Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VIKTEN AV ATT VÅGA FÖRÄNDRA FÖR ATT KUNNA FÖRBÄTTRA

God eftermiddag. Nu har jag landat på Drömmis efter en dag full av roliga möten. Mitt första möte var iofs ingen skrattfest, men kanske desto viktigare – jag kollade upp mina leverfläckar hos en hudläkare. Är ju en prickig donna med känslig hy som haft cellförändringar i mina leverfläckar ett par gånger, och har därför som regel att kolla upp huden någon gång om året och ta bort sånt som verkar lurigt.

Det mesta såg bra ut, men en rackare ska opereras bort. Jag fick tid redan i morgon vilket var skönt. Kolla upp huden ni med, hudcancer är ju skrämmande vanligt nuförtiden och det bästa är såklart att försöka förekomma snarare än att förekommas. Så kolla upp fläckarna ni med tycker jag.

Numera måste ha ha remiss från vårdcentralen för att få en koll, men några kliniker erbjuder så kallades egenremisser som man fyller i på nätet, sen är det bara att boka tid. På så sätt slipper man omvägen via vårdcentralen. Jag gick till Kungsholmens Hudklinik som erbjuder just egenremiss, tips tips till er andra prickiga mänskor.

Efter hudkollen var det dock bara mysiga möten. Det händer väldigt mycket just nu, och jag kommer behöva ta ett par stora beslut inom kort. Vilket är roligt såklart. Men som alltid när man väljer något så väljer man också bort något annat, och det kan kännas lite trixigt tycker jag. Men det kommer bli bra, man får vara glad att man är i en position där man överhuvudtaget erbjuds val, givetvis.

Hursomhelst, nu sitter jag på Drömmis och ska hugga tag i en väldigt roligt grej. Fick en förfrågan från Vi Föräldrar att skriva en krönika om ett ämne som engagerar mig, så det ska jag göra nu. Kul!

I dag är det ju dessutom onsdag och poddisdag, och veckans avsnitt FÅR ni helt enkelt inte missa! Det är enligt mig ett av våra bästa någonsin. Det bjuder på såväl GAPFLABB när vi avslöjar Jossans (geniala!) födelsedagspresent till en sjuk och ynklig Niklas i fredags, som deep talk när vi går in på rätten att välja – och välja OM – inrikting på sitt liv.

För just det där med att man faktiskt får ÄNDRA SIG här i livet är så himla viktigt att komma ihåg. Man måste inte fortsätta på samma bana vare sig åsiktsmässigt, relationsmässigt eller yrkesmässigt bara för att man befinner sig där just nu. Som jag och Jossan alltid predikar så måste man komma ihåg att vi alla har makten och ansvaret över våra liv, och känner man att det är något som skaver så är man skyldig sig själv att försöka ändra inriktning. Utan att känna skam, nederlag eller annat negativt som ofta är förknippat med att byta inriktning.

För jag tycker snarare att det är ett sundhetstecken att man med jämna mellanrum vågar omvärdera sitt liv, sin relation och/eller sina åsikter. Vi är ju levande varelser som hela tiden utvecklas, och då är det inte så konstigt att man känner behov av att förnya och förändra. Och på så sätt förbättra. För det är ju det det handlar om i slutändan – att skapa sig det liv man mår allra, allra bäst av.❤️

Lyssna på avsnitt nr 110 av ”Josefin och Vanja” här!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej Vanja! Jag var hos hudläkaren idag, lite inspirerad av dig. De ska ta bort en fläck nästa vecka som ska analyseras. Jag måste bara fråga, du verkar så lugn med detta?! Jag har sån sjuk ångest just nu & förstår inte hur jag ska stå ut med en månads väntan på svar. Hjälp mig gärna med att berätta hur du tänker! Har du förresten fått svar? Kram!

  KG 2017-09-26 21:55:21
  Svara
  • Svar på KGs kommentar.

   vad BRA att du gick och kollade fläckarna, heja dig! Jag resonerar som så att så länge jag går och kollar någon gång om året så borde det inte vara någon större fara med de fläckar som läkaren ev väljer att ta bort. Kollar man vart tionde år så hade jag varit mer nojig. Sen känner jag också att det enda sättet att försöka hålla sig frisk är att vara proaktiv, hellre då att läkarna hittar saker som de kan göra något åt, än att man aldrig hittar ngt för att man aldrig undersöker sig. Och när saker väl hittas så kan de ha gått för långt. Man får göra det man kan, mer kan man inte göra. Jag har inte fått svar på mitt prov än, har haft cellförändirngar i borttagna fläckar tidigare men det har inte varit någon fara. Jag är inte så orolig, och jag kan inte styra över det ändå. Kram.

   Vanja Wikström 2017-09-27 10:11:32
   Svara
   • Svar på Vanja Wikströms kommentar.

    Åh tack för att du svarade. Det har du verkligen helt rätt i, ska försöka komma in i det mind setet jag med! Jag har en liten dotter lika gammal som din söta Iggy som har cancer & därför tänker jag i katastrof direkt. Samtidigt som jag därför också borde veta precis det du skriver, inget man kan påverka & det man ändå vill göra i slutändan är att göra det bästa av varje dag som finns, onödigt att då spendera dem med oro. Vad betyder cellförändringar förresten? Är det samma sak som hudcancer eller något form av förstadie? Bra att veta tänker jag så jag är lite förberedd inför svaret 😊 Kram!

    KG 2017-09-27 10:47:10
    Svara
 • Lyssnade på podden imorse och fick en riktigt boost! Tack för att ni peppar och inspirera oss. <3

  Merce 2017-09-13 21:38:07 http://meerc.se
  Svara
 • Det träffar rätt i hjärtat idag! Jag har fått så mycket pepp här om att våga förändra. Jag som fegat på allt så länge jag kan minnas, valt den kända och säkra vägen. I mitt fall har mitt yrkesval sedan 17 år skavt. Länge. Men i måndags stegade jag in till chefen och sa upp mig, utan plan men med en bra känsla i magen av att allt löser sig. Men idag började jag tänka på såna saker som SGI (har hållt på med mina föräldradagar för att skydda min sgi jättelänge och jag är så trött på allt strul med det) och fick ont i magen istället. Vore kul hur att höra hur du har tänkt kring sånt som sgi och anställningstrygghet. Jag tänker att det är svårt att kasta sig ut och följa sina drömmar om man samtidigt måste tänka trygghet. Hoppas du förstår 😊 Kram och tack för fin modighetsinspo

  Lotta 2017-09-13 18:34:02
  Svara
 • Så bra tema på avsnittet 🙂 Har ett önskemål om framtida avsnitt och det är privatekonomi. Hur tänker ni kring lån, att spara pengar och allt sånt. Har ni buffertar? Delar du ekonomi med din kille? Hur sparar ni till Iggy? Och allt sånt! Vore så kul att veta mer om det 😀 Pratade med killen jag precis börjat träffa (två mån nu) och vi har väldigt lika syn på ekonomi och hur vi ska ha det sen om vi flyttar ihop vilket känns väldigt skönt, men tycker om att höra hur andra tänker 🙂

  Clara 2017-09-13 15:28:13 http://claratoll.se
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Bra idé Clara, det ska vi snacka om! Läs detta inlägg som jag skrev häromdagen också, innehåller ganska mycket ekonomi: http://vanja.metromode.se/2017/09/07/nojd-med-min-vardagslyx-trots-en-skrammande-upptackt/ Kram!

   Vanja Wikström 2017-09-13 17:05:04
   Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind