NU VILL JAG ÄTA, ISTÄLLET FÖR ATT MATAS

Har haft ännu en underbar dag i dag. Som inte blev riktigt som jag hade tänkt mig, men kanske till och med ännu bättre just på grund av det.

Hade planerat ytterligare en långprommis, men i sedvanligt Vanja Wikström-manér så har jag ju såklart gått ALL IN på det där med långprommisar – så pass att jag utvecklat en enorm blåsa UNDER (!) foten. Den gick sönder i dag och gör satan i gatan-ont när jag går på den. Vilket är typ jämt, alltså. Resultat: no more långprommisar för mig på ett tag.

Men. Det blev bra ändå, för i dag har jag istället myst på en filt i en park, slurpat i mig min favoritsmoothie från Juiceverket (Mandala Sumo), lyssnat på sommarpratare och läst böcker. Mina topp tre favoritsommarpratare kommer upp i bloggen i morgon förresten, kolla in det inlägget om ni behöver inspo.

Innan jag fick barn läste jag ett par böcker i månaden. Efter jag fick barn har jag nog knappt ens tagit mig igenom en enda. Ett tag hade jag panik över det. På samma sätt som jag hade panik över att jag inte hade lika bra koll på omvärlden som tidigare, att jag inte matade min hjärna med lika mycket intressant material som tidigare, att jag inte upplevde lika mycket som tidigare. Jag började känna mig dum. Oinsatt och dum.

Sen lugnade jag ner mig och kände att VAFAN, livet ser annorlunda ut just nu  – jag orkar inte ta in lika mycket just nu. Jag är för trött, har för lite tid, för lite ork. Det ÄR OKEJ att fokusera på mig själv och min egen lilla bubbla ett tag. Det andra kommer tillbaka igen, när energin, tiden och orken kommit tillbaka.

Och nu har det hänt, tror jag.

Sakta men säkert har lusten att utmana mig själv och mina tankar återvänt. Iggy började sova hela nätter för några månader sen, och med det kom energin. Lusten att uppleva saker inifrån (som jag känner det) istället för utifrån började bubbla i kroppen, jag ville äta snarare än att matas – och helt plötsligt kändes tanken på att läsa en bok inte längre skrattretande.

I dag köpte jag ovan rara skatter: ”Eligible” av Curtis Sittenfeld (som skrivit flera av mina favoritböcker som ”Prep” och American Wife”), samt ”Not That Kind Of Girl” av Lena Dunham (förklaring till varför den boken inhandlades känns överflödig).

Sen låg jag på gräset och läste. Och läste och läste och läste. SOM jag saknat det! Älskade böcker, nu släpper jag er inte på ett tag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Åh, vill också verkligen ta upp läsandet igen. Läste jättemycket när jag var i Grekland en vecka i juli men så fort jag kom hem till vardagen och bättre uppkoppling tog sociala medier över igen. För det är just mitt problem, istället för att läsa 20 minuter mitt på dagen eller en längre stund på kvällen sitter jag med telefonen i handen och scrollar igenom saker som egentligen kanske inte får mig att må så bra. Jag MÅSTE välja annorlunda, att läsa böcker är ju urmysigt och så berikande! <3

    Amanda 2017-08-08 18:07:02 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Låter bra för jag har lite oroat mig för samma sak, att lusten/orken inte kommer återvända men då har jag något att se fram emot om ett tag, läsning! Mvh mamma till en 2-åring som sover så dåligt

    Hanna 2017-08-04 20:47:52
    Svara
  • Å lese er virkelig noe av det aller beste. Bortsett fra kos med sin gode unge selvfølgelig! Kos deg, Vanja! Ser ljuvligt ut! Klem.

    Erica 2017-08-04 11:47:20
    Svara
  • Älskar att läsa! Nu kan man passa på att läsa inomhus när det regnar ?. Tänkte tipsa om ett fiffigt sätt att laga sitt smink- kicka in hos mig ?. Ha en skön fredag ??.

    Merce 2017-08-04 10:28:48 http://meerc.se
    Svara
  • Vanja, var är dessa magiska byxor ifrån?? Måste ha dem, så gulliga ?

    Cecilia 2017-08-03 23:24:41
    Svara
    • Svar på Cecilias kommentar.

      Jaaa, älskar! Köpte dem förra året dock, på Zara så tro inte de finns kvar. Men kanske att de har liknande i år?

      Vanja Wikström 2017-08-04 12:08:22
      Svara
  • Bokrecension coming up?! 😀

    Johanna 2017-08-03 23:02:45
    Svara
  • Har alltid slukat böcker i mängder (sedan jag lärde mig läsa när jag var typ 5 eller så) 😉 men när första barnet kom så försvann tiden, orken och lusten. Men jag tänker att när minstingen blir så där tre år så kanske man har kvällarna lediga igen och lite mer energi att läsa någon bok igen då och då 🙂

    JennyJenny.se 2017-08-03 22:12:09 http://www.jennyjenny.se
    Svara
  • Om du inte har lyssnat på det så är Fredrik Backmans sommarprat SÅ bra!

    Paula 2017-08-03 19:47:05 http://livehealthier.blogg.se
    Svara
  • Ja men JA! Då passar det ju utmärkt att du börjar lyssna på min och Sofias podd om läsning och böcker, inte minst för att vi är småbarnsföräldrar också och ja, det är banne mig svårt att hinna läsa ibland. Ba gört! En förbannad podd heter den och man behöver verkligen inte börja med avsnitt 1, det gå att hoppa in och ut precis vart som.

    Katta (kvack) 2017-08-03 19:34:09 http://kattakvack.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!