HAPPY PRIDE + ETT GRYMT (MEN SNÄLLT!) CHOKLADTIPS

HAPPY CLAPPY PRIDE!? Jag tänkte inte bjussa på någon särskilt politisk text kring Pride, för jag är 100% övertygad om att ni redan vet var mina åsikter hittas kring HBTQIA-frågor. Om inte, så kommer en snabbversion här:

All kärlek är bra kärlek, lika rättigheter och skyldigheter för alla – oavsett sexuell läggning eller könsidentitet.

Var snälla mot varandra, var öppna för andra verkligheter än era egna, skippa fördomarna och live and let live, typ.

Men, det där vet ni redan att jag tycker. Och jag hoppas att vi är på samma tåg vad gäller sånt här. Hojta till annars i kommentarsfältet så lovar jag att svara på varför jag tror att en värld där folk levde efter ovan principer skulle vara en bättre värld än den vi lever i i dag.?

Meeeeeen – jag skulle ju inte alls bli politisk, var tanken. Eller okej, kanske en smula. För jag tänkte nämligen bjussa på typ VÄRLDENS BÄSTA chokladkaketips, som faktiskt är nåt så ljuvligt som en SVINGOD chokladkaka som både smakar gott och GÖR gott. Och som dessutom finns i en specialdesignad regnbågskostym, denna stolta kärleksvecka till ära.

Jag har älskat den här chokladen i kanske två år, tror kanske att jag tipsat om den förut i el bloggo? Den heter Tony´s Chocolonely och är en ”slavfri” choklad. ”Slavfri?” tänker ni nu. Jupp, så tänkte jag också när jag hörde om den första gången. För jag hade ingen aning om att kakaobranschen var en riktigt smutsig industri, som till stora delar drivs i Västafrika – av slavar. Varav många är barn.

Tipsade min kompis Jonathan (2:5-mannen, ni vet) om Tony´s, men för honom var det ingen nyhet alls att chokladbranschen var smutsig. Han har rest och jobbat mycket i olika delar av Afrika – och hade dessutom besökt Tony´s kakaofarm (och kunde intyga att den var schysst). Så han kände väl till märket. Bra att sprida evangeliet vidare på de sätt jag kan tänker jag, och tipsar därför vidare till er.

Älskar hur den avklädda kakan ser ut! Ingen vanlig choklad, som ni ser. Notera den runda biten med en bruten (slav)kedja.

Min favoritsmak är den med caramel and sea salt, så wooohoooo att det var just den smaken de gjort en Prideversion av, hurra! Detta blir mitt sällskap i soffan i kväll (mitt andra sällskap blir Bonusfamiljen #SåSablaBRA), hoppas ni också vill prova.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Åh, vad fint! Hittar man denna på Icas chokladhylla typ eller är den svårare att få tag i?!
    Påminde mig om den här fina men aj-så-sorgliga videon på kakaoodlare som får smaka choklad för första gången. https://youtu.be/zEN4hcZutO0
    Kram bästa du!

    Emma 2017-08-06 21:06:19 http://www.nouw.com/xplodera
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

      Ps – SHITOBERTO vilken fin blogg du har! KAN INTE SLUTA SCROLLA!

      Vanja Wikström 2017-08-09 22:43:28
      Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

      Den hittas på Urban Deli, Paradiset och andra välsorterade butiker. Hälsokostare också ibland – men har nu sett den på vissa ICA också. Så den sprider sig! 😀 Ska kika på videon… *PlockarFramPappersnäsdukarna* 🙁

      Vanja Wikström 2017-08-09 22:41:37
      Svara
  • Huvja.. Det kryllar av orimliga arbetsförhållanden/barnarbete etc på flera håll. Klädindustrin är ytterligare ett ex. Se på the true cost på Netflix (om den finns kvar).

    Fin chokladkaka <3

    Karin 2017-08-05 15:08:49 http://www.levareko.se
    Svara
  • Åh så god den såg ut! Kan du inte lägga upp recept på den ljuvliga gröt du äter på morgonen, såg på insta. Såg riktigt smarrig ut?

    Nathalie 2017-08-05 14:59:17
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!