NÄR MAN MINST ANAR DET

Darrrrlings! Niklas är på dygn nummer tre utan sömn och vi har det lite kämpigt. Hinner därför inte kirra midsommarinlägget i dag som jag hade tänkt, utan det får komma i morgon. Bjussar istället på ett inlägg som gör mig glad i sömnkaoset; ett som innefattar PRESENTER!

De här härliga paketen kom nämligen min fina, fantastiska man hem med för några dagar sen. Det var en försenad Mors Dag-present (eller om det var en försenad Internationella Kvinnodagen-present, tror vi fick steka firning av båda pga denna rackarns sömn som totalt uteblivit vid bägge tillfällena). Men. Bara för att man inte har ork att fira just på dagen D, så behöver det inte innebära att man inte firar alls. Nää, då skjuter man på det bara.

Jag blev såklart himlans glad, för HUR GÖTT är det inte att få presenter när man allra minst anar det? Ännu härligare än när de är väntade, måste jag säga. Nu ska ni få se vad de innehöll!

Tavlor! Fantastiskt fina tavlor! Här är den ena…

…och här är den andra (min favorit). Så rackarns snygga! Det är den kvinnliga skejtlegenden Laura Thornhill Caswell på båda bilderna, bilderna är tagna sent 70-tal. Inom skejtvärlden är detta klassiska fotografier tydligen, men jag hade aldrig sett dem förut. Älskar dem!

Kolla vad fina de är ihop!

Här tänker vi att de ska hänga. Visst är de fina? Tack älskade, älskade Niklas!

Och hörrni – kan vi alla be en stilla (eller jävligt högljudd kanske?) bön om att Niklas får sova i natt please? Så hemskt, detta.?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Ursnygga tavlor! Jag tycker nog mest om den första 😀 Hoppas så att det blir bättre för Niklas snart <3

  Amanda 2017-06-27 16:29:28 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • all kärlek från en annan med riktigt strulig sömn. har restless legs vilket är obehagskänningar/myrkrypningar i benen som lättar om man rör på dem. Typiskt är att det är värst kvällar och nätter. i en mild variant är det inte så farligt men i perioder när jag har det riktigt jobbigt måste jag gå upp och gå runt, eller ligga i sängen och flytta benen hela tiden vilket gör att jag inte somnar (eller om jag somnar vaknar snabbt igen).
  Finns en del trix för att hålla det okej och oftast klarar jag det bra men just nu senaste tiden har det varit många många tuffa nätter. Jag hoppas det snart blir bättre för er men det känns faktiskt väldigt skönt att läsa om någon annan som också har problem. då känner man sig lite mindre ensam. kärlek på er!

  Ulrika 2017-06-27 12:52:34 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Han verkar ha svårare att sova nu när det är ljusare ute?

  Melatonin går nu att få utan att behöva söka licens (sök på Melatonin AGB)

  annars läkemedlet valdoxan, en annan form av melatonin.

  Komplettera med tillskotten ZMA (magnesium, zink, B6) och glycin.

  Linnéa 2017-06-27 12:25:34
  Svara
 • Ber en bön till sömnguden och skickar en massa kärlek <3 hoppas han får sova snart! Förstår att det blir en extra stress ju längre tiden går innan man sover, vet inte hur det är för niklas men min mamma kan i sömnlösa perioder tro att hon aldrig kommer kunna sova igen. så fruktansvärt hemskt. förstår också att han säkert får en massa tips i all välmening, men att även det kan bli en stress och skapa en frustration.. man har ju oftast redan testat liksom, allt… <3

  Josefin 2017-06-27 10:14:18
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Jo, i de värsta stunderna blir det väldigt mycket mörka tankar. Försöker hjälpa Niklas att hålla hjärnan i schack de dagarna. Kram till dig å din familj finis!

   Vanja Wikström 2017-06-27 10:28:41
   Svara
 • Har Niklas testat Mirtazapin? Är en receptbelagd tablett med komma till ro funktion. Ej beroendeframkallande. Arbetar inom vården och denna funkar för många patienter. Min pappa har haft sömnsvårigheter så länge jag kan minnas och testat allt. För ca ett halv år sen fick han denna tablett och nu kan han sova 22-07 och vakna kanske en gång på natten. Har fungerat otroligt bra för honom alltså. Kanske värt ett försök?

