SVAR PÅ FRÅGOR OM HÅRBORTTAGNING MED LASER

Nu har jag fått svar på era frågor om hårborttagning med laser. Svaren kommer från Carolina som gör mina behandlingar. Jag stolpar upp både frågorna och svaren här nedan:

Hur stor är risken för att hårväxten kommer tillbaka, om det ens är möjligt? Om man har mycket problem med röda irriterade prickar längs med bikinilinjen pga rakning, kan man ändå göra en behandling trots att huden är ”skadad”?
– De hår som behandlas i rätt växtfas kommer inte tillbaka. Däremot kan man med åren få grövre strån på vissa områden och tunna strån kan triggas att bli grövre av t.ex. sjukdom, mediciner samt hormoner (graviditet, stress, klimakteriet). Har man problem med inåtväxande strån och röda prickar gör vi en individuell bedömning innan vi behandlar.

Kommer det verkligen hålla i sig i flera år? Då skulle det vara värt det absolut ? Eller garanterar de bara något år eller? Vi behöver 1 till sånt här inlägg sen känner jag för att utvärdera.
– På de allra flesta håller sig resultatet i flera år men eftersom vissa kan få grövre strån (p.g.a. olika anledningar) lämnar vi aldrig några garantier om att man kommer att vara hårfri resten av livet.

Vi bokar alltid in en konsultation innan vi påbörjar behandlingen, där man får en personlig bedömning samt all viktig information som kan tänkas behövas.

Så spännande! Har också funderat på det där. Har hört att man kan få tillbaka håret efter graviditet och amning dock (?). Problem med svett (?). Detta kanske är helt fel. Skönt att ha hårfria ben!
– Vid graviditet ändras växtfaserna och blir längre, man kan då uppleva att hårväxten blir tätare. Ofta tappar man mycket hår sedan när hormonerna återgår till det normala igen. Ibland kan man behöva göra några behandlingar till, men det är väldigt individuellt.

Problem med att man upplever att man svettas mer är högst ovanligt. Däremot blir känslan annorlunda av att vara hårfri i jämförelse med om man inte är van att ta bort håren överhuvudtaget.

Spännande, blev sugen direkt efter att ha läst inlägget. Lägger själv en hel del cash på att vaxa på salong regelbundet… Kan du inte skriva vad priset blir totalt? Tycker det var förvirrande på deras webb med olika priser per ”område”. Tack för inspirationen Vanja! ?
– Vi tillämpar pris per område och har fullständig prislista på vår hemsida. Vissa vanliga områden har vi slagit ihop t.ex. underben + bikinilinje. Här finner du prislistan: https://www.nordiskakliniken.se/priser/stockholm/hud-har/harborttagning-laser-sopranoice-kvinnor/
Om du vill se prislistan för män finns även detta under samma flik.

Hej! Det låter ju härligt att aldrig behöva tänka på det mer! Men är det inte skadligt för huden? Kan man få biverkningar etc?
– Det är som med det mesta, det är inte skadligt så länge man utför behandlingen på ett korrekt sätt. Det är därför viktigt att man väljer klinik med omsorg.

Om huden utsätts för förmycket laserenergi så kan det uppstå en irritation som kan leda till blåsor som i sin tur kan leda till ärrbildning samt ljusa eller mörka pigmenteringar.

Kul att läsa om! Var mest förvånad att du inte tyckte det gjorde ont och att det gick så snabbt ? Jag har gjort detta på Acape som använder Alexandrite som jag förstått är en bra laser också. Vet dock inte hur de skiljer sig från diode? Det jag gillade med Acape var att du betalar för tiden och inte per område, så upplevde att man hann mer med och att det därför var mer prisvärt.
– Det är framförallt olika våglängder som skiljer diodlaser och alexandrite. Om man har lite tunnare och inte så mörka strån är Alexandrite att föredra eftersom den är lite mer aggressiv. Den gör dock lite mer ont och lämpar sig inte för att behandla mörk hud.

Vi använder ett speciellt munstycke till vår Soprano ice för att behandla envisa, ljusare, tunna strån med alexandrite laser: https://www.nordiskakliniken.se/2016/05/06/nyhet-till-soprano-ice/

Står på sidan att man inte ska sola efteråt…sa de till dig att det va ok? Som jag förstod så skrev du att med denna behandling så fick man vara i solen? Är så sugen på detta själv så hence the frågor.
– Vi använder en modern lasermaskin som heter Soprano ICE (läs gärna mer här: https://www.nordiskakliniken.se/behandlingar-operationer/hudochhar/harborttagning/soprano-ice/) och till skillnad från andra lasermaskiner kan du utsätta din hud för solexponering efter behandlingen. Du kan även vistas i solen innan behandlingen. Vi rekommenderar dock att man är lite försiktig en vecka innan och efter behandling.

Frågor! Kostnad totalt? Tar det olika lång tid (alltså krävs olika många gångers behandling) beroende på hur mkt hår/hur kraftigt hår man har? Och sist, Ang bikinilinjen, vilket område gör det? Alltså är det ”bara” liksom på ljumskarna el vad man ska säga. Man kan inte få till liksom en brazilian väl?
– Vi har fullständig prislista på vår hemsida (här: https://www.nordiskakliniken.se/priser/stockholm/hud-har/harborttagning-laser-sopranoice-kvinnor/). Har man väldigt tät hårväxt kan det ta längre tid att behandla. Grövre strån är lättare att behandla än tunna.

Man kan välja att behandla bikinilinje som är ca 1 cm innanför troskanten, eller så kan man välja helbikini då behandlar vi hela området dvs. på blygdläppar och mellan skinkorna.

Hoppas ni fått svar på era frågor nu finaste blogoliner! Jag återkommer givetvis med uppdateringar om hur jag tycker behandlingarna funkar och om hur resultatet blir.

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Tack Vanja ? och tack Carolina!

    Johanna 2017-08-30 12:52:20
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!