JAG HAR TAPPAT NJUTET

Såhär såg jag ut vid lunchtid i dag, när Ellos bjussade på lyxlurre för att fira sitt nya varumärke Joelle. Jag bar en superhärlig klänning från Joelle  (annonslänk) dagen till ära, mina favvojeans från Dr Denim och en myströja från Line of Oslo. Älskar näR man får pussla in sig i en massa lager på lager.

Lunchen var supergod och ASMYSIG. Så många härliga mänskor som var där som jag blev glad av att träffa. Men resten av dagen har inte varit så himla bra, faktiskt. Jag känner mig som ni vet stressad igen, och jag AVSKYR det. SÅ mycket.

Den här veckan ser mycket bättre ut tidsmässigt än de senaste, men det är ändå inte 100% på banan. Och jag känner det liksom i varenda cell i min kropp – jag är SÅ KLAR med att behöva jobba med andan i halsen. JAG VILL INTE MER.

När jag i början av det här året beslöt mig för att verkligen göra en förändring så sa jag ju till er att jag från och med då skulle se känslan av stress som ett misslyckande. Ett misslyckande på så sätt att jag inte lyckats ta mig själv på större allvar och planera min tid bättre. Att jag missbedömt hur lång tid saker kommer ta, eller hur mycket som faktiskt ALLTID helt plötsligt slinker in från vänster och ställer till det i kalendern – och som alltså OCKSÅ måste planeras för.

Så just nu känner jag mig en smula misslyckad. För stressen har varit där och flåsat mig i nacken för länge nu. Det ÄR OKEJ att stressa, litegrann då och då. Såklart. Det går inte (inte i mitt liv i alla fall) att undvika. Men just när det blir såhär – flera veckor i sträck med andan i halsen, nääää. Då blir jag ledsen.

Men men. Jag kan bara acceptera att det varit som det varit den senaste tiden, och se till att bli ÄNNU bättre på att undvika att det blir såhär igen. Och bli inte oroliga nu – det har inte varit näsblodsmycket. Inte PANIK. Men tillräckligt mycket för att jag inte har känt att jag kunnat njuta av det jag gör. Och för mig blir då livet meningslöst – för just att kunna NJUTA av min vardag är liksom hela min livsfilosofi.

Men som sagt, gjort är gjort och nu kör vi på framåt – i maklig takt och med stora fina, tomma tidsluckor inplanerade i kalendern. Så ska jag nog komma tillbaka till njutet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag hoppas ändå att du i din årsresume’ kan skriva att du lyckades riktigt bra på inte stressa fronten ♡ tycker du verkat duktig på det största delen av året.

  Johanna 2017-10-27 00:06:17
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Det komme rjag kunna! 😀 Med undantag för dessa tre veckor har det varit ett jättebra år på lugnfronten. 🙂

   Vanja Wikström 2017-10-27 12:04:55
   Svara
 • Bra ändå att du insett och drar i handbromsen innan det gått för långt. Ibland är man (läs: jag och säkert andra också) så inne i snurran att man inte fattar det riktigt förrän det verkligen är kaos. Önskar dig en betydligt lugnare november. Många kramar!

  Sara Borg 2017-10-26 11:16:08 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Karins kloka kommentar och fina ord är klockrena, kunde inte sagt det bättre själv. Tycker det är hårt och inte snällt mot dig själv att använda ordet misslyckande så, naturligtvis förstår jag dina tankar kring det (tror mig förstå iaf;) , mkt för att jag själv tänker så ibland om mig själv… Det viktigaste är att du är så medveten om att du nu känner och kan göra det bästa av din känsla av stressen nu och stanna upp det så mkt du kan. Jag har många ggr tänkt att du/ni har väldigt många saker samtidigt, vilket är imponerande och förståeligt att det är era jobb. Tänk bara vad era projekt med renoveringarna hemma tagit tid, jag och kraft från er båda. I slutänden gav det superfina resultat och glädje till er. Och förhoppningsvis en känsla av mer harmoni och lugn. En liten tanke var att du kanske behöver Vanja-tid lite mer ofta, en kväll för dig själv, en helg snart. Kanske våga säga nej mer ofta. Styrka till dig och det kommer bli bättre! KRAM

  Åsa 2017-10-25 21:03:46
  Svara
 • Åh Vanja, hoppas du hittar tillbaka till ett mer lugn i vardagen snart så att du kan njuta mer!!<3 Det är så bra dock att du stannar upp o känner efter när det blir för mycket, så att man inte bara kör på utan att man inser att det gått aaalldeles för lång tid med massa stressande! Massa massa kramar till dig!! ?

  Kristina 2017-10-25 12:26:39 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Att programmera dig för att känna dig misslyckad är väl hårt tycker jag. Och onödigt. Att känna sig misslyckad -otillräcklig – dålig göder tyvärr bara negativa känslor, som i kombo med stress bara blir dubbelt upp och liksom skapar riktigt trista känslor (som i en ond spiral kan leda till mer stressade känslor och upplevd ”dålighet”).

  Tänk istället att du är BRA som nu inser så snabbt att såna här stressade veckor inte är vad du vill ha längre. Du har kommit långt med dig själv som inser det. Du är stark som stoppar. Du är modig som säger ifrån. Du är fantastisk som tar dig på stort allvar!

  Det är mycket bättre känslor att fylla kroppen med, särskilt i kombo med redan negativa känslor såsom upplevelsen av stress.

  Mvh /en som själv kämpar <3

  Karin 2017-10-25 08:48:48
  Svara
 • Hoppas du hittar tillbaka till njutet snart, det är ju så viktigt! <3

  Amanda 2017-10-24 23:04:56 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Det är en farlig gräns det där, gränsen mellan att stressa på tills kroppen säger helt ifrån. Inget är så viktigt att man ska stressa ihjäl sig, och det är nog en bra riktlinje att se det som ett misslyckande när man stressat på. Ta hand om dig 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-10-24 21:20:53 http://www.saramadeleine.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!