  Elin 2017-06-27 09:37:19
  Svara
 • Du är Niklas så stark och duktig! Hoppas du hittar små vilostunder mellan varven ♡

  Johanna 2017-06-27 07:59:08
  Svara
 • Skickar lite kärlek från en liknande situation. Har en liten dotter som är född några veckor efter Iggy och har följt dig sen vecka för vecka. Har precis fått vårt andra barn. Min karls sömn har alltid varit tokig och oavsett hur mycket han sover så är han alltid trött. Länge trodde vi i hans omgivning att det var nån sorts tonårströtthet som inte gick över. Det var det inte, han har sömnapné. Får andningsuppehåll i sömnen och blodet får dåligt med syre under natten så han återhämtar sig inte som man ska under sömn. Dina texter om hur det är för er är väldigt peppande, ibland när man blir arg på honom trots att man vet att det inte är hans fel, när han glömmer saker eller liksom inte förmår sig att kunna le elmer

  Thalia 2017-06-27 01:05:23
  Svara
  • Svar på Thalias kommentar.

   *Eller prata under måltider för att han är så trött och nedstämd. Då kan jag tänka på hur du skriver om att det är så för fler, att det är mest ”synd” om honom. Själv kan man inte göra mer än vara orolig i tystnad och stötta. Så tack! Och från oss som har två barn i sömnkaoset, ett barn till har hittills inte adderat till problemet, barnen sover båda med mig och den stora vill helst inte vara utan den lilla (sju veckor)

   Thalia 2017-06-27 01:11:15
   Svara
   • Svar på Thalias kommentar.

    Tack finis, och vad tråkigt att ni också har det tufft på sömnfronten. :-/ Men vad bra att vi kan peppa varandra en smula då angående att stötta och inte bli irriterad – och TACK för fin info om att en till bebelino inte behöver innebära K-A-O-S för såna familjer som oss.

    Vanja Wikström 2017-06-27 09:34:57
    Svara
 • usch stackars niklas! <3

  Nella 2017-06-26 21:29:40
  Svara
 • Har en vän som forskar om sömnsvårigheter och som också träffar patienter med aömnsvårigheter. Tipsar om att söka på en vårdcentral som har sömnmottagning, många som har fått hjälp på dessa mottagningar har fått sitt liv tillbaka

  Kicki 2017-06-26 21:25:38
  Svara
  • Svar på Kickis kommentar.

   NIklas har varit på en sådan, sovit över med ett gäng elektroder överallt som mätte sömnen etc men upplevde att det tyvärr inte gav så mycket Det var dock några år sen, så värt att testa igen. Om din vän finns i Stockholm eller vet någon annan i Stockholm vi kan gå till får du hemskt gärna maila mig kontaktuppgifterna: [email protected] Vore guld!

   Vanja Wikström 2017-06-26 22:18:08
   Svara
 • Wow, så snygga tavlor!!

  JF 2017-06-26 21:04:05 http://justface.se/
  Svara
 • Hej!
  Har Niklas testat Magnesium+melatonin+en banan på kvällen?
  Är en magisk cocktail som hjälper för en del. Magnesium finns i hälsokosten, melatonin finns dels som licenspreparat (via läkare) men går kanske att få tag på via nätet (vet ej om lagligt dock), annars kan man köpa om man är i USA. Banan innehåller lite tryptofan som är sömnighetsframkallande plus att man blir mätt.
  Jag har ett tips till och det är denna hypnosgubbe på Youtube, helt galet men det funkar: https://m.youtube.com/watch?v=1CzFa_QKAEs
  Nu kanske Niklas redan testat allt detta och isf kan ni bara ignorera min kommentar, vet hur tröttsamt det kan var att få tips om man inte vill ha tips liksom.
  Håller tummarna för en sömnfylld natt!!!

