GOFRULLAR, HISSÄVENTYR OCH TESEN OM DEN SPEGELVÄNDA SELFIEN

                                                                              Inlägget innehåller annonslänkar

Jag tänkte CHOCKA genom att bjussa på Helgen I Bilder REDAN PÅ MÅNDAGEN! Vad säger ni om det? Ni vet aldrig var ni har mig, va??

Ha ha, okej – nu kör vi! En gofrulle på lokal (Urban deli) fick inleda lördagen. Latte, latte och en babyccino ackompanjerade sylt- choklad- & oståskinkmackorna.

Sen slank vi ut i kvarteren och hamnade på ljuvliga Bondens Marknad. Där fanns det allehanda färggranna ljuvligheter.

Det här är alltid den del av marknaden jag tycker bäst om. Sicken surprise va??

Jag haffade de här finingarna. De var dock inte till mig, utan till min nageltjej som precis fått sitt andra barn och som jag slank förbi å grattade en snabbis.

Vi hade ingen direkt plan för lördagen, men ville försöka jaga rätt på någon slags ljusskulptur som vi tänker oss ska stå på golvet i Bara Vara. Hamnade (som vanligt) på Habitat – där Iggy hittade en stol som han ÄLSKADE. ”Den här vill jag köpa mamma!” sa han lyckligt.

Jag förklarade att jag också tyckte stolen var superhärlig, men att den kostade 14 000 spänn, och att vi tyvärr inte kunde plocka med oss den hem av den anledningen.

Besvikelsen var stor.

Vid lunchdags fyllde vi på med energi på Vapiano. Iggy fick bolognese, jag tog spenat- och ricottakuddar med extra avocado – och Niklas tog EN SALLAD. Såklart. Alltid Mr Nyttig.

När vi ändå var i Skrapan passade vi på att roa oss med gratisnöjet att åka hiss. Vi tog (den sjukt snabba och rejält magkittlande) hissen upp till 26:e våningen och vandrade runt. Stor succé.

Knatade de sista trapporna upp till Himlen och njöt av utsikten. ”Titta Gloooben, mamma!”.

På 26:e våningen tog jag en selfie, såhär såg jag ut i lördags!

Byxor / Gina Tricot (likadana svarta hittas här)
Tröja / Monki
Pjucks / Converse

Sen hände det inte så mycket mer den dagen. Jag var aptrött och gick hem och läste en bok, Niklas och Iggy rände runt ett slag till på stan innan de kom hem.

Sen åt vi middag, och när Iggy somnat gav jag och Niklas oss in i Resident Evil, VR-versionen. Alltså, att uppleva och spela VR är så galet kul, så himla glad att vi skaffat det där kittet.

Även söndagen inleddes med gofrulle. Extra lyxig dock, i form av finfint sällskap av MORMOR! Iggy var salig. Oj vad han älskar henne alltså. Mys i kubik.❤️

Mormor och Iggy hängde ett par timmar, och på eftermiddagen var det femårskalas för kusin Olle hemma hos min bror.

Supermysigt och supersmaskigt, med massor av familj överallt.

På kvällen skulle mormor ha kräftmiddag med en kompis, och Iggy hade fått äran att välja tallrikar och servetter. Detta blev resultatet. Uppskattades enormt av mormors kompis som tyckte det var de charmigaste servetter hon någonsin torkat kräftspad på.

Kvällen spenderades i soffan (framför denna grymma serie vi just börjat kolla på, tips tips!). Niklas öppnade en tidig födelsedagspresent från min mamma i form av hemmagjorda dricksglas (tack mamsen!), blev glad och messade denna bild till henne som tack.

Jag hade Britneytofs och kände mig manad (?) att dokumentera detta på Insta Stories. Tyckte jag blev ganska göllig och tänkte att jag även skulle ta en bild på mig själv med kameran, för att posta i bloggen. Ni ser mig ju sällan utan smink och i tofs, så det kanske kunde vara kul, tänkte jag.

Knäppte denna, och fick en chock. ”MENFYYYYYY!” och: ”Inte ser jag väl uuuut sådääääääär?!” var min reaktion. Hade tagit cirkus exakt samma bild några sekunder innan på Insta Stories, och kunde först inte förstå varför jag tyckte denna blev så otroligt mycket fulare. Sen kom jag på det.

På Insta Stories spegelvänds bilden automatiskt. Det betyder att man ser sig själv precis som man ser sig själv i spegeln. Det är den bilden av sig själv man är van vid, och därför tycker bäst om. Jag testade tesen och spegelvände bilden jag precis tagit:

”Aaaaahhh!”, ”Men där är jag ju!”. Nu kändes det helt plötsligt mycket bättre. Nu kände jag igen mig, själv. Visst är det lustigt? Jag tycker att jag ser MYCKET bättre ut på bilden ovan, än den ett snäpp upp. Men det är EXAKT SAMMA BILD, bara spegelvänd.

Det säger mycket om hur man ser på och känner inför sånt man är van vid, i motsats till sånt man inte är lika hemma med. En fundering i det lilla som såklart går att applicera på mycket mycket större resonemang. Men som ändå utgår ifrån samma tankesätt. Bra att utmana det en smula då och då, även om det bara är en (icke spegelvänd) selfie.

Det var det hele mina vänner! Hoppas ni hade en riktigt mysig helg.

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Sicken jävla gosstol. Asså jag skulle fan ha haft ett tantrum om någon sa att jag ej fick ta hem den. Känner sånt starkt vill ha behov till den.

    Elinor 2017-09-05 18:59:34 http://Alderbro.blogg.se
    Svara
  • Därför tar jag alltid mina selfies med Snap-chat kameran som också den tar bilder jag kan känna igen mig i. Ser ju jättekonstig ut i ”vanliga” kameran 😮

    Amanda 2017-09-05 01:10:36 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Älskar att följa dig genom bild och PODDIS. Iggy är så söt. Hur såg du ut när du va liten?☺️

    Minna 2017-09-04 22:40:59
    Svara
  • Hehe det där med bild känner jag igen.. Jag tänker att det faktiskt finns en grej till som gör bilden du gillar bättre eeh.. bättre, nämligen lampans position.

    Eftersom att ”vi” läser från vänster till höger gillar vi också bilder som liksom ”går åt rätt håll” och lampans position blir därför tokig. Något stort och något som fångar ens ögon ska inte komma till höger i bild (eftersom att vi läser av en bild från vänster).

    Vet inte om du tänkt på det innan men föreställ dig sånt som är extra tydligt som tex en bil som kör in i bild, det blir helknasigt om den kör in från höger, eller en hord med djur som liksom knatar åt fel håll.. hehe! Det blir inget skönt flöde i bilden utan känns.. fel. Sen kan man förstås fånga bilden genom att göra just så, jag tror aldrig att jag gillat en sån bild dock 😉

    Karin 2017-09-04 20:46:07 http://www.levareko.se
    Svara
    • Svar på Karins kommentar.

      SÅ bra iakttagelse, och HELT rätt! Du är så rolig karin, har alltid nåt intressant att komma med!

      Vanja Wikström 2017-09-05 14:22:19
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!