MIN BARNDOMS PARADISGÅRD ÄR TILL SALU

I det här huset och på den här gräsmattan har jag lekt i princip varenda sommar sen jag föddes, tills dess att jag blev vuxen. Det är min pappas gård i Björkberg utanför Leksand i Dalarna, som nu är till salu.

Det är ett riktigt litet paradis, gården ligger på en höjd omgiven av gröna ängar. Det är ett helt gäng gamla byggnader som ingår utöver de två bostadshusen; en bondgård, en lada, en smedja och ett härbre.

Här är smedjan, där jag och mina kusiner var ÖVERTYGADE om att det bodde spöken. Såklart.

Det är verkligen världens vackraste ställe, i en übergullig by som heter Björkberg. Min farmor bodde i samma by, och tack vare den här gården har jag fått uppleva de mest idylliska midsomrar någonsin, de roligaste kräftskivorna och de mysigaste semestrarna.

Nu är det dock dags för en ny familj att få flytta in på gården, och eftersom jag såklart vill att den ska hitta den mest omtänksamma och kärleksfulla nya ägaren som finns, så måste jag ju berätta om försäljningen för er blogoliner. Kanske är det någon av er som är sugna på en gammal gård i Dalarna, att renovera och göra till ert eget familjeparadis?

För renovering behövs. Tänk vad fint det skulle bli i händerna på någon engagerad mänska.

Anledningen till att jag inte köper gården själv är att just vår familj nog alltid hellre kommer vilja resa, än att ha ett extra boende. Och framförallt vill vi ju kunna resa till surfbara ställen. Så att ta över Björkberg är inte för mig, men jag är evigt tacksam för allt jag fått uppleva på gården och alla fina minnen jag har därifrån. Det känns helt klart bitterljuvt att den ska vandra vidare, men det är det rätta. Nu är det dags för en ny familj att skapa minnen där.

Trappan upp till övervåningen…

…där stora sovrummet ligger. Är man händig och engagerad går det att vinterbona fler delar av huset och få mycket mer boendeyta.

Storstugan, där MÅÅÅÅNGA skojiga kräftskivor hållits.

Ett av köksfönstren, där gardinerna som min mamma sydde, tryckte rosa tulpaner på och satte upp i början av 80-talet fortfarande sitter kvar.

De här sängarna har jag lekt SÅ mycket i. Känner doften av hur ljuvligt det luktar i Björkbergsköket bara av att titta på den här bilden.

Härbret, och stigen ner till byn.

Gårdsplanen är perfekt för små barn eftersom den är ”inringad” av hus. Ett riktigt litet paradis, som sagt.

Om någon av er är intresserad av denna fantastiska gård (eller om ni vet någon annan som skulle kunna vara det) så hittas annonsen med all information här! Det är en visning redan nu i helgen, men det går såklart att få till fler visningar för er som inte kan dyka upp då.

Fina, fina, fantastiska Björkberg. Nu får någon annan njuta av dig.❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Så mysigt ju!! Äkta sommarstuga känslan liksom ^^ Hoppas rätt ägare hittar dit!

  Emelie 2017-10-02 19:41:27 http://juniflickan.se
  Svara
 • Vilken underbar gård!
  Har själv alla barndomsminnen från en släktgård knappt 1,5 mil från Leksand så känner både igen stilen och känslan. Än orkar mina föräldrar (och två fastrar) men fasar för dagen då vi behöver ta över hur ska det gå till? liksom. Just nu är jag så lycklig att se mina barn bygga barndomsminnen på exakt samma sätt som jag gjort. Få saker får mig lika varm i själen.

  Hoppas det blir en riktigt fin köpare <3

  Lisa / livet från den ljusa sidan 2017-10-02 09:37:35 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Vilken idyll! Jag vet precis hur det där känns. Min farfar sålde förra året sommarstället där jag tillbringade alla mina somrar under barndomen. Det ligger i Roslagens skärgård och var helt underbart fint. Tyvärr bor min familj i Skåne så det fanns inte på kartan att ta över det. Ibland känns det riktigt tråkigt att det är borta, men sådant är livet ju.

  Christine's Stories 2017-09-29 23:29:45 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • Vilket ställe! Vilken idyll! Och priset..! Alltså tänk vad man kan få för pengarna om man kan tänka sig att bo närmre något annat än storstäder. Hoppas att någon ljuvlig familj hittar HEM till ditt fina Björkberg. <3

  Karin 2017-09-29 21:55:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!