  Amanda 2017-06-26 20:18:49
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Tack finis, hör att du har koll när du pratar om tryptofan och magnesium etc.. 🙂 Niklas kör en magnesiumcocktail på kvällen, melatonin har inte funkat så bra här tyvärr, men vi ska kolla in din hypnosgubbe. TACK:

   Vanja Wikström 2017-06-26 22:16:20
   Svara
 • OMG VART kan jag få tag i dessa underbara foton?? Vill ge den ena bilden till min kille i present!!! Puss och kram och håller tummar för Niklas sömn.

  lin 2017-06-26 20:04:52
  Svara
  • Svar på lins kommentar.

   Jaaaa, do it! 😀 Här hittas de: https://www.grandpastore.com/sv/168/posters-kort

   Vanja Wikström 2017-06-26 22:14:56
   Svara
 • Hej Vanja! Har inget med inlägget att göra utan snitt. Eftersom det är svårt att hitta fördelar på nätet om snitt (undantag du). Tänkte höra om du skulle ”rekommendera” snitt till någon som har en dålig upplevelse av vaginal födsel? Om du får fler barn i framtiden kommer du välja snitt igen? Tack för en underbar blogg. Kram

  Sara 2017-06-26 19:20:56
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag skulle absolut rekommendera snitt till någon som har en dålig upplevelse av vag födsel. Jag upplevde mitt ks som extremt lugnt och rofyllt, det var ett fantastiskt sätt att föda barn på och får jag fler barn kommer det garanterat också födas med snitt. Hade inga biverkningar efteråt, inget bök vare sig fysiskt eller psykiskt. Bara en alltigenom fantastisk upplevelse. 🙂 Kram!

   Vanja Wikström 2017-06-26 22:14:02
   Svara
 • Crazy-bananas snygga tavlor! Kommer passa perfekt hos Er!
  Skickar styrkekramar till Niklas! Hoppas du får sova i natt! <3

  Linda 2017-06-26 19:11:38
  Svara
 • lider med er, måste vara oerhört tungt och påfrestande. förhoppningsvis har det svängt nu och ni e på bättringsvägen. vet inte om jag har missat det el om ni inte har berättat ingående kring detta men det vore intressant att höra. orsak, hur, när, vad ni gjort för att slippa..? tänker på zonterapi/akupunktur, har N testat ALLT? stor kram

  hanna finland 2017-06-26 19:00:34
  Svara
  • Svar på hanna finlands kommentar.

   Har berättat en del i bloggen, men vi tänker att vi gör ett YT-klipp med ingående info, så att andra som också lider av insomni kanske kan få hjälp av Niklas eventuella tips. Korta versionen – han har insomni och vad vi förstår kan man se det lite som en kronisk sjukdom; att systemet är dåligt på att sova, typ som att man kan ha dålig rygg. Försöker konstant hitta lösningar men det är extremt svårt. Niklas har inte testat allt, men en vääääääääldans massa. Tack för omtanken.

   Vanja Wikström 2017-06-26 22:11:32
   Svara
 • Heja Niklas! Håller tummarna att du får sova riktigt gott (med dina mått mätt såklart..) inatt! Sover själv lite halvkasst men troligtvis ingenting i jämförelse… heja heja!

  Isabell 2017-06-26 17:04:41
  Svara
 • Härliga tavlor! Superfina! Jag hoppas hoppas hoppas att Niklas får sova i natt! Stackarn!

  emzi 2017-06-26 17:01:27 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Hej! Hoppas det vänder snart! Har en fråga som jag undrar så mycket, går det inte att han får sömntabletter när det är som allra värst?

  Frida 2017-06-26 16:59:13
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Sömntabletter är en extrem nödlösning, och tyvärr inget som hjälper alls på längre sikt, det kan tom förvärra problemen. Så dessvärre är det inget man kan ta till om det inte är absolut panik. Men eftersom detär en slags konstruerad sömn får det ofta biverkningar långt efteråt och rubbar sömnen ännu mer. 🙁

   Vanja Wikström 2017-06-26 22:08:40
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!