Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MINA FYRA FAVORITER BLAND ÅRETS SOMMARPRATARE

Lovade ju att bjussa på mina bästa sommarpratartips, och här har ni dem (utan inbördes ordning):

Linnéa Claeson
SÅKLART. Handbollsspelaren och tillika den vansinnigt inspirerande mänskan bakom @assholesonline bjuder på ett sommarprat som gör en mörkrädd över hur män beter sig, men som också inger hopp om en bättre framtid. För Linnéa TAR INGEN SKIT, och slaktar konsekvent sexistiska svin offentligt med knivskarp humor och gnistrande intelligens.

Ett sommarprat för alla som vill fylla på sin feministiska energi, alternativt rekommendera vidare till de som behöver upptäcka varför feminism inte är ”förlegat” och nåt som ”inte behövs år 2017”.

Lyssna på Linnéas sommarprat här!

William Spetz
En innerlig kärleksförklaring till Williams mormor Ulla som är lika gripande som rolig. Jag skrattade och grät om vartannat.

Lyssna på Williams sommarprat här!

Lisa Ekdahl
Jag har ju skrivit och poddpratat en hel del om självkänsla den senaste tiden. Well, Lisa Ekdahl är självkänslan personifierad. Att lyssna på hennes sommarprat gav mig en sån rackarns boost! Är så imponerad av hennes varelse, hennes starka integritet och orubbliga självkänsla – som bland annat fick henne att som 21-åring ställa sig upp och omedelbart lämna rummet när hon skulle skriva på sitt skivkontrakt och skivbolagschefen kallade henne för ”lilla stumpan”.

Makalöst och fantastiskt att besitta den sortens tilltro till sig själv och sitt eget värde när man är blott 21 år gammal tycker jag – och dessutom på vippen att få genomföra sitt livs dröm. Men integriteten var starkare än viljan att uppfylla drömmen – om den inte uppfylldes på hennes egna villkor. Underbart. SÅ inspirerande sommarprat!

Lyssna på Lisas sommarprat här!

Fredrik Backman
Sist men inte minst bjussar Fredrik Backman (som ni tipsade mig om att lyssna på, tack!) på inspiration till tusen, fast på ett annat plan än Lisa Ekdahl. Han har (bland annat) skrivit boken ”En man som heter Ove” (ni vet, den där megasuperduperübersuccén som sålt i miljontals exemplar, översatts till 40 språk, blivit oscarsnominerad film, prisad pjäs med mera) och hans sommarprat handlar om att allt är möjligt och att inspirera andra att följa sina drömmar.

Han ger handfasta tips på hur man kommer igång: ”Börja där du är, ta det du har, gör allt du kan”, slår hål på allehanda myter om hur man ”ska” bete sig för att lyckas och berättar på ett ärligt och otroligt uppmuntrande sätt om sin egen resa och om hur det är precis lika möjligt för dig och mig att få uppleva våra egna framgångssagor.

Extra poäng för att han slår huvudet på spiken vad gäller den kanske vanligaste frågan alla framgångsrika mänskor får: ”Hur gör man för att lyckas?”. Hans svar: ”Du måste göra något du BRYR DIG OM. Gör du det, kommer andra också att bry sig.” När folk bryr sig, blir de engagerade. Och blir folk engagerade, blir de intresserade. Då har man plötsligt en publik som VILL titta på ens konst, läsa ens bok, se ens film, köpa ens kläder, spela ens datorspel, titta på ens YouTube-klipp osv.

Ett sjukt bra sommarprat att lyssna på om man vill få lite ”Jag kan göra VAD SOM HELST!”-inspiration.

Lyssna på Fredriks sommarprat här!

Fyll gärna på med era egna sommarpratsfavoriter i kommentarsfältet, så att både jag och de som läser det här inlägget får ännu mer bra program att lyssna på!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Brukar inte lyssna på sommarprat men Lisa Ekdahl vill jag verkligen inte missa. Tack för tips! 😀

  Amanda 2017-08-08 18:16:37 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Nu har jag lyssnat på Fredrik Backman, Lisa Ekdahl och Moa Herngren också 😉

  Fredrik är årets surprise för mig än så länge, mycket tänkvärd, ärlig, varm och inspirerande. Gillade Herngren också, hon öppnade upp sig mycket och bjöd in. Mycket prat om bonusfamiljer, intressant tycker jag som inte har/haft någon sådan i min direkta närhet. Kanske du gillar också Vanja, av motsatt anledning?

  Jag har varit ensam med kiddot nu den senaste tiden. När hon somnade igårkväll tokstädade jag till sent på natten, åt glass och lyssnade på sommarpratare. Mycket trivsamt #hejpådigeremitkompis 😉

  Kram

  Karin 2017-08-06 13:36:20
  Svara
 • Åhh! precis samma sommarpratare har jag förälskat mig i den här sommaren, med undantag av Fredrik Backman, som jag inte lyssnat på än! Ser fram mot att lyssna på hans sommarprat. 🙂 Lisa har fått mig att ändra bakgrundsbild på mobilen till orden: ”Det är inte vad andra säger om dig som definierar dig, det är hur du responderar.” Sååå härligt att få bli så inspirerad.

  Linda 2017-08-06 11:01:41
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Men jaaa! ÄLSKADE Lisas prat och det hon säger om definitioner. Även detta citat av Edith Södergran fastnade hos mig: ”Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.”

   Vanja Wikström 2017-08-06 12:21:04
   Svara
 • Sherihan ”cherrie” Abdulle
  Fantastisk! Kanske extra intressant för mig som arbetar i Rinkeby men alla borde lyssna ?

  Tilda 2017-08-05 13:44:54
  Svara
 • Bahar pahrs

  Nora 2017-08-05 05:36:56
  Svara
 • Miriam Bryant!

  Karin 2017-08-04 22:18:54
  Svara
 • Mina favvosar har varit Linnea Claesson (behövs ej närmare förklaring tänker jag!), Miriam Bryant (blev så berörd och tagen av hennes fantastiska förmåga att berätta sin historia), Tommy Ivarsson (gråtvarning deluxe, ett otroligt vackert och sorgligt sommarprat som fick en att påminnas om vad som är viktigt i livet) och Aron Anderson (peppigt och motiverande)

  Lisa leander 2017-08-04 22:07:48
  Svara
 • Då vill jag tillbakatipsa om författaren Johannes Anyurus sommarprat. Han är bara helt fantastisk och hans sommarprat var väldigt viktigt och bra. (Och han skriver ju fantastiskt också)

  Rebecka 2017-08-04 20:10:50
  Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding