SAKER JAG ROAR MIG MED EN LEDIG SÖNDAG

Glad söndag på er! Iggy och Niklas är ute och fiskar med Oliven, Mackanrackarn och Ruben. Jag är lite trött å sliten och stannade därför hemma. Tänkte visa er vad jag roat mig med so far, denna första oktober 2017.

Jag inledde dagen med att vattna alla våra växter. Upptäckte till min stora glädje och stolthet att flera av dem blommade. Blir så glad av sånt, att växterna trivs.

Ser ni ”korvarna” som står rakt upp från bladrankorna på den lille gröningen ovan? Jag antar i alla fall att de är något slags tecken på blomning.

Bara Vara-rummets andra klätterväxt bjussade på en mer traditionell blomning. Har ni sett så söta små klockor?

Till och med Fredskallan i hallen blommade! Lite kors i taket tycker jag, den står ganska så mörkt. Men fint ändå, att man kan få energi nog att blomma även i mörkret.?

När jag ändå höll på att fota mina växter ville jag föreviga min prenumerationsbukett från Flowery som kom i veckan. Höll dock på att BLI TOKIG under tiden, eftersom de satans ugly pugly elementen förstörde varenda bild jag tog. Avskyr dem innerligt.

I morgon kommer vår byggkompis Andreas hem till oss, då ska vi lägga upp en plan för allt som ska fixas här hemma i lyan. Som de EXTREMT EFTERLÄNGTADE elementskydden till exempel. Tänk vad fina bilder jag kommer kunna ta då!

När jag vattnat klart gick jag och hämtade ut två paket. Det ena innehöll den här boken om träning och hälsa för preggosar. Varför fick jag den då? …kanske den nyfikne undrar.?Well, Emma som skrivit boken hörde av sig till mig på när jag fortfarande ägde GlamMom, och bad att få låna de träningskläder för gravida som vi sålde. Och det var klart att hon fick det.

Kläderna använde hon när träningsövningarna i boken skulle plåtas. Här ser ni GlamMoms gravidträningstights, och den tokpopulära amningsbara sportbhn. (Om någon är i behov av preggoträningskläder så hittar ni en massa fiffiga grejer här.)

Och nu har alltså boken kommit ut. Grattis Emma – den är kalasfin och superbra! Innehåller massor av vettigheter om hur man håller sig stark och hälsosam under sin preggofiering, och dessutom bjussar boken på ett gäng handfasta tips och övningar. Boken hittas här för den som blir nyfiken.

Blev så rackarns, rackarns glad när jag öppnade boken och läste det här.??TACK Emma, du e grym!

När jag öppnade det andra paketet möttes jag av spindlar och spindelväv….BU! Tjejerna på MyPerfectDay.se hade skickat ett Halloween-kit. Väldigt gulligt, tack och bock!

Har gömt paketet och tänker att Iggy får öppna det när det börjar närma sig Halloween. Han pratar om ”Allåiiiiin” titt som tätt nu, när alla pumpor börjat dyka upp i butikerna. I år ska vi absolut karva ut en pumpa och göra en läskig lysgubbe.

Efter paketöppnandet bestämde jag mig för att testa ett läppglans jag plockade på mig från Lyko under gårdagens jobb i Nacka Forum. Det såg så jäkla roligt ut, så jag var bara tvungen att köpa det.

Kolla! Som en regnbåge ju. Himla snajsigt. Testade det på handen i går och det var så himla märkligt, skiftade i färg hit å dit men såg väldans härligt ut. Så det fick följa med hem.

Provade det på läpparna i dag och älskade det! Så himlans fint. Det ville jag såklart visa er, nåt som tyvärr visade sig bli mycket svårare än jag trodde.

Tog den här bilden. Som blev suddig.

Tog den här. Som blev för ljus.

Tog den här, som blev allmänt urful. Nu började jag undra hur sjuttsingen beautybloggarna gör? Att fota sina egna läppar var ju TOKSVÅRT. Det blev minst lika mycket näsborrar som läppar, hur jag än gjorde.

Dessutom började jag tycka att min mun såg märkligt platt ut? Alla läppar man ser i närbild nuförtiden är ju så himla plutiga. Jag ser extremt sällan ”platta” varianter, eftersom så många fyller ut sina läppar. Började helt plötsligt tycka att min mun såg konstig ut.

Sen skärpte jag till mig, bestämde mig för att min mun är fin FAST den är platt, och sket i att ta fler bilder.

Inget lätt uppdrag att dokumentera läppglans alltså. Ni får helt enkelt ta mitt ord för att Marvelous Moxie från Bare Minerals i färgen Hypnotist är rackarns snyggt. Gott som tusen luktade det också. Och var o-kladdigt. Ny favvo.?

