RUSKIGT BRA TIPS PÅ VEGOMIDDAG

I samarbete med Quorn

Jag fick en utmaning från min fina Metro-kollega Henrietta att göra ett blogginlägg med min bästa maträtt med Quorn. Och nåt sånt kan man ju inte ignorera, nej nej. Så jag satte igång direkt med att leta efter härliga vegorecept, och lyckades åstadkomma ovan LJUVLIGA rätt som ni faktiskt MÅSTE prova.

(Eller okej – allt ovan stämmer, förutom att det givetvis var Mästerkocken och inte jag som såväl letade som lagade ovan underbara tallrik. Men det hade ni förstås redan listat ut.?)

Eftersom detta blev en sån rackarns succérätt (det är SÅKLART en taste explosion med annorlunda och intressanta smaker, precis som Mästerkocken vill ha det) så tänkte jag att ni skulle få receptet:

DU BEHÖVER (4 PORTIONER):
150 gram Quorn Bitar
2 msk smör eller olja
1 gul lök
1 morot
1 äpple
3 klyftor vitlök
1,5 dl grädde eller annat vegetariskt/veganskt alternativ
1,5 dl vatten
1 msk Garam Masala-krydda
0,5 tsk currypulver
1 banan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
En halv kruka koriander
Ris av valfri sort

TILLBEHÖR:
Mango Chutney
Mango i bitar
Jordnötter
Russin

Börja med att hacka lök, morot, äpple och vitlök.

Fräs det i en stekpanna. Bryn samtidigt bitarna i lite smör eller olja i en gryta bredvid. När bitarna fått färg – dunka över löken, moroten, äpplet och vitlöken i samma gryta.

När allt ligger i samma gryta – håll över grädden, vattnet, Garam Masala-pulvret och curryn. Låt puttra i en halvtimma. Medan grytan puttrar – koka det ris du vill äta till. Eftersom rätten andas Indien så är basmatiris perfekt. Vi valde dock att köra på ett råris, också supersmarrigt.

Strax innan riset och grytan är klara skivar du upp bananen och fräser den i en stekpanna i lite olja. Vänd ner bananen i grytan och smaka av med salt och peppar. KLART!

Från start till mål tar denna rätt 45 minuter. Lätt att göra mycket av också, om man vill frysa in.

Tadaaa!

Det som gör den här rätten verkligt übersmarrig är de goda tillbehören, så de får man inte missa.

Mango finns i färdiga kuber i frysdisken, lätt som en plätt. Och supergott! På med ett gäng såna.

Ös sen på med koriander. Man kan aldrig ha för mycket koriander.

Toppa med jordnötter och russin – och lägg på en klick mango chutney.

NJUT! Det här är verkligen en rätt som alla i vår familj älskade. Den var enkel, vegetarisk (alltid ett plus), spännande och supergod. Precis en sån rätt man ska laga till någon som är skeptisk mot vegokäk, eller kanske alternativa proteinkällor som Quorn. Så lovar jag att de bli övertygade.

Och på tal om Quorn, så ska ni få ett bonustips. Bitarna är JÄTTEGODA (smakar SÅ mycket!) och när det är tajt med tid vid middagsdags brukar vi bara steka upp ett gäng i lite olja, och sen servera med ris eller potäter, kanske gröna ärtor och en kall crème fraîche-sås. Enkelt, supergott – och går hem hos Iggy vilket är topp. Smidig råvara att alltid ha i frysen, när fantasin tryter eller de dagar när man bara inte pallar gå och handla.

Okej, kommer ni testa den här rätten nudå? Just do it, ni kommer inte att ångra er!?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!