ALDRIG MER ALKOHOLRELATERAD ÅNGEST

God förmiddag hörrni! Undrar om alla har det lika blött som vi här i Estocolmo? Här är det rena rama regnfesten kan jag berätta.

Hursomhelst – hoppas ni haft en riktigt härlig midsommar! Det kommer bilder från vår helg lite senare i dag. Hade jättemysigt. Är så glad att jag inte dricker på fester längre, den känslan är extra stark vid såna här klassiska alkoholhögtider.

Tror jag är lite skadad av hur jag mått tidigare år, för det första jag tänkte på på midsommardagen var alla de som vaknade med ångest. Ångest över att ha vaknat i fel säng, ångest över att ha sagt saker som inte borde ha sagts, ångest över att behöva gå igenom de senaste 24 timmarna i huvudet och stålsätta sig för vad som sagts och gjorts – eller allt som inte ens koms ihåg. Usch.

Hade exakt samma tankar på nyårsdagen, och har haft det det varje år – oavsett om jag själv druckit kvällen innan eller inte. För på nyår och på midsommar gör väldigt många väldigt mycket som är väldigt dumt. Orsakat av alkohol. Så när jag vaknar är det alltid det första jag tänker på. Jag känner sorg för dem som behöver vakna med den där krypande känslan av skräck och skam i kroppen, och samtidigt en lättnad över att jag inte är en av dem.

Aldrig mer tänker jag utsätta mig för att känna så. Aldrig mer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Tack för att både du och Jossan pratar så mycket om just detta viktiga ämne.
  Var på en fest häromveckan (då jag självklart drack alkoholfritt) och många frågade varför jag inte drack, och jag bollar tillbaka frågan VARFÖR dom andra dricker? Och det bara skojas bort..så TACK igen för att jag inte behöver känna mig ensam ?

  Sandra 2017-06-26 12:40:34
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Å, vad fint att höra. Du är INTE ensam, känns också som att vi blir fler och fler som väljer bort alkoholen. Kram!

   Vanja Wikström 2017-06-26 16:12:57
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!