Ä N T L I G E N

Jag måste berätta en grej. Jag har ÄNTLIGEN gjort slag i saken och styrt upp nåt som jag velat göra i ÅRATAL. Och nej – jag har inte byggt ett personligt saltlakritsförråd i källaren (det står kvar på bucketlisten, TÄNK vad smidigt att bara kunna pipa ner NÄRSOM och grabba tag i några hekto häxvrål när andan faller på?).

Vad har jag gjort då? Och vad har bilden ovan med saken att göra? Well, det gäller ben. Och hår. Nu kanske ni kan gissa? Borttagning av hår, närmare bestämt.

Jag har ÄNTLIGEN påbörjat en laserbehandling som ska ta väck oönskat hår på benen, vid bikinilinjen och under armarna. Jag har funderat på detta i ett flertal år men aldrig fått ändan ur vagnen. Jag AVSKYR att lägga tid på denna satans epilering/vaxning/rakning och har tänkt såååå många gånger på all den tid man ju måste spara (i resten av sitt liv!) om man tar bort håret med laser.

Och yes. Jag VET att en enkel lösning såklart är att bara strunta i att ta bort det. Och jag VET givetvis också att jag blivit hjärntvättad av samhället till att tänka att kvinnor inte ska ha hår någon annanstans än på huvudet. Sunkigt, absolut. Och kanske är jag en vek svagis som fallit för detta, men jag känner att jag verkligen drar mitt strå till stacken vad det gäller olika typer av kvinnofrågor, så ni får helt enkelt förlåta mig för att jag inte går i bräschen på just det här området.

Ni som blir arga på mig får sluta läsa nu, och ni som blir nyfikna på det här med hårborttagning ska få lite mer matnyttig info.

Det första man ska veta är att det är en process, inget man bara kirrar på en eftermiddag. Eftersom hårstråna växer i omgångar krävs det ofta runt 6 behandlingar av samma område för att man ska komma åt alla hårsäckar. Det bör gå ca 8 veckor mellan varje behandling, så ska man bli helt fri från hår (FÖR ALL FRAMTID! #halleluja) så tar det nästan ett år att genomföra.

En annan sak är att det är pricy. Men eftersom kostnaden ju sprids ut över nästan ett år blir det inte så farligt ändå. Och när man är klar behöver man ju aldrig mer köpa vax, rakgrejer eller epileringstjofräser. Men det bästa är såklart all TID man sparar. Tänk att aldrig, aldrig, ALDRIG mer behöva lägga tid på att ta bort oönskat hår? För min del (som har rätt duktigt med hår, som dessutom växer snabbtsnabbt) kommer en sån här laserbehandling frigöra enorma mängder tid.

Jag ser också fram emot att aldrig ens behöva BRY mig om de där satans håren. Aldrig mer ska jag ägna mina ben, mina armhålor eller min bikinilinje en hårig tanke.

Eftersom jag funderat på det här i ett flertal år gjorde jag rätt rejäla efterforskningar innan jag bokade tid. Jag valde att göra mina behandlingar på Nordiska Kliniken (tips!), där de har den absolut senaste lasermaskinen som jag läste mig till hade en massa fördelar. Typ att man kan behandla huden närsom på året.

Med andra lasrar brukar man inte få utsätta huden för sol varken innan eller efter behandling, vilket gör det trixigt att få in behandlingen i sitt liv. Svårt på sommaren (om man tänkt vara i solen), svårt på vintern (om man vill åka på någon resa där det är sol), och svårt att kunna avstå helt från solexponering under ett helt år (som det ju tar att behandla klart). Det fanns en massa andra fördelar också, ni kan läsa om dem här om ni är nyfikna.

För några veckor sen var jag på min första behandling, och min reaktion var såhär:

1 // PEPPPPP! Så sabla peppad på att ta kål på varenda rackarns strå. Jag njöt på riktigt av varje laserskott.
2 // Det gjorde ju inte ont alls? Jag har gjort IPL (laserbehandling för huden i ansiktet, ska skriva ett inlägg om det också) och det är rätt smärtsamt. Men det här kändes knappt. Helt sjukt att det var så easy peasy. Jag somnade nästan.
3 // Det gick snabbt, snabbt, snabbt. Trots att jag behandlade så många områden (underben, bikinilinje + insida lår samt armhålor) så tog det bara en dryg timma. Då ska man komma ihåg att aaaaaalla hårstrån på de områdena ju ska lasras.

Nästa tid har jag i oktober, men allra helst vill jag typ spola fram livet ett år så att jag kan slänga alla hårborttagningsgrejor omedelbums.

Lagom till nästa sommar bör jag vara hårfri. Can´t WAIT!

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Åh vad härligt! Jag drömmer om att få göra samma i något skede av mitt liv. Skulle vara så skönt att bli av med håren forever!

  Emzi 2017-08-27 17:29:34 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Kommer det verkligen hålla i sig i flera år? Då skulle det vara värt det absolut 🙂 eller garanterar de bara något år eller. Vi behöver 1 till sånt här inlägg sen känner jag 😀

  Johanna 2017-08-27 00:39:03
  Svara
 • Så spännande! Har också funderat på det där. Har hört att man kan få tillbaka håret efter graviditet och amning dock (?) Problem med svett (?) Detta kanske är helt fel. Skönt att ha hårfria ben!!

  Rebecca 2017-08-26 21:57:36
  Svara
 • Spännande, blev sugen direkt efter att ha läst inlägget. Lägger själv en hel del cash på att vaxa på salong regelbundet… Kan du inte skriva vad priset blir totalt? Tycker det var förvirrande på deras webb med olika priser per ”område”. Tack för inspirationen Vanja! ?

  Katarina 2017-08-26 17:09:18
  Svara
 • åh ser SÅ (kanske orimligt mycket) fram mot IPL-inlägget? vet nu inte varför du gjorde det, men det är en av flera sorters laser jag är sugen på att ge mitt ansikte. (mvh fröken acneärr och rosacea i salig blandning).
  älskar blandningen av högt och lågt på denna blogg för övrigt, från livsbalansen och meningen med allt till hårborttagning, typ. precis som en härlig fika med någon man gillar.

  Ulrika 2017-08-26 12:55:49 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Hej! Det låter ju härligt att aldrig behöva tänka på det ner! Men är det inte skadligt för huden? Kan man få biverkningar etc?
  Kram!

  Mikaela 2017-08-26 11:10:04
  Svara
 • Kul att läsa om! Var mest förvånad att du inte tyckte det gjorde ont och att det gick så snabbt 😉 Jag har gjort detta på Acape som använder Alexandrite som jag förstått är en bra laser också. Vet dock inte hur de skiljer sig från diode? Det jag gillade med Acape var att du betalar för tiden och inte per område, så upplevde att man hann mer med och mer prisvärt. 🙂

  Jenn - Forever abroad 2017-08-26 09:10:04 https://jennifersandstrom.se
  Svara
 • En ytterligare fråga! Står på sidan att man inte ska sola efteråt…sa de t dig att det va ok? Som jag förstod så skrev du att med denna behandling så fick man vara i solen?

  Är så sugen på detta själv så hence the frågor 🙂

  Maja 2017-08-25 19:37:22
  Svara
 • Frågor! Kostnad totalt? Tar det olika lång tid (alltså krävs olika många gångers behandling) beroende på hur mkt hår/hur kraftigt hår man har? Och sist, Ang bikinilinjen, vilket område gör det? Alltså är det ”bara” liksom på ljumskarna el vad man ska säga. Man kan inte få till liksom en brazilian väl?

  Maja 2017-08-25 19:31:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!