DET DÄR MED ATT INVESTERA I SIN RELATION…

I samarbete med FuelBox

För ungefär ett år sen upptäckte jag FuelBox. En liten, vit box med ett magiskt innehåll för alla som befinner sig i en relation. Relationer bygger till stor del på utbyte. Nåt man får genom att prata med varandra – om annat än familjelogistik, middagsmat eller liknande vardagsgrejer.

I början av en relation ÄLSKAR man ofta att prata med varandra. ”Vi pratade HEEELA natten!”, typ. ”Om vaddå?” frågar kompisen. ”Om ALLT!”. Men sen går åren, och vips så upptäcker man att det var låååång tid sen man snackade om nåt som var verkligt spännande. Nåt som fick en att upptäcka nya saker hos den man älskar.

Och däri ligger genialiteten hos FuelBox. Jag har ju skrivit om denna überfiffiga uppfinning ett flertal gånger förut – det är helt enkelt en liten box med samtalskort fördelade på olika kategorier. Samtalskort som fungerar som bränsle till – ja, samtal. Spännande sådana, roliga sådana, utmanande sådana, utvecklande sådana.

Man drar ett kort – och några sekunder senare är man i princip ALLTID inbegripen i nåt som är intressant att prata om.

I den lättsamma kategorin Snicksnack hittas frågor som: ”Vad avundas du mest hos det motsatta könet?”. En kul fråga som leder till ett roligt utbyte, som för de allra flesta inte skulle dyka upp spontant annars.

FuelBox är helt enkelt ett sätt att fortsätta lära känna varandra. Att fortsätta överraska varandra. Att fortsätta utveckla varandra. Att fortsätta utmana varandra.

Frågorna är utvecklade med hjälp av relationsexperter, och de allra flesta går ut på att bekräfta varandra på något sätt, eller på andra vis utveckla relationen åt ett positivt håll.

I kategorin Förflutet, framtid och nutid ställs frågan: ”Vilket gemensamt projekt vill du gärna att vi tar oss an de närmaste åren?”. En toppenfråga som väcker många tankar, och som leder till att man kommunicerar sina drömmar och mål och förhoppningsvis hittar ett sätt att ta sig an dem tillsammans.

Men det finns också tuffare kategorier, och tuffare frågor.

Minfält, är en sådan kategori. Den drar man bara kort ifrån när man känner att man orkar och vill ha en konstruktiv diskussion om något som kan vara känsligt att ta upp. Till exempel: ”Vad tror du kommer vara vår största utmaning framöver?”.

Det kan tyckas onödigt att köpa nåt så enkelt som samtalskort. Men faktum är att man oftast kan behöva lite hjälp för att få igång de här diskussionerna, samtalen och skratten. Det finns en anledning till varför vi pratar mer om hämtning/lämning än om våra innersta drömmar, vad vi värdesätter mest hos varandra eller hur vi vill att livet ska se ut när vi är 70.

Den anledningen stavas Vardagspusslet, och för att lyfta blicken, prata med varandra och fortsätta se varandra behöver nog många av oss hjälp på traven.

Jag tipsar gärna om den här magiska lilla boxen alla dagar i veckan. Det finns en version för par, och en version för vänner (superkul att ha med på tjejmiddagen!). Det är en ruskigt bra investering i sin/sina relation(er), och en optimal julklapp eller present skulle jag säga.

Just nu kan ni dessutom beställa valfri box frakfritt, om ni uppger koden vanjafrakt. Gäller tom 22/10.

Spana in FuelBox och beställ fraktfritt här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Kul grej. Ska önska mig den i present. ?

  Elina 2017-10-16 16:45:52
  Svara
 • Vilken rolig grej!

  Josefine 2017-10-16 07:51:51 http://direktflytt.se/
  Svara
 • Tack för bra tips! Ska genast beställa en låda som present till mig och min sambo 🙂
  Har funderat på hur det går med syskonverkstaden? Jag och min sambo har försökt få ett barn nu i 8 månader (första) och det har ännu inte gått. Vet att det inte så superlång tid men jag känner att det blir mycket fokus på det nu och att man lite glömmer varandra. Vill inte känna mig stressad men blir det ändå, känns som det största i livet liksom, att få barn:/ kram och tack för en så härlig blogg <3

  Ana 2017-10-15 16:40:30
  Svara
  • Svar på Anas kommentar.

   Halloj, jag förstår dig så väl. Det ÄR stressigt och pressigt att försöka skaffa barn, särskilt när det inte funkar direkt. Men saken är den att för de ALLRA FLESTA tar det omkring ett år att bli gravida. Så du ligger ju helt inom det normala. Men jag förstår dig ändå. Jag skulle maxa mina chanser genom ägglossningsstickor, ha benkoll på de dagar man ”ska” ligga och sen ligga varje dag i ca 8 dagar kring den perioden då man är fertil. Inte så charmigt alla gånger, men då slipper man liksom lägga en massa krut på att försöka till 80%, eller 90%. Jag tror på att försöka till 100%, så att man vet med sig att man gjort ALLT för att maxa chanserna – VARJE månad. Just eftersom det är rätt ocharmigt med bebisverkstad så vill man slippa att hålla på längre än nödvändigt. Känner jag iaf. Nu kanske ni redan gör precis såhär, då skulle jag försöka hitta ett lugn i att det somnsagt tar mkring ett år för de allra flesta, det är mycket svårare att bli på smällen än vad man tror, tycker jag. Skulle det inte funka efter ett år finns det ju massor av hjälp att få, och alla mina vänner som det krånglat för (ganska många) har i dag ett eller flera barn. Så försök känna tilltro till att på NÅT vis så ska ni nog få till det. 😉 KRAM!

   Vanja Wikström 2017-10-16 16:53:40
   Svara
   • Svar på Vanja Wikströms kommentar.

    Tack för ditt svar <3 jag får helt enkelt fortsätta ha is i magen några månader till. Vi gör allt enligt "Boken" jag tar ägglossningstester och ligger på. Kör natural cycles så vet iaf att jag har ägglossning och det är ju alltid något. Nej romantiskt är det då inte men den här barnverkstaden haha, och är rädd att jag glömt hur det är att bara ligga när man vill och inte "när man måste". Det fanns en tid när man hade sex för att man bara tyckte det var mysigt. Det är väl det som känns jobbigt med. Kram till dig!

    Ana 2017-10-18 10:41:09
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!