INGEN ÅNGEST DENNA MIDSOMMAR

God morgon och happy clappy midsommar! Midsommar har ofta varit lite ångestfylld för min del. Dels för att det finns en outtalad press på att man liksom SKA HA DET SÅ JÄVLA HÄRLIGT (sillunch i grönskan, roliga lekar med spännande mänskor, kvällsbad och sommarnattshångel), lite som nyår, typ.

Men också för att det är en klassisk festhelg. Och som ni vet har ju min oförmåga att hantera alkohol resulterat i ganska mycket kaos, framförallt på just klassiska festhelger. Så midsommar har inte varit något som jag sett fram emot, i alla fall inte sen jag var ett litet kiddo.

Sen jag fick barn har jag dock en helt annan inställning. Tack vare denna lilla unge som ju numera är en del av midsommarfirandet så ser jag på det mycket mer avslappnat. Det viktigaste är att Iggy får en härlig upplevelse, och han är inte intresserad av vare sig silluncher eller sommarhångel. Fokus blir helt enkelt på god mat och bra barnvänligt häng, nåt som passar mig perfekt.

I dag ska vi därför åka ut till farmor Barbro, där kommer vi sova över och hänga fram till söndag tror jag. Faster Oliven, Mackanrackarn och kusin Ruben kommer också dit. Vi ska binda kransar av ovan blomster, äta sillurre, köra hela midsommarracet med stång och lekar på den lokala ängen och sen grilla på kvällen.

Iggy och Ruben leker fantastiskt bra ihop nu (ett tag slogs de som hund och katt om precis ALLT), vilket borgar för att vi päron kommer kunna luta oss tillbaka och njuta av dagen en hel del. Om vädret tillåter blir det nog pooldopp också. Kommer bli superhärligt.

Känns som ett mysigt upplägg tycker jag, och jag ser verkligen fram emot den här helgen. Hoppas ni också har planer som gör er glada, oavsett om det är att hänga hemma eller festa loss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag ville bara kika in och skriva att jag tycker att du verkar vara en så rackarns härlig människa! TACK för att du är en så positiv och energisk person som sprider så mycket glädje! Många kramar

  Sarah 2017-06-23 21:56:13
  Svara
 • Låter som du får en mysig midsommar.
  För mig blir de lugnt , mina närmaste vänner ska vara med sina pojkvänner och jag som är singel kommer spendera den hemma i år , känns lite jobbigt men jag kommer nog ha de trevligt ändå.
  jag hade ändå hoppas på att träffa vänner ikväll.

  Louise 2017-06-23 17:52:54
  Svara
 • Åh tack bästa Vanja för att du skriver detta. Jag har inga barn ännu så jag känner typ prick den ångesten du kände förut men förstår att din midsommar kommer bli mysig! <3 För mig blir det nog en tråkig midsommar i mångas ögon, åker till stugan med min sambo och firar med en löptur, tårtbak och grillmiddag. Inget stort kompisgäng, ingen alkohol. Bara vara. Känner mig så tråkig pga detta men… Så får det bli. Önskar en finfin midsommar till dig/er!

  anonym 2017-06-23 07:43:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!