NÄR LIVET ÄR SÅDÄR EXTRA GÖTT

Tänkte bjussa på lite glittrig fredagsfeeling denna regniga (i Estocolmo iaf) söndag. Såhär gött hade vi det nämligen i förrgår.

ICA hörde av sig i veckan och frågade om de fick skicka över sina färska svenska kräftor (#BloggerPerkDELUXE). Och eftersom kräftor är TYP DET GODASTE JAG VET så sa jag JAAAATACKSÅMYCKET och planerade kräftmiddag omedelbums. Perfekta tillfället att inviga Bara Vara ju!

Vi bjöd in Oliven, Mackanrackarn och Jonathan.

Som tillbehör gjorde mästerkocken sitt livs första Västerbottenpaj (som blev MAGISKT GOD, han gick efter det här receptet, tips!) och två hemslagna majonnäser (en vanlig och en med wasabi). Vi hade också ett gäng färska räkor på bordet, och gott vitt bröd att rosta.

Sen högg vi in. Iggy och Ruben var såklart också med, de hade dock ätit innan och roade sig med att demolera vårt vardagsru…jag menar – leka i vardagsrummet, samt bygga kojor i Iggys rum som ligger vägg i vägg med Bara Vara. De leker så himla bra ihop nu och roar sig alldeles förträffligt tillsammans på egen hand.

Otroligt lyxigt att kunna sitta och äta en hel (lång!) middag medan ungarna hade superkul vid sidan om.

Vi åt och skrattade och skrattade och åt.

Här testar Mackanrackarn ett torrschampo från Moroccan Oil. Lite oklart kanske, men han har en rätt lång man och vi andra långhåriga bjussade på tips. Vi varvade mellan högt och lågt på samtalsfronten.

De flesta samtal var dock rätt allvarliga måste jag säga. Mackanrackarn har jobbat som läkare hos Läkare Utan gränser och berättade helt galna historier från sin tid i ett krigsdrabbat område mitt ute i djungeln. Han arbetade på en byklinik i Kongo utan el och med extremt begränsade resurser, och det var inte ovanligt att det var skottlossning precis utanför.

Så många hjärtskärande livsöden, så mycket våld och så mycket onödig död. Men också så många hjältar och hjältinnor – både internationella och lokala.

Jonathan har arbetat med mänskliga rättigheter i hela sitt yrkesliv, och rest extremt mycket – framförallt i Afrika. Han sitter också på väldigt mycket historier, framförallt hoppfulla såna. Så kvällen bjussade på många intressanta samtal.

Jonathan är en av mina absoluta favoritpersoner i livet. En riktig bästis som alltid är spännande, vettig och intresserad av sin omvärld. Älskar honom!❤️

Vi avrundade runt 23, men innan Jonathan gick såg vi till att han fick testa vårt Playstation VR. Det är verkligen en upplevelse man inte får missa. Han älskade det, såklart. Ska bli så kul att ha spelkvällar med kompisar!

ÄLSKADE att mötas av detta när jag vaknade på lördagsmorgonen. Rester som påminde om en vansinneshärlig gårdag.

Knöggliga servetter, nerbrunna ljus och urdruckna kaffekoppar. Så otroligt glad att vi ÄNTLIGEN har ett bra ställe att kunna vara sociala på här i lyan.

Oliven och Mackanrackarn har dessutom precis skrivit på kontraktet för sin nya lya – som ligger bara några kvarter ifrån oss, HURRAAAA! Så i vinter lämnar de Vasastan för Söder – och vi blir nästan grannar. Sjukt mysigt för oss och sjukt mysigt för Iggy och Ruben. Livet känns extra, extra gött just nu.?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Vad mys att bara hänga och äta gott!

  emzi 2017-09-05 14:50:43 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Älskar när samarbets/reklaminlägg skrivs på det här sättet så det knappt märks! Reklam är inget som stör mig annars heller utan tycker faktiskt det är toppen att få lite tips emellanåt (för jag tror inte ni skulle göra reklam för ngt ni inte själv gillar). Tummen upp här 🙂

  Rebecca 2017-09-04 13:38:40
  Svara
 • Så härlig middag!

