NÅGRA TANKAR OM SKÖNHET OCH TRENDER FRÅN EN NÅGORLUNDA NORMSNYGGING

Jag minns, att för omkring 8 år sen när jag jobbade extra i en butik för gravidkläder (innan jag startade GlamMom alltså) kom det ganska ofta in tjejer och frågade efter snickarbyxor. Vi hade aldrig några att erbjuda, och jag kunde för mitt LIV inte förstå varför någon skulle vilja sätta på sig ett par såna. SNICKARBYXOR, liksom? Fult som stryk, tyckte jag.

Well, ta å fast forwarda fram till cirkus 2015 – och vips! …så hade jag helt plötsligt tre par snickarbrallor i garderoben. SKITSNYGGT ju! Tyckte jag nu. Trender alltså. En spännande företeelse.

Minns ni när man SKÄMTADE om att ha rottingmöbler hemma? Det var ju typ det fulaste som fanns. Och tjaaaaa – kan väl konstatera att jag har ett gäng såna hemma nu. Och batik då, minns ni det? Hur uglypugly man tyckte det var. Äger (såklart) ett gäng batikplagg i dag, perfekta sommarmönstret ju.

Vägrade Birkenstock länge också (STÄDSKOR!), men som ni vet är mina ormskinnsmönstrade ditos storfavoriterna på mina fossingar just nu. Jaaa hörrni, får väl helt enkelt konstatera att man inte är direkt opåverkbar i sitt sätt att se på vad som är vackert kontra vad som är fult.

Känns iofs ganska bra, eftersom vi har en hel del att jobba på här i världen på den fronten. Att bredda begreppet skönhet känns viktigt, och det är bara att se hur lättpåverkade vi är för att inse att det borde gå rätt kvickt att utveckla vår syn på skönhet om vi alla bara hjälps åt och jobbar lite på det.

Älskar till exempel att det dyker upp fler och fler magiskt inspirerande mänskor på Inspirationstagram som visar andra sidor av ”skönhet” än vad vi är vana vid. Det gör mer än vad vi tror, tror jag.

Jag försöker också bidra, på de sätt jag kan. Vet att jag är någorlunda ”normsnygg”, så jag tänker inte låtsas som att jag gör en insats för världen genom mina outfitinlägg. Det jag däremot tycker att jag kan tillföra är det här med att man inte behöver klä sig eller se ut på ett särskilt sätt bara för att man nått en viss ålder.

Jag är snart 40 bast, men vill fortfarande kunna sätta på mig allt som jag tycker känns kul, färga håret i alla märkliga färger jag är sugen på och äga min look med självförtroende – hur ”ung” den än må vara. Känner själv att det inte finns så många äldre tjejer att inspireras av på den här fronten, så förhoppningsvis kan jag därför bidra en smula här.

Och på tal om det, så avslutar vi det här inlägget med lite Momspo:

Snickarbrallor / Dr Denim
Pjucks / Converse
Stickad tröja / Cubus

Nya favorithalsbandet / By Boe

Se fler Dagens Momspo-inlägg här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Viktigt inlägg med kloka ord!

    Amanda 2017-07-05 00:19:22 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Skrev fel adress ?⭐️

    Merce 2017-07-04 22:51:56 http://meerc.se
    Svara
  • Du är alltid on point ??. Man ska kunna ha på sig det man känner oavsätt ålder! ?

    Merce 2017-07-04 22:50:58 http://meeec.se
    Svara
  • Off topic men vill tipsa om att köpa andra rullgardiner än dom fr ikea, vi har 2 mörkläggnings- därifrån o en fr ett annat ställe som heter Rollodin. Aningen dyrare men inte jättedyrt. Sjukt stor skillnad. Tyget släpper igenom 0 ljus samt sitter bättre mot vägg och tak så mindre glipor o mindre ljusinsläpp. Har sett på våra fr ikea att de inte är helt täta när solen ligger på. Själva tyget släpper igenom ljus. Värdo!

    Maja 2017-07-04 22:44:17
    Svara
    • Svar på Majas kommentar.

      Tack gulle! De vi har är faktiskt specialbeställda mörkläggningsvarianter som var rätt pricy, men ÄNDÅ släpper de igenom ljus. :-/ Nu är det dock fixat tack vare Niklas fix and trixande, men störigt arts å dyra grejer inte funkar 100%. Nästa gång beställer vi från sajten du tipsar om! 😉 Kram!

      Vanja Wikström 2017-07-04 22:49:52
      Svara
  • Pang på! Så bra inlägg! Skriver under på det, check, check.
    Försöker definitivt själv bredda min syn på skönhet just nu. Vill kunna må bra på vägen

    Johanna 2017-07-04 21:07:26
    Svara
  • Jag tycker att du är himla peppig och inspirerande, oavsett din ålder 🙂 Du ger pepp och företagsinspo i mitt flöde iaf, I like!

    clara 2017-07-04 20:51:09 http://claratoll.se
    Svara
  • Mycket bra! Tycker alltid du är pangpiffig och en stor inspiration i väldigt mycket både gällande outfits, inredning och inställning till livet.

    Johanna 2017-07-04 20:11:28 http://detstoralillalivet.wordpress.com/blogg
    Svara
  • Haha känner igen alla skämsgrejer?
    Du är jätteinspirerande på klädfronten och den personliga biten oxå? Kanske skulle våga köpa ett par hängselbyxor..?

    Jenny 2017-07-04 20:11:08
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!