LITEN INSATS MED STORT UTFALL

                                                                                     I samarbete med Schneider Electric

När det kommer till kläder är jag ofta noga med att säga att det ju är detaljerna som gör det; skorna, smyckena, väskan – hatten! Snygga detaljer gör helheten. Samma filosofi gäller såklart även hemma, och nu när vi fått fart på inredningsfronten igen har vi därför passat på att byta alla strömbrytare hemma till riktiga snyggingrackare.

I det här inlägget ska ni få se skillnaden, hur fint det blir när man går all in och tar hand om detaljerna. Spana in vår hall till exempel. Rätt så snajdig tycker jag, men med en ful plastdosa vid ytterdörren som drar ner helhetsintrycket. Kolla in det här:

SÅ mycket finare! Och dessutom mer tidstypiskt för vår lya. Ska vi spana in en klassisk Före och Efter? Klart vi ska!

Tadaaaa!

Såhär ser strömbrytaren ut up close. De är så sjukt retrofina tycker vi, kommer från Schneider Electric och heter Renova. Lätt som en plätt var det att byta ut våra plastdosor också. Vi ringde en elektriker och det tog honom någon timma att byta ut samtliga lampknappar i lyan.

De finns i olika färger, och vi valde att blanda svarta och vita. Vi tog vita i de rum där vi har trägolv (här är förebilden)…

…och efterbilden!

Och sen körde vi på svarta knappar i de rum där vi har rutigt golv. Här ser ni före och efter i köket.

Tycker verkligen att det blir en så himla mycket lyxigare känsla när man så att säga har kirrat ”attention to deeetaaaails”. Älskart!

Här ser ni både en vit knapp i vardagsrummet och en svart knapp i hallen, att blanda kändes bara fint tyckte vi.

Ytterligare en före- och efterbild. I Renovaserien finns det dessutom toksnygga eluttag som ni garanterat sett i allehanda inredningsmagasin. ÄLSKAR att det finns företag som ser till att även ”tråkmåsten” som eluttag och strömbrytare kan göras fina. Snacka om vardagsglädje!

Före  i hallen…

…och efter! Att vi bor i en hyresrätt gör inte alls att vi undviker investeringar som exempelvis att byta lampknappar, eller att förändra lyan överlag (som ni nog märkt he he). Vi resonerar som så att detta är ju vårt HEM. Det är här vi ska trivas och känna ”WOOOW, får vi bo här?” – varenda dag.

Vårt hem är (förutom Igster då) vår största källa till vardagsglädje, och så länge man gör varsamma förändringar på ett professionellt och fackmannamässigt sätt så förbättrar vi ju bara lägenheten. Och skulle det vara så att värden opponerar sig om vi någon gång ska flytta härifrån, så får vi väl byta tillbaka till fula lampknappar då. Värre än så är det ju inte. Så jag tycker verkligen att man ska göra det allra, allra bästa av sitt hem – oavsett om man bor i bostadsrätt eller hyreslägenhet.

Är verkligen supernöjd med denna lilla men betydelsefulla renovering. Blir glad VARENDA gång jag tänder eller släcker en lampa just nu (sant, ha ha). Iggy också – han älskar de här runda fina knapparna!

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Men wow! Att en så enkel liten detalj kan göra en så stor skillnad på helhetsbilden?! 😀

    Amanda 2017-06-27 16:43:57 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Det blev ju superfint 😀

    emzi 2017-06-26 12:36:00 http://emmelemzi.com
    Svara
  • De är väldigt fina!!! Speciellt de vita, de kändes lite moderna ändå. ? och skulle man spara de gamla brytarna så kan man ju byta tillbaka och ta med de nya till nya lyan om man flyttar (med tanke på hyreslägenhet så nada problem där)

    Johanna 2017-06-22 16:24:48
    Svara
  • Vilken bra ide! Nåt man kanske själv inte skulle komma att tänka på men som ser så fint ut 🙂

    Nina 2017-06-22 15:42:57 http://www.ninaaikas.com/
    Svara
    • Svar på Ninas kommentar.

      Eller hur? Men gör så himla mycket för helheten! 🙂 Vilken fin blogg du har förresten – och grattis till tvåan!

      Vanja Wikström 2017-06-22 16:07:53
      Svