SOLDATER, SVAMPJAKT OCH MIN NYTTIGHETSIVRARE TILL MAN

Jag rivstartar vecka 39 med det numera klassiska Helgen I Bilder-inlägget, nu kör vi!

Vi inledde lördagen (och söndagen…) på vårt andra hem Urban Deli. Förutom att de har grymt smarrig och prisvärd frulle, så har de också urgullig personal OCH en massa tänkvärdheter uppsatta lite häråvar. Som ovan skylt. HEJA ställen som tar ställning!

Efter frullen slank vi ut på stan för att kirra lite ärenden. Till Iggys stora lycka (även om det inte riiiiktigt syns på den här bilden) var det soldater – ÖVERALLT.

Det pågår nämligen en stor militärövning på Söder hela veckan, så kamouflageklädda mänskor med jättelika vapen flanerar runt på gatorna vart man än tittar.

Iggy var mäkta imponerad över såväl hjälmar som radioapparater som vapen, och alla soldater vinkade så snällt till honom. De var även mycket förtjusta i hans outfit, som dagen till ära var minst lika militärgrön som deras egna uniformer.?

Jag tyckte också att det var spännande att se alla dessa militärer, men det blev också en otäck påminnelse om var världen befinner sig just nu, och vilka satans galningar som sitter på makten och (uppenbarligen) gör att svenska försvaret känner sig manade att damma av sina stridskunskaper.

På eftermiddagen hängde vi på Mackanrackarn och Oliven ut i skogen. (I kväll 17.30 är det visning på deras ljuvliga lya förresten, missa inte! Här är en direktlänk till annonsen.)

I skogen letade vi reda på Karl Johan-svampar…

…trattisar…

…och hade det allmänt GÖTT. Shitoberto vad skogen är helande alltså. Snacka om att man var i nuet när man slank runt där och spanade efter gyllene guld.

Att vara två centimeter från att gå RAKT IN I en JÄTTESTOR gul (GUL!) spindel var dock mindre härligt. Men säkert bra för hjärtmuskulaturen. Håhåjaja, man får ta det goda med det onda eller vad man nu säger.

Givetvis avslutades skogsturen med en fika. Chokladboll till Iggy och bulle till oss andra.

På söndagen roade vi oss mestadels hemmavid. Iggy kom på att man kunde hoppa från fönstret ner i sängen, så det gjorde han. Om och om och om igen.

Vi körde en klassisk vända i parken, och Iggy fick la papa att agera trollet under bron från ”Bockarna Bruse”, favoritsagan för tillfället. Här ovan håller som synes trollet på att försöka få fatt i en av bockarna Bruse.

Iggy och Niklas slank sen till dansen, som var lika rolig den här söndagen också. Sen möttes vi upp igen, och hittade en crazy bananas koja/klätterställning som någon byggt i anslutning till Nytorget. Väldigt rolig att leka på.

Hög å läskig!

Lyckan att vara (mini)herre på täppan!

På vägen hem köpte jag lite blomster. Man kan aldrig ha för mycket blomster.

Vi behövde nämligen en ny planta på den här platsen i vardagsrummet (visst hittade vi en fin rackare?)…

…eftersom den som brukade stå där har fått flytta in i Bara Vara. Till höger i bild anar ni förresten vår nya matta som nu kommit på plats. Ni ska få se lite bättre bilder på den i morgon.

Medan Mästerkocken lagade söndagmiddag roade jag och Iggy oss med en ny lek som snabbt blivit en storfavorit här hemma. Han är tomte, och jag är barnen. Barnen är jag i form av en mjukdjurskanin och två snuttar som jag viftar runt med. Tomten Iggy ger sedan barnen julklappar, leker med dem, visar dem sin släde osv. Barnen får mata renarna med äpplen, tomten ”går och fixar” saker och kommer tillbaka, säger ”Ho ho ho” och annat superspännande. He he.

Det är galet fascinerande att tänka att Iggy verkligen tycker att det är SÅ KUL med den här rolleken. För den är verkligen inte särskilt spännande, med mina vuxenmått mätt då. Men han vill leka den jämtjämtjämt. Och då får man snällt ställa upp som päron och vifta runt med snuttarna och prata med pipig röst. Vad gör man inte, liksom.❤️

Till middag hade jag önskat spaghetti bolognese. Man äter det så sällan, vilket är så dumt. Det är ju SÅ gott! Niklas gjorde en rejäl variant med massor av grönsaker, pancetta, vitlök, färska tomater och selleri och den var helt magisk.

Som den nyttighetsivrare han är propsade han även på en tomatsallad att ha vid sidan om. Han påstod att det var för att ”få upp syran” i rätten (ni HÖR ju, snart kommer han vara med i Mästerkocken), men jag misstänker att det var för att tuta i mig och Iggy lite extra vitaminer och fibrer. Det må väl vara hänt.

När han propsar på att man ska ÄTA SOPPA innan pankisarna sätter jag dock ner foten. Totalt slöseri med magplats anser jag. När man väl äter pankisar vill man ju få plats med så många det bara går, och inte ta upp en massa space med soppa först. Eller hur?

Nåväl, det var vår helg i bilder!

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Mysigt inlägg som vanligt! Superkul att läsa om Iggys påhittiga och finurliga lekar, haha 😀

  Amanda 2017-09-28 19:29:53 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Iggy är såå söt!!

  Josefine 2017-09-28 09:49:39 https://luckytarot.se/
  Svara
 • Hej Vanja, får man Fregatte vartifrån Iggys nya skor kommer Ifrån? Jättefina!

  Lovisa 2017-09-27 19:39:15
  Svara
 • alltid så roligt att läsa om er helg! Håller helt med, att vistas i skogen är så skönt, rofyllt, storslaget och ngt jag behöver göra ofta för att må bra. Tacksam för att jag bor väldigt nära. Jättefina foton från er skogsdag och jag måste säga att det är skoj att det kommer in lite sådana bilder i bloggen. Lagade ni ngt gott av svampen ni plockade tro? Haha, ja barn kan då leka samma lek 100 ggr om… Tycker Iggy har blivit så lång och om det ens vore möjligt, ännu söööötare! 🙂 Ni kompletterar verkligen varandra i allt ni gör upplever man, skrattade högt när du skriver om Niklas nyttiga sida och din lite mindre. Ha en fin vecka! Kram

  Åsa 2017-09-25 20:31:49
  Svara
 • Så snyggt med krukor ovanpå böcker! Fint tips☺️?

  Johanna 2017-09-25 17:30:19 http://ensllsam.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!