07
    Svara
  • Sån stor skillnad verkligen!! Så fint ju!!

    Emelie 2017-11-14 12:22:28 http://juniflickan.se
    Svara
  • Så fint och vilken skillnad! Hur målade ni fogarna?

    Maria 2017-11-09 11:24:54
    Svara
  • Superfint! ✨
    Jag ska också försöka bygga in min tvättmaskin på något vis. Tänkte höra hur ni har gjort, är det bara en toppskiva med sidor eller är det ett bakstycke också?

    Emelie 2017-11-08 14:14:48
    Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      Tack! Det är inget bakstycke utan bara sidor och topp. Sen är det en silikonlist lagd mellan väggen och skivorna så att det blir lite snyggare. 🙂

      Vanja Wikström 2017-11-08 15:50:45
      Svara
  • Men så himla fint!! Alltså att byta ut handfatet i vår sunkiga hyresrätt är min DRÖM, men alltid tänkt att det får förbli en dröm pga ”man får inte ändra något i en hyresrätt”. Så tack för inspon om att det faktiskt går!

    Nu har jag en liten OT-fråga: jag och min familj bestämde lite spontant att vi ska åka ner till Sthlm till helgen (vi bor alltså ej där). Min sambo kommer gå på en mässa på lördagen, vilket ger mig och vår 2-åring fyra timmar av fri lek inne i centrum. Min fråga är; VAD hittar man på med en 2-åring i Sthlm? Mina egna förslag är typ Junibacken eller liknande, men då vi är studenter har vi lite tajt budget. Skulle ändå vilja hitta på något speciellt med honom eftersom vi extremt sällan är i Sthlm. Efter vad du har skrivit om Iggy så skulle jag säga att min kille är väldigt lik honom, både i sättet och i humör/energinivå, så tänkte att du kanske sitter inne på ett supertips?!

    Slutligen, TACK för att du delar med dig av dig själv i dina sociala medier! Du är en sån källa till inspiration för mig, både på stil-, yrkes- och föräldrafronten <3

    Emilia 2017-11-08 11:32:43
    Svara
  • Så himla fint! ?? hur resonerar ni kring att eventuellt köpa en bostad? Vill ni hellre hyra? Jag vet ju att priserna i Sthlm är galna men samtidigt kanske det lönar sig i längden? Kram!

    Sara 2017-11-08 11:25:26
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Tack! 🙂 Som det är nu har vi inte en chans att köpa något som skulle bli likvärdigt med det vi bor i i dag. I dag bor vi i en fyra på 100 kvadrat mitt på Söder, 20-talshus med kakelugnar. En sån här lya skulle nog gå loss på runt tio miljoner, och bara insatsen på det är myyyyycket + att vi som egenföretagare har trixigare att få lån. Så i dagsläget är det inte värt det – vi skulle behöva låna galet mycket pengar för att kunna köpa nåt som ens är i närheten av det vi har i dag. Vår plan är att bli stormrika och kunna casha en lya senare i livet. 😉

      Vanja Wikström 2017-11-08 11:35:08
      Svara
  • Shit va fint det blev

    Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2 2017-11-08 09:57:53 http://www.joannahalvardsson.se
    Svara
  • Oh! Vad fint det blev =D Älskar sådana där handfat <3 Skönt att få fräscha upp 🙂

    Caroline Frankesjö 2017-11-08 08:54:30 http://nouw.com/carolinefrankesjo
    Svara
  • Så fint!

    Josefine 2017-11-08 08:51:06 https://daystyle.se
    Svara
  • Snyggt! Ni har inte funderat på trätrall eller sandfärgad matta istället för vit? Tror att det skulle dämpa det blåa ännu mer ?

    Ninni 2017-11-08 08:21:39
    Svara
    • Svar på Ninnis kommentar.

      etsade sandfärgad matta först, men det blev inte alls bra. Den skar sig med det blå och allt blev bara ännu sunkigare. Så vi bytte mot en vit. 🙂 Trätrall var vi sugna på, men har vänner som har det och det blir tydligen SÅ skitigt under, och går ju inte att rengöra om du inte plockar bort alla. Så vi skippade det.

      Vanja Wikström 2017-11-08 11:16:24
      Svara
      • Svar på Vanja Wikströms kommentar.

        Ja det har du säker rätt i att det kan bli lite äckligt under en trall… Men en badrumsmatta i trä då? Då kan man ju lyfta på den och städa under. ? Typ sådan: http://www.badrumsbutiken.se/sv/artiklar/matta-i-tra-bambus-spirella.html
        Fanns många att välja mellan när jag googlade badrumsmatta trä..

        Ninni 2017-11-08 23:14:29
        Svara
  • Måste man fråga om lov för att fixa badrum sådär i hyresrätt eller får man göra som man vill? Vi ska snart flytta och har för mig att badrummet i vår nya lägenhet är sunkig på riktigt. Usch. ?

    Johanna 2017-11-07 22:58:58
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      Vi frågar inte, men gör allt professionellt och riktigt. Skulle värden inte tycka att ändringarna är okej när vi en gång i framtiden ska flytta så får vi återställa bara. Men hellre investera och TRIVAS till 100% i sin lya, än att tänka att ”näää men det är ju BARA en hyresrätt, då är det inte värt att lägga pengar”. Så märkligt resonemang tycke rjag, man ska ju BO där, liksom. 🙂

      Vanja Wikström 2017-11-08 11:15:38
      Svara
  • Vad snyggt det blev! Vilken skillnad att fixa fogarna! Ser ut som badkaret är utbytt oxå? Ingår tvättmaskin när man hyr?

    Pia 2017-11-07 22:56:59
    Svara
    • Svar på Pias kommentar.

      Tack! Ja, vi hittade ett badkar ute på gatan vid ett hus som höll på att rivas för några år sen, så vi bar hem det och bytte ut vårt. 🙂 Tvättmaskinen ingick i lyan, det var förra hyresgästen som köpt den.

      Vanja Wikström 2017-11-08 11:14:20
      Svara
  • WOW vilken skillnad! Älskar dom här tipsen som också är prismässigt rimliga (även för en student som jag är) Ni är så grymma!???✨

    Karro 2017-11-07 21:59:04
    Svara
  • Superfint!!!✨ om ni vill ”byta” golv kan ni måla det med kakelfärg! Enkelt och billigt i jämförelse? Kraam?

    Daniella 2017-11-07 21:57:27
    Svara
    • Svar på Daniellas kommentar.

      Vi fnurlade på det men har fått höra att det blir redigt väldigt snabbt, att grundfärgen lyser igenom rätt kvickt. Men nu blev vi sugna på att kika på det igen! ? Har du testat?

      Vanja Wikström 2017-11-08 11:13:41
      Svara
      • Svar på Vanja Wikströms kommentar.

        Jag har inte testat men jag har hört folk som gjort det och att det nya resultatet ändå blir finare än det gamla! ?

        Daniella 2017-11-08 17:36:54
        Svara
      • Svar på Vanja Wikströms kommentar.

        Wow!! Jätte fint. Vilken skillnad. Tänker också att det skulle bli så snyggt att måla golvet. Tänker är ju ändå badkar så inte konstant vatten på som om man duschar på golvet. Känns som om det borde fungera bra.

        Ett tips… man kan köpa plastavloppsrör (som det vita ni har mellan badkar och golvbrunn) i silver/kromad plast (ser ut som de i riktig metall fast galet mycket billigare) tror tom att Biltema har hehe. Hade blivit fint o sett ”lyxigt” ut tror jag iaf.

        Tack för fon inspo!!

        Rebecca 2017-11-08 12:56:16
        Svara
  • Vi har samma problem med golvet, vill tipsa om denna ursnygga jutemattan från hemtexhttps://www.hemtex.se/article/jesper_90x90cm_carpet?attr1_id=29
    som har löst vårt problem hemma. Gör sån skillnad!

    Emma 2017-11-07 21:51:37
    Svara
  • Åå vilken skillnad!!! Bor också i en hyresrätt men i Malmö och tyvärr är dom rätt eftersatta. Vi ska måla om vårt badrum och byta ut handfat och spegel så Tack för alla tips och inspiration ⭐️ Du är grym! Kram

    Sofie 2017-11-07 21:29:57
    Svara
  • WOW vilken skillnad det blev när ni fyllde i fogarna! Har samma i mitt badrum o inte alls tänkt på att man kan göra så!! Ser så mycket fräschare ut liksom! ✨✨ Är SÅ spänd och PEPP på att få se ert nya kök nu också ?? KRAM Vanja o hoppas att du har en fin o lugn vecka utan stress!?

    Kristina 2017-11-07 21:17:29 http://nouw.com/kristinalicerika
    Svara
  • Bor ni i hyresrätt? Och ni har renoverat köket så mycket och allt? :O

    Anna 2017-11-07 21:17:09
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jupp. Vi resonerar som så att vi ju bor här, och vi vill trivas. Finns ingen anledning att inte investera. Har gjort om alla mina hyresrätter och eftersom jag alltid gjort det på ett bra sätt har det heller aldrig blivit problem med värden. Och skulle det bli det kan vi återställa lyan till hur den var innan. Dessutom blir bytesmöjligheterna HELT annorlunda om man fixat till sin hyresrätt, du får möjlighet till byten som är superfina. Så det är många som fixar sina hyresrätter nu. 🙂

      Vanja Wikström 2017-11-08 11:13:11
      Svara
  • Om ni inte gillar golvfärgen, har ni inte funderat på att använda kakelfärg? 🙂 Tänker att det kanske är ett enkelt sätt!

    Josefine 2017-11-07 21:05:41
    Svara
    • Svar på Josefines kommentar.

      Vi fnurlade på det men har fått höra att det blir redigt väldigt snabbt, att grundfärgen lyser igenom rätt kvickt. Men nu blev vi sugna på att kika på det igen! 🙂

      Vanja Wikström 2017-11-08 10:58:03
      Svara
  • Men vad fint det blev!! ??

    Wilma 2017-11-07 19:54:15 http://nouw.com/wilsoon
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!