SMÖRDRÄNKTA CROISSANTER, TORKADE BLOMSTER OCH KÄNSLAN AV ATT HA VÅGAT

Nu är jag hemma igen, efter en MAGISK resa. Men innan jag berättar hur det var att komma hem igen, så tänkte jag att ni skulle få se några härliga glimtar från min gårdag, då jag fortfarande var kvar på ljuvliga La Grées des Landes.

På detta UNDERBARA ställe i den lilla byn La Gacilly i Bretagne fick jag nämligen spendera min onsdag till fredag. Ett ekologiskt spahotell, som är lite av en manifestation av vad allt varumärket Yves Rocher står för; naturlig skönhet och närhet till naturen.

La Grées des Landes var Monsieur Yves Rocher´s (grundaren av Yves Rocher) drömprojekt, och det stod klart sommaren 2009. Strax efter jul samma år dog Yves Rocher, så himla fint ändå att han fick se sin vision komma till liv innan han gick bort.

(Bild: Fräsiga Fröken Flora)

Jag var där på en pressresa med Jossan och ett gäng andra supermysiga bloggtjejer. Resan skulle få oss att lära känna varumärket Yves Rocher, jag och Jossan skulle även spela in nästa veckas poddis där. Så det var en jobbresa, som dock var nästan löjligt njutig.

Bara det att få äta hotellfrulle i ett par dagar, och gå loss på ekologiska och närproducerade godsaker. Åt GIVETVIS croissanter varje dag. Ni vet såna där PERFEKTA – där fingrarna fullkomligt blänker av smör när man nypt av en bit och stoppat i munnen.

I går fick vi besöka Yves Rochers herbarium och laboratorium. Alla deras produkter utgår ifrån blommor och plantor som har specifika egenskaper som extraheras och utgör grunden för krämen/schampot/ansiktsvattnet man sen köper i butik.

Och det var så himla coolt att dels få en inblick i hur magiska växter verkligen är (alla dessa helande egenskaper!), men också se hur sjuttsingen man gör för att föra över dessa egenskaper till en färdig produkt.

Här är en gigantisk kartong full med torkade blommor…

…som kommer att bli härliga krämer.

Och här har vi en annan kartong, också den fylld med kornblå blomster som inom kort kommer agera välgörare på någons hy.

Efter studiebesöket var det dags för lunch på en ekologisk restaurang i La Gacilly. Precis som ALLA DAGAR (!) så var det trerätters till både lunch och middag.

På den här tallriken ser ni en butternutpumpasoppa med kastanjer som kort efter att bilden togs hade slunkit ner i min mage.

Vårt ljuvliga gäng! Nicole, Felicia och Jossan var några av de som var med på resan. Alltid lite smånojigt det där, att dra iväg på resa eller göra saker med en grupp mänskor man inte känner. Hur ska man funka ihop, typ?

Men även på den punkten drog vi högsta vinsten, för brudarna som var med var så jäkla mysiga, härliga, avslappnade och GÖLLIGA. Ni vet, såna där som man blir 100% bekväm med på en gång. ÄLSKART!

Lunchens huvudrätt – svamprisotto, mmmmm…!

Så sabla roliga var dessa bruttor också. Amanda (som jag dock inte lyckades få med på någon bild) var så jäkla underhållande på planet hem i går kväll att jag GRÄT (yes, på riktigt!) av skratt i flera omgångar. Rackarns gullpluppar. Och sjukt driftiga dessutom, hela bunten. Inspiration deluxe på alla plan alltså.

Efterrätt fick vi som sagt till ALLA måltider. Och det var inte bara EN efterrätt, nääädå. Alltid fem eller till och med sex (!) smakbitar av olika godsaker. Ni hajar att jag trivdes va?

Efter lurren slank vi runt i den asgölliga lilla byn La Gacilly. Där man (utöver vackra hus och pittoreska bäckar) kunde se…

…diverse bloggare här å där, plåtandes heljvilt. Här Flora och Linn in action.

Jag och Jossan var såklart inte sämre, och plåtade loss vi med. Står man i en übergullig kullerstensgång omgiven av blommor i en liten by i Bretagne, så MÅSTE man ju liksom knäppa ett par bilder.

Jamen ni ser ju. För gulligt för att inte gå loss med kameran.

Hittade ett hus som var till salu, och blev rackarns sugna på att slå till. Sansade oss dock.

På eftermiddagen slank vi tillbaka till hotellet, som låg omgivet av blomsterängar och ekologiska frukt- och grönsaksodlingar. Luften där alltså, det var som att andas in ren och skär energi – och lugn.

(Bild: Floris igen)

På kvällen satt vi i myskläder och stökade undan lite jobb i hotellets UNDERBARA atmosfär. Hela La Grées des Landes är ekocertifierat vilket innebär att alla material är naturliga och giftfria, och att restaurangens meny är närproducerad och säsongsbaserad. Och det KÄNDES liksom i luften, det upplevde alla som var med på resan.

Hotellet hade till och med ett eget reningsverk för vatten, bestående av stenar och särskilda plantor som åt upp bakterier. Och tack vare att endast ekologiska produkter användes för att exempelvis underhålla och rengöra, så kunde allt använt vatten sen återanvändas. SÅ FINT. Tänk om alla jordens hus var byggda på det sättet. Hållbarhet ftw alltså.

Efter jobbfixet var det dags för ännu en – yes, you guessed it – trerätters. Innan man kröp till kojs i sitt härliga rum, med utsikt över blomsterängarna.

Jag är så innerligt glad att jag fick erbjudandet om att följa med på den här resan, och att jag dessutom vågade slå till på att faktiskt göra det. Jag tjatar ju ständigt om det här med att våga VÅGA, men just det här vågandet var svårt för mig. Just eftersom jag visste att det stod så mycket på spel för vår lilla familjs del.

Men vi safe:ade upp så mycket vi kunde på hemmaplan, och det gick ju vägen tack o lov. Succé på alla plan. Ska berätta mer om hur Niklas och Iggy haft det i ett kommande inlägg.

Nu ska jag slinka i säng här hemma, och somna med alla lyckokänslor av att både få resa bort – och att få komma hem – i kroppen.

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Alltså, det där stället är ju bara för MAGISKT! Ser ut som en saga ju 😀 <3

  Clara, Bossbloggen 2017-11-06 10:17:32 http://www.bossbloggen.se
  Svara
 • Bästa kombon att kunna slå ihop nytta med nöje ? det var så härligt att få följa med resan via instastory

  Johanna 2017-11-05 17:34:41
  Svara
 • Så glad för dig att du fått komma iväg några dagar och fått vara för dig själv. Så härligt att komma hem till man och barn då ju. Man hörde på dig i podden inför att ni skulle åka att de va inte alls självklart att du skulle med. ??

  Malin 2017-11-05 01:39:58
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   TACK finis. nej, det var verkligen inte självklart. Men så himla, himla fint att jag kom iväg. Kram!

   Vanja Wikström 2017-11-05 21:20:29
   Svara
 • I love your Blog and i love your Youtube Channel….i hope there comes more Videos!By the way you are really beautiful;)!Can i ask you where your light cream/white sweater is from in this post?Thanks;)

  Sandy 2017-11-05 00:54:21
  Svara
  • Svar på Sandys kommentar.

   Thank you so, so much! 😀 The sweater is from Monki, bought it a couple of months ago though. I have it in both white and red. 🙂

   Vanja Wikström 2017-11-05 21:18:20
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!