FARMOR BARBROS ROSTADE NÖTBLANDNING

God kväll på er! Tack för alla braiga sommarpratartips, jag tuggar mig med skratt och tårar igenom alla ni rekommenderat. Blir imponerad över alla livshistorier, som berättas på såna fantastiska sätt.

And now for something compleeeeetley different som Pythonormarna skulle sagt: Jag ska bjussa på ÄNNU ETT RECEPT! Eftersom jag börjat göra så smarriga frullar här hemma nu på Ensamma Veckan, så blev jag sugen på att härma farmor Barbros magiskt goda rostade fröblandning. Den är FAB att sprinkla på sin morgonyoghurt, och man gör den enkelt själv. Tips tips att härma vidare alltså, för att öka på the loveliness era kommande morgnar.

FARMOR BARBROS ROSTADE FRÖBLANDNING

Du behöver:
Sötmandel
Solrosfrön
Pumpakärnor

Gör såhär:
Hacka mandeln grovt.

Blanda lika delar mandel, solrosfrö och pumpakärnor. Lägg på en plåt. Ingen olivolja eller liknande behövs, plåten ska vara torr. Skjuts in i ugnen på 225 grader i mellan 5-10 minuter, lite beroende på hur rostad du vill att blandningen ska bli.

Jag gillar den välrostad och kör därför på 10 minuter. Vänd nötterna med en stekspade några gånger under rostningen.

När blandningen är färdigrostad – lägg över den på ett fat där den får svalna. Glöm inte att ta dig tid att lyssna på det galet flådiga knäppet som kommer från nötterna när de svalnar. Nöt-musik, liksom.

Klart! Blandningen sprinklas förslagsvis över en liten skål med rysk yoghurt, där du också hällt på lite honung och några bär.

Varsågoda att härmas.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Spännande, ska inhandla detta idag och prova =)

  Undrar bara byter du sängkläder var 16:e dag också eller hur gör du? Själv kan jag tycka tex örngottet behöver bytas oftare än sängkläderna. Jag bäddar rent 1 gång i veckan. Örngott minst 2 ggr veckan pga spray från håret och så. Vore intressant och höra hur du gör.

  Karin 2017-08-06 09:50:04
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Vad spännande, jag har aldrig gjort någon koppling mellan håret och örngottet, men det är klart att det finns en sån. Vad kul! 🙂 Jag tänker däremot en del på hur örngottets renhet påverkar huden. Av den anledningen byter jag örngott kanske någon gång i veckan och resten av sängkläderna kanske var 14:e dag. Lite när det finns tid, och när det känns som att det är dags he he. Kunde helt klart bli renligare på den fronten. 😉

   Vanja Wikström 2017-08-06 12:19:12
   Svara
 • Åh ja! nu får jag tummen ur. tänkte senast häromdagen att man borde rosta nå goa nötter och liknande för att förgylla frukostarna. great minds think alike, uppenbarligen. det får bli söndagsprojektet 🙂

  Ulrika 2017-08-05 20:10:40 http://nettelblad.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!