DEN FINA KÄNSLAN NÄR FÖRE HAR BLIVIT EFTER

I samarbete med Alcro

Ni vet känslan av före…

…och efter? En härlig känsla. Särskilt när ”före” är ruffigt, skrufsigt och…ohärligt.

Jag har ju skrivit om Alcro Färgfonden tidigare, då när de bidragit med färg för att piffa upp kollogården Strand på Barnens Ö. Ett rackarns bra före och efter-moment det med. Kolla bara:

Före…

…och efter!

Före…

…och efter! Att bidra med färg för att saker som behöver upp-piffning ska kunna, well…piffas till, är just vad Alcro Färgfonden gör. Uppdraget är att ge allmänheten möjlighet att förverkliga samhällsnyttiga måleriprojekt. Som att Villa Villerkullifiera kollogården Strand till exempel.

De har också sponsrat med färg för att hjälpa organisationen Nattskiftet att måla om sin samlingslokal, de har gett möjlighet till Stadsmissionens initiativ Bostad Först (där hemlösa får en bostad av Stadsmissionen) att fräscha upp sin verksamhet på Lundagatan i Stockholm och de har gett eleverna på Oxbacksskolan i Södertälje färg för att kunna rusta upp sina slitna klass- och uppehållsrum. Och många fler projekt därtill; som asylboenden, mörka gångtunnlar och bortglömda föreningslokaler till exempel. Alla har de fått färg för att göra skruffiga utrymmen härliga.

Vem som helst som har en bra idé om allmänna utrymmen som behöver upp-piffning kan alltså ansöka om spons på färg från Alcro Färgfonden. Himla fint initiativ tycker jag.

Är man yrkesmålare kan man dessutom ansöka om att bli målarvolontär, och hjälpa till att förverkliga de projekt som beviljats. Tänk vad gött för själen att få vara med och måla om lokaler där bostadslösa ska få en chans att göra sig ett hem, eller skapa klassrum som inspirerar de elever som spenderar stora delar av sina dagar där.

Ett rackarns bra initiativ som sagt, jag uppskattar alltid när företag ger tillbaka.❤️

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!