MATPILLER ÄR INGET FÖR MIG, OBVIOUSLY

Luncherna här alltså…? Portugallien är dock inget easy peasy matland. Det är inte som i Italien där man kan knata in på närmsta restaurang och få en fantastisk pasta. Nää, gör man det här är sannolikheten väldigt stor att man åker på en svampig lövbiff med en skiva tomat bredvid och ett stekt ägg på toppen. Bluuäääck.

Men. Hittar man rätt så blir det LJUVLIGT. Efter åtta års besök i det här landet har vi hittat några guldkorn, och när det blir gott blir det RIKTIGT gott.

Den här pinfärska, grillade tonfisken som vi åt häromdagen var himmelsk. Att den dessutom intogs precis på stranden gjorde ju inte saken sämre.

Nåt annat man absolut inte får missa är att äta clams. Så smarrigt att man det liksom aldrig tar stopp, man vill bara äta mer och mer. Och mer.

Oj oj oj. Jag älskar verkligen att äta. Vilken njutning! Kan inte förstå folk som inte tycker att det är roligt med mat. Minns fortfarande CHOCKEN när en kompis till mig hade varit en vecka i New York. När han kom hem frågade jag honom om all mat de ätit, vilken som burgare var bäst etc? Och han svarade: ”Vet inte, vi käkade på Donken typ varje dag.”. VAAAAA?! DONKEN?! När man är i NEVVAN?!

Detta blev såklart en diskussion, där jag fick veta att om det fanns piller man kunde käka för att bli mätt istället för att ”Hålla på å böka runt med mat” så skulle han gladeligen ta såna. Han var totalt ointresserad av att äta.

Detta var nog tio år sen, men jag tänker fortfarande på just den här konversationen varje gång vi ses. Att man kan vara såna diametrala motsatser på vissa områden, men ändå ha så mycket gemensamt. Fint på något sätt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Kan verkligen rekommendera dokumentären ”what the health”, finns på Netflix! Ta dig tiden att titta en timme på denna, verkligen ett skrämmande uppvaknande. Massa kramar!

  Sofia 2017-07-16 21:41:09
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Kul, ska se den! Har spanat på den men inte sett den än. Härligt att veta att den är värd att se.!

   Vanja Wikström 2017-07-16 23:17:06
   Svara
 • Var åt ni fisken? Ska själv till Portugal så tar gärna emot tips!!

  Matilda 2017-07-15 17:42:25
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Kommer ett inlägg om det strax! 🙂 Fler POrtugaltips också ni MÅSTE åka till Comporta! Vi var där i dag, kommer ett inlägg om det också när internet är ok, sååå segt just nu.

   Vanja Wikström 2017-07-16 00:00:06
   Svara
 • Jag är verkligen likadan som din vän. Tycker mat är bökigt…

  A 2017-07-14 22:16:56
  Svara
 • Håller med! Men minns att du faktiskt sagt i podden att du gärna hade velat ha ett matpiller istället för att äta lunch. Tänkte precis samma då när jag lyssnade på podden som du gör om din kompis nu haha:)

  Sigrid 2017-07-14 18:45:10
  Svara
  • Svar på Sigrids kommentar.

   ha ha, jaaaa jag kommer ihåg det! Att jag tyckte det var så onödigt att äta lunch. Så känner jag lite fortfarande, just lunch tycker jag är bökigt. Men all annan mat är HELIG. ;-D

   Vanja Wikström 2017-07-15 23:56:50
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!