DATE NIGHT & EN AV DE GODASTE MIDDAGARNA I LIVET

Okej, nu går vi loss på onsdagens date night! Morfar och Pia rattade el grodo, så jag och Niklas passade på att slinka till restaurang Timber som vår kompis Kristofer nyss öppnat vid Mariatorget på Söder.

Det var tokfint inrett, och – som namnet antyder – fullt med timmerstockar på olika vis. Restaurangen ligger på Timmermansgatan, så jag antar att det är därifrån inspirationen kommer. Det kändes lite som att befinna sig i en väldans fräsig alpstuga, typ. Sjukt mysigt!

Menyn var PRECIS en sån där meny jag ÄLSKAR. Ni vet, när det finns en massa olika smårätter att välja mellan, så att man kan beställa in ett gäng tallrikar att dela på och verkligen smaka loss. Så det gjorde vi. Det fanns även huvudrätter om man hellre ville käka endast en rätt, men vi tog tillfället i akt att verkligen lyxa till det och prova typ ALLT.

Och shitoberto vad smarrigt det var! Varenda rätt var liksom lagad med enormt mycket kärlek. Har ju ätit Kristofers mat förut så jag vet att han är fantastisk, men det här var helt bananas faktiskt. Allt var så rackarns mitt i prick.

Det tyckte tydligen DN också, som varit där någon vecka innan och gett Timber en 4:a i betyg. Så rackarns kul och så rackarns välförtjänt! Och ryktet om denna pärla till krog har spritt sig som en löpeld, för det var fullt vid alla bord. HEJA Kristofer!??

Om ni går dit – missa för guds skull inte den friterade kronärtskockan, de ljuvliga pilgrimsmusslorna, tarten, den vita sparrisen, den falska burratan, Iberico-skinkan… Ja, ni får helt enkelt inte missa NÅT. Så himla smarrigt!

Och här kommer lite kul kuriosa: alla såna här vackra runda träbrädor är det faktiskt glammis-Malin och hennes kille Magnus som kirrat. De är jättebra kompisar med Kristofer, så när han skulle öppna sin restaurang med timmerstocksfeeling beställde han ett gäng brädor av Malin och Magnus, som en rolig grej. Så de har suttit på sitt lantställe och snidat varenda bräda med sina egna små händer, av stockar från skärgårdsön de bor på. Mysigt va?

Det var länge sen vi hade date night nu. Måste bli bättre på det. För det är verkligen väldigt mysigt. Och även om vi har det gött i soffan varje kväll, så är det ju faktiskt inte de kvällarna man minns, utan kvällar som denna.

Vi pratade en hel del jobb (såklart), det händer väldigt mycket med Babyloonz just nu och Niklas jobbar som en tok för att hinna med allt. Nästa vecka kommer vi kunna bjussa på en rolig nyhet hoppas jag, om allt går som det ska.

Vi pratade också en del om det här med barnalstrandet. Bestämde oss för att behålla babysittern som vi annars hade tänkt sälja. Nu får den åka ner i källaren så länge. Ironiskt egentligen, nu när vi precis sålt av alla bebisgrejer (bärselen, maxi-cosin, barnstolen med mera) så ska vi försöka börja om. Livet alltså.

Även på efterrättsfronten gick vi loss på flera rätter. Vi tog en pinnglass med jordgubb och vit choklad, en chokladmousse med olivolja och havssalt och en ”Mess” – Timbers take på marängsviss som var LJUVLIG.

Är så sabla impad av menyn, atmosfären och stället överlag. Ni MÅSTE gå dit, verkligen ett tips som kommer rätt från hjärtat (via magen?).

Efter middagen kramades vi lite med Kristofer, och berömde hans sjukt smarriga mat.

SÅ kul med driftiga mänskor som vågar dra igång egna businessar. Tror det kommer gå hur bra som helst för Timber, jag och Niklas kommer garanterat bli stamgäster. Heja heja!

När det var dags att återvända hem fick jag finskjuts av skatten. Vi kände oss inte direkt som 40-åringar när vi cyklade hem genom Söder på kvällen, Niklas iförd ryggsäck.? Töntigt det där med ålder tycker jag, att man har någon slags bild av hur ”man ska vara” bara för att man råkat finnas till i x antal år. Nää, man är så gammal som man känner sig, svårare än så är det inte.

Blåsig cykelselfie!

När vi kom hem möttes vi av denna übergulliga syn; en utslagen Igster som låg och sov mellan morfar och Pia i soffan. De hade haft en jättebra kväll. Iggy hade fått äta massor av glass både efter föris och efter maten, så han hade varit i sjunde himlen. Precis som det ska vara när morföräldrarna är barnvakt alltså.

En rackarns fin kväll, på alla sätt och vis.

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Åh, vilket kärleksfyllt inlägg <3 Tror verkligen på att det är viktigt att dejta även om man varit tillsammans länge, kärleken bör man värna om! Och cykla tillsammans under ljumma sommarkvällar är ju sjukt underskattat <3

  Amanda 2017-07-05 00:41:35 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Å hur söt var den där matmästar Kristofer då? 🙂

  Katarina 2017-06-30 23:14:37
  Svara
 • Åh, lät precis som en restaurang i min smak! Den måste jag prova vid nästa besök i Sthlm. Så mysigt ni verkat haft och vilken härlig cykelbild! ❤️ Glass i stora lass är precis vad man ska ha då det är barnvaktstajm!

  Maria 2017-06-30 22:44:05
  Svara
 • Haha, ska såklart stå att det är omöjligt att INTE le och bli glad när man ser dessa foton! Inte tvärtom, som om du inte förstod det, vill bara förtydliga;))

  Åsa 2017-06-30 21:07:57
  Svara
 • Underbara bilder på er, så levande! 🙂 Det går liksom inte att le när man ser er ihop. Ska skriva upp det stället på Stockholmstips till nästa gång jag åker ner.
  Helt rätt, gör detta oftare när ni har möjlighet till barnvakt åt goa Iggy. Haha, lyckan för honom med mycket glass:)
  Superfin i nya frisyren, denna frisyr är absolut den snyggaste du har tycker jag, såsom många andra tyckte. Jag kommer ”bara” vara ledig i 2 veckor. Är så inne på att åka till solen och värmen när det är som mörkast och kallast (och den hemska halkan..) under vintern. Drömma får man….
  ha en toppenhelg! KRAM

  Åsa 2017-06-30 21:06:12
  Svara
 • När det blir dags så har jag joolz elephant grey, maxi cosi och barnstol (nya stokke) med även babysitter etc som du kan få bli vid för billig peng. Har inte orkat rensa ut som ni gjort? Bor vid mariatorget?

  Cat 2017-06-30 20:55:09
  Svara
 • ÄLSKAR cykelbilden på er!! ??? Så mysig! Vi måste också bli BETYDLIGT bättre på date nights, kan inte minnas när vi hade en sist! ? Men två barn, jobb och plugg och allt vad det innebär så går tiden. Man måste verkligen BOKA in dessa dejter en bit i förväg och ha något att längta till ☺️? Kram på er

  Sandra Hedman 2017-06-30 19:49:46 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!