Efter läppglansfrustrationen bestämde jag mig för att göra något mer tillfredsställande. Så jag tog fram hammare, spik och stege och gjorde nåt jag velat göra länge: slå upp spikar som Gullrankan i köket ska kunna klättra på. Så det gjorde jag.

Ni ser vad klätttrig den är? Här håller den på att smyga sig upp för tavlan, gulligt värre.

Och titta vad fint det blev! Ser fram emot att rankan ska klättra runt hela fönstret.

Till vänster i bild får ni dessutom en sneak peek på vårt nya kök som håller på att växa fram. De nedre köksluckorna är numera mörkt blågröna och de övre ljust blågrå. I veckan kommer den nya bänkskivan förhoppningsvis på plats, och kaklet byts ut. Sen ska ni få se hur fint det blir. Älskar att ha ett kök i färg!

Nu är det lunchdags. Tänker att jag tinar en portion Mästerkocks-bolognese från frysen. Smarrylarry. Hörs snart igen, ha en fortsatt lovely söndag!

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • DU är grym! ❤️

  Emma 2017-10-03 19:10:21
  Svara
 • Skrev just på Jossans blogg om att få lite frisyrtips! Båda ni har ju mina drömfrisyrer och jag har nyss klippt kortare efter att ha sparat i tio år. Ska ta av det ännu lite mer, så jag får just ovanför axlarna. Är ditt hår klippt bara rakt av eller är det lite uppklippt eller tunnat ut nertill? Så pepp på att testa någon rolig tillfällig färg med dina färgbombstips som jag sparat också! 🙂 Kram!

  Isa 2017-10-02 12:27:56
  Svara
  • Svar på Isas kommentar.

   ha ha, vad kul att höra! Och vad modigt av dig att klippa håret, heja heja! 😀 Mitt hår är klippt rakt av, inte uppklippt alltså. det är däremot kortare bak och längre fram, så att det blir som en lite ”tippad” page, typ. Det tycker jag är snajdigt. 🙂 Kram!

   Vanja Wikström 2017-10-02 16:37:19
   Svara
 • ÅH blir så sugen på gravidträningsboken. och då är jag ju inte gravid nu. tänkte inte vara igen på ett par år (om någonsin, tre är rätt fullt upp, men vore så mysigt med en sladdis osv osv blablabla). men har älskat när jag orkat träna som gravid, känns aldrig som om prestationsångesten är lägre och nöjdhetskänslan större än då för mig.

  Ulrika 2017-10-01 20:47:20 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • jag dör så snyggt! Känns som en så kontinental stil på ngt sätt. När jag var på Rhodos var jag på Casa Cook hotell, tror du skulle älska den stilen de har där. En riktig ”VANJA WIKSTRÖM”-stil, på ngt sätt kopplar jag ihop din stil med den stilen där..

  poolhäng vid casa cook

  Angelica Hellgren 2017-10-01 20:11:49 http://www.angelicahellgren.se
  Svara
  • Svar på Angelica Hellgrens kommentar.

   Ååå, tack Angelica! Vilken rolig jämförelse, det där hotellet var ju DÖDSFINT! Nu blev jag rackarns glad att du tycker det påminner om vårt hem. TACK! 😀 Megakram!

   Vanja Wikström 2017-10-02 10:52:48
   Svara
 • Liker hintene ???

  My 2017-10-01 20:03:36
  Svara
 • WOW vad ert kök är så himla himla fint! Vill copy+pasta allt på en gång till en framtida lägenhet. Där har ni verkligen lyckats! 🙂

  Anna 2017-10-01 18:44:39
  Svara
 • Alltså ert hem är ju så MYSIGT!! Det ser så härligt och hemtrevligt ut! Och skrattade hög åt det du beskrev med att ta bilder på sina läppar och hur beautybloggare lyckas få så snygga bilder, har själv varit i den situationen där jag tagit bilder på min läppar och det bara ser jättejättemärkligt ut haha! Kram o hoppas du haft en härlig helg!!

  Kristina 2017-10-01 16:44:32 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Åh vart är de fina tavlorna ifrån? ?

  Sara 2017-10-01 16:22:02
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Om du menar dem i köket är det vår kompis Filippa som gjort dem: http://www.filippaedghill.com 🙂

   Vanja Wikström 2017-10-02 10:51:53
   Svara
 • Åh för det första, din blogg är sinnessjukt himla mysig 🙂 Och angående det där med läppar, har också börjat tycka mina läppar ser små o konstiga ut. Alla har ju så ”perfekta” nuförtiden, men dina läppar ser givetvis noll märkliga ut. Är nog mer hjärnspöken och det faktum att var o varannan människa är fixad!

  Amanda 2017-10-01 15:39:11 http://amandahultin.com/
  Svara
 • Fint det ser ut i ert kök, ska bli kul att se hur det blir med elementskydden!

  Camilla Julner 2017-10-01 13:12:25 http://designbloggarna.se/bloggar/very-camilla/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!