  Josefine 2017-09-04 12:10:07 http://www.bluedent.se/
  Svara
 • Så mysig middag ni ser ut att ha haft! 🙂 Verkligen definitionen av en perfekt fredagskväll!

  Blev väldigt nyfiken på att höra mer om att din vän Jonathan arbetar med mänskliga rättigheter. Jag har alltid varit väldigt intresserad av det området men tycker det är svårt att veta vilka utbildningar som är lämpliga/vilka arbeten som finns mm. Så om du har möjlighet (samt med Jonathans medgivande såklart) vore jag superglad om du kunde berätta mer kring hans val av utbildning/arbete i nuläget mm. Så spännande att få höra mer om det!

  Ha en superfin måndag och stor kram!

  Johanna 2017-09-04 06:58:25
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Vad kul att du blev nyfiken på jonathans yrke och utbildning. 🙂 Frågade honom och fick detta till svar: ”Läste kandidat i USA inom Development Studies och en minor i African Studies och en master i Mänskliga Rättigheter på Uppsala Universitet. Utbytesterminer i Tonga, Senegal och Zimbabwe var viktiga, såväl som praktik. I mitt fall var praktiken på Amnesty och sen på Utrikesdepartementet.” Sen kan jag (Vanja) lägga till att Jonathan jobbat mycket med volontärarbete, samt arrangerat resor i Afrika för Röda Korset (har jag för mig att det var). I dag jobbar han på Internationell Människorhjälp: https://manniskohjalp.se Kram!

   Vanja Wikström 2017-09-04 12:24:45
   Svara
 • Hej,

  Jag måste få fråga – vart är de vita små söta skålarna med knopparna på ifrån!? 🙂

  Kram!

  Cecilia 2017-09-03 22:48:18
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Jag köpte dem här: http://www.125kvadrat.com De är svagt turkosa men finns i massa färger. 🙂

   Vanja Wikström 2017-09-04 09:13:15
   Svara
 • Så mysigt med en liten kräftskiva. Jag ska på kräftskiva om 2 veckor och de ska bli mysigt

  Louise 2017-09-03 19:50:58
  Svara
 • Gud vilken härlig kväll! Och riktigt kul att Niklas syster med familj flyttar in så nära, perfekt ju! 😀 Den där pajen får jag verkligen prova och på tal om att prova recept är jag numera BEROENDE av din grymma gröt till frukost! Älskar hur krämig den blir med bananen och hur mycket bättre det blir om man lägger till frön och kokos. Never going back!

  Amanda 2017-09-03 17:36:45 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Åh va härligt det låter Vanja!! O så kul att ni fått till ett rum för mysiga middagar! För det är en av de bästa grejerna som finns ju- att äta långa middagar med härliga människor!

  Kristina 2017-09-03 15:54:24 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • perfect shots… love the food and the natural behavior of the people around the table…

  Julie 2017-09-03 14:00:19 http://wearingcasual.com/
  Svara
 • ÅH! kompisar i närheten är ju småbarnslivets gyllene ögonblick. tycker det är så sjukt praktiskt. flyttade från studentområdet utan barn till ett barnrikt område för ett år sedan (själva flytten var till ett annat land och av en massa andra anledningar så bytet av område blev ju mer en bonus) och åh vilken lyx att kunna skicka ut sexåringen för att ringa på dörren till kompisar själv.
  nu spårade jag lite bort från inlägget, gissar att Igster inte knallar själv till en annan lägenhet på söder ännu, men poängen var att en annan familj i närheten är guld värt. det är nog så man traditionellt sett har levt också, vi bor otroligt ensamma med våra barn idag jämfört med vad vi gjort historiskt skulle jag tro. det blir ju tyngre då med allt!

  Ulrika 2017-09-03 12:31:27 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   Exakt! Sån enorm lyx att ha andra barnfamiljer nära. Sån rackarns bonus att det dessutom är päron man trivs med!?

   Vanja Wikström 2017-09-03 18:09:15
   Svara
 • Vilket härligt inlägg! Blir glad av att läsa och se bilderna, så kan tänka mig att ni hade det underbart! 🙂

  Ellen 2017-09-03 12:27:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!