Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VANJA ANNO 2006 & MER PIPPI LÅNGSTRUMPS-ELEGANS ÅT FOLKET

                                                                                       I samarbete med Alcro

Det här är jag, sommaren 2006. Då bodde jag i Holland, hemma hos…

…Jacqueline och Oscar. Jag höll på att spela in demos till min platta, demos som Oscar producerade eftersom han var (och är) musikproducent. Jag bodde hemma hos dem, och vi spelade in i hans tokfina studio som låg i anslutning till deras hus.

Här har vi den ena av deras härliga döttrar…

…och här har vi den andra. Som för övrigt håller i ett helt gäng med häxvrålsstänger som jag hade tagit med från Sverige som present. Tänkte att det skulle vara spännande för dessa holländska kiddos att testa saltlakrits. Det hade de väl aldrig gjort förut?

Cirkus två minuter efter att denna bild togs så hade jag dock fått förklarat för mig att saltlakrits är SUPERSTORT i Holland, och att det i varje kvarter finns minst en lakritsbutik med sisådär 50 olika sorters saltlakrits. Saltlakrits (eller ”dropjes” som de säger där borta i tulpanernas land) får holländare i sig med modersmjölken, typ. Så jag kunde inte bjussa på något nytt, men vi blev väldans bra kompisar ändå.

Hursomhelst – detta inlägg skulle inte handla om lakrits. Nej, förutom att denna sommar 2006 var magisk på så sätt att jag befann mig mitt i min egen dröm om att få spela in en skiva, så var det så mycket annat i Jacquelines och Oscars sätt att vara en familj som skapade minnen hos mig.

Som deras döttrars gemensamma rum till exempel. Oscar och Jacqueline resonerade på så sätt, att om det nu var ungarnas rum – så skulle ungarna få bestämma hur DE ville ha det i SITT rum. Så när man gick in där var det som att förflyttas till Alice i Underlandet, typ. Det var färg ÖVERALLT, på ett så himla fint sätt.

Dörrkarmarna var rosa, taket var prickigt, alla väggar hade olika färger och fönsterbrädorna likaså. Det var ett riktigt BARNRUM, så som det skulle sett ut om Pippi Långstrump fått inreda det. Tyvärr har jag ingen bild på det, men jag kan lova att det var dödsfint.

Älskade därför de här bilderna när jag såg dem. Det är Alcro Färgfonden som sponsrat ommålningen av kollogården Strand på Barnens Ö. De slitna och nerklottrade vita väggarna fick bli rosa, blå, gröna. Taket randigt. SÅ fint! Pippi Långstrumps-elegant till tusen. Lagom till att den första kullen barn anlände i juni i år var arbetet klart, och kidsen fick mötas av en byggnad i härliga färger som signalerade sommarlov och lek. Älskart.

Före…

…och efter!

Före…

…och efter!

Före…

…och efter!

   

Färgfondens uppgift är att ge allmänheten möjlighet att förverkliga samhällsnyttiga måleriprojekt. Som att piffa till kollogården till exempel. Eller att måla om asylboenden, mörka gångtunnlar eller bortglömda föreningslokaler som med en gnutta färg kan få liv på nytt. Ett fint initiativ tycker jag, där alla som har en bra idé om allmänna utrymmen som behöver upp-piffning kan ansöka om spons.

Är man yrkesmålare kan man också ansöka om att bli målarvolontär, och hjälpa till att förverkliga projekten som beviljats. Tänk att till exempel få vara med om att skapa ett Pippi Långstrump-rum till ensamkommande flyktingbarn, rusta upp en sliten fritidsgård eller kanske restaurera en vacker allmän byggnad som håller på att förfalla, men som med ett gäng färgburkar kan ha så mycket mer att ge?

Fint som snus, ju. Mer Pippi Långstrump-elegans åt folket!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh vilket fint projekt, gör ju så himla stor skillnad!<3

  Karna 2017-08-14 23:13:43
  Svara
 • Men hur fint?! Kommer ni ha samma tanke när Iggy blir lite större? Dvs om han vill byta??

  Ellinor 2017-08-12 16:45:21
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   hur menar du då? OM han vill byta rum eller byta färg eller så? Vi kommer nog försöka se till att rummet känns som HANS rum och mer följa hans vilja än vår vad gäller inredning. Än så länge går ”vår” inredning bra, men när han blir äldre kommer vi göra det mer utefter hans önskemål. Ganska snart ska vi kirra en ny typ av säng också, som blir en kombinerad lekplats, just för att han ska uppleva sitt rum som superkul. 🙂

   Vanja Wikström 2017-08-14 09:24:12
   Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand