THE LOOP OF LIFE & THE STORY OF DRÖMMIS

Jag fick en fråga från Isabelle i går som jag fått från flera av er. Så jag tänkte att vi tar och svarar på den nu. Den handlar om Drömmis (bra tema eftersom jag är extra kär i kontoret just nu):

Hej Vanja! Jag undrar hur det gick till när du och Jossan skaffade/köpte Drömmis? Hur gjorde ni, rent konkret?

Det kan jag såklart berätta! Det är alltid intressant att höra hur saker och ting blir till tycker jag. Ofta får man ju bara se det färdiga resultatet, men vägen dit visas inte lika frekvent.

I mitten på augusti förra året var jag och Jossan på Köpenhamns modevecka tillsammans. När vi satt och åt glass i solen på ett sånt där löjligt idylliskt danskt kullerstenstorg sa Jossan: ”Vanja! Vi borde verkligen ha ett kontor ihop!”. ”JAAAAAAAA!” kände jag omedelbart.

Vi var båda så pass busy att de enda gångerna vi sågs var timmen på tisdagar när vi spelade in podden, och eftersom vi hade så många idéer om gemensamma projekt som vi ville sjösätta kändes det fullkomligt lysande att vi skulle ha kontor ihop. Så självklart, liksom.

Jossan hade bestämt sig för att säga upp sig på Modette för att bli sin egen, och jag ville släppa GlamMom. Ett gemensamt kontor var en perfekt lösning för oss båda två.

Direkt när vi kommit fram till att ett gemensamt kontor vore optimalt fick jag en idé. Jag visste att den superfina klädbutiken Francis Floor förvandlats till kontor, och att de sökte folk som ville hyra plats. Jag hade tidigare tipsat andra som letade kontor om Francis, så chansen var ju att platserna redan var uthyrda. Men jag ringde upp Clara (Francis Floor ena ägare) direkt och undrade om det fortfarande fanns platser kvar. Och det fanns det.

Med glassarna i handen, på det soliga danska torget bokade vi över telefon in en visning av kontoret någon dag efter att vi skulle komma hem från Köpenhamn.

När vi kom hem träffade vi Clara och tittade på lokalerna. Först tänkte vi eventuellt bara hyra varsin kontorsplats, men sen kände vi att ”Nääää” Ska det va ska det ju va liksom!”. Vi slog till på stort och bestämde oss för att hyra hela det stora, vackra rummet som var den gamla klädbutiken.

Några veckor senare skrev vi kontrakt, och i början av oktober 2016 flyttade vi in. Hyran kändes överkomlig, och läget var perfekt. Vi startade ett gemensamt aktiebolag dit alla gemensamma intäkter skulle gå. Intäkterna från podden tänkte vi skulle täcka hyran, vilket också har varit fallet.

Vi gjorde en deal med Ellos som möjliggjorde att vi kunde möblera kontoret med möbler från deras magiska inredningsavdelning, och sen var vi up and running. Nu har vi suttit här i snart ett år, och trivs som fisken i vattnet. Här spelar vi in poddisen, här tar vi gemensamma möten, här spånar vi idéer på gemensamma projekt och här peppar vi varandra, pratar om livet och umgås.

Om någon månad sjösätter vi ett av de gemensamma projekt som vuxit fram på Drömmis, och om ett år (lång tid jag VET, men SÅ värt att vänta på!) kommer ett annat hjärteprojekt som skapats här.

Och Drömmis har såklart en alldeles egen liten Loop Of Life-historia också. För sisådär 8 år sen jobbade jag extra i en gravidbutik, det har ni nog koll på. Där träffade jag en urgullig brutta som hette Malin (blivande Glammis-Malin), vars kille hade en vintagebutik på Söder. Han behövde hjälp på helgerna, och Malin undrade om jag ville ha ytterligare extrajobb. Butiken hette 76 Vintage och låg i Drömmis lokaler.

För snart ett decennium sen befann jag mig alltså mellan exakt samma väggar som jag gör i precis detta nu. Fast då krängde jag vintageplagg till fräsiga Söderhipsters istället för att skriva blogginlägg.

Ytterligare några år senare hade 76 Vintage lämnat lokalerna, och en butik vid namn Francis Floor flyttat in. De hade superfina kläder och accessoarer, och jag var inne och handlade titt som tätt.

En dag fick jag ett mail från Clara, en av de två tjejerna som ägde butiken. Hon undrade om jag vill göra en plåtning med dem, i deras kläder. Stylat och fotat av Francis Floor, som också var ett produktionsbolag som höll på med reklam och teve.

Det ville jag såklart, och vi hade världens roligaste dag med kläder, smink och en massa crazy bananas smycken. Här är en av bilderna. Inte ofta ni får se mig i knallrött läppstift va!

Detta var i oktober 2015, alltså ganska exakt ett år innan Francis Floor skulle förvandlas till Drömmis. Det var så jag lärde känna Clara som jag sen höll kontakten med, och när kläddelen av Francis Floor la ner frågade hon mig om jag hade tips på någon som kanske ville hyra kontorsplats. Och på den vägen är det.

The Loop Of Life och The Story Of Drömmis!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Riktigt roligt att läsa om hur Drömmis blev just Drömmis 😀

  Amanda 2017-09-20 01:04:13 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Kul att höra om bakgrunden och historien bakom ert kontor, det ser supermysigt ut! 🙂

  Jenn - forever abroad 2017-09-18 13:37:35 https://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Så kul att få höra hur det gått till med DRÖMMIS <3 Jag har läst Josefins blogg ett par år sedan men hittade tillbaka bara några månader sedan. Eller egentligen hittade jag ju er podd och på så vis hittade jag tillbaka till hennes blogg men framför allt din!! Grymma brudar som balanserar med mycket i sina liv! Har läst bloggar i flera flera år men har först nu börjat kommentera inlägg, just era blogginlägg har fått mig att skriva feedback 🙂

  Jemina 2017-09-18 08:36:39
  Svara
 • Hur blir det nu när Josefin ska ha två andra kontor med? Hur mycket blir hon på drömis? . Hur kändes det för dig att hon ska dela med andra?

  Emma 2017-09-16 09:44:01
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hon har alltid haft kontoret på Nyheter 24 eftersom hon jobbat med Happi och Urban Gloss ända sen hon sa upp sig på Modette, så hon har alltid haft två kontor. Men bloggkontoret på No 18 är nytt. Jossan har mest varit på Drömmis på måndagar då vi spelar in podden och gör Josefin & Vanja-grejer, och kanske någon mer dag, så det blir ingen skillnad för vår del. För hennes del är det dock grymt att ha ett kontor på Stureplan då hon har mycket möten i den delen av stan. Så det är en optimal lösning för alla skulle jag säga. 🙂

   Vanja Wikström 2017-09-16 10:10:22
   Svara
 • Underbart! ☺️?

  Sandra Hedman 2017-09-16 07:20:21 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Vad roligt att höra hur allt gick till 🙂

  Emzi 2017-09-16 07:01:01 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Kul!!!? Så roligt att du delar med dig av detta!! O ni har det verkligen så fint på drömmis!!?

  Kristina 2017-09-15 23:34:22 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Vad häftigt!! Kul att få höra om detta 🙂

  clara 2017-09-15 22:47:10 http://claratoll.se
  Svara
 • Kul story, alltid intressant <3

  Först tänkte jag "jösses vad ofta Vanjas liv loopar" och tänkte att det inte händer loppar i mitt liv så ofta men sen kom jag på att jag nog inte bara tänker på dem- och förstås inte plitar ner dem så som du gör. Vill en SE dem så gör man ju det, tror du inte? Och om en gillar loops kanske till och med ser till att de händer, omedvetet eller medvetet.

  För visst kan jag också se en en del loopar i mitt liv om jag liksom anstränger mig lite 😉

  Ännu en o-ombedd analys;)
  Kram och trevlig helg!

  Karin 2017-09-15 22:02:57 http://www.levareko.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!