God kväll på er! Tack för alla braiga sommarpratartips, jag tuggar mig med skratt och tårar igenom alla ni rekommenderat. Blir imponerad över alla livshistorier, som berättas på såna fantastiska sätt.
And now for something compleeeeetley different som Pythonormarna skulle sagt: Jag ska bjussa på ÄNNU ETT RECEPT! Eftersom jag börjat göra så smarriga frullar här hemma nu på Ensamma Veckan, så blev jag sugen på att härma farmor Barbros magiskt goda rostade fröblandning. Den är FAB att sprinkla på sin morgonyoghurt, och man gör den enkelt själv. Tips tips att härma vidare alltså, för att öka på the loveliness era kommande morgnar.
FARMOR BARBROS ROSTADE FRÖBLANDNING
Du behöver:
Sötmandel
Solrosfrön
Pumpakärnor
Gör såhär:
Hacka mandeln grovt.
Blanda lika delar mandel, solrosfrö och pumpakärnor. Lägg på en plåt. Ingen olivolja eller liknande behövs, plåten ska vara torr. Skjuts in i ugnen på 225 grader i mellan 5-10 minuter, lite beroende på hur rostad du vill att blandningen ska bli.
Jag gillar den välrostad och kör därför på 10 minuter. Vänd nötterna med en stekspade några gånger under rostningen.
När blandningen är färdigrostad – lägg över den på ett fat där den får svalna. Glöm inte att ta dig tid att lyssna på det galet flådiga knäppet som kommer från nötterna när de svalnar. Nöt-musik, liksom.
Klart! Blandningen sprinklas förslagsvis över en liten skål med rysk yoghurt, där du också hällt på lite honung och några bär.
Varsågoda att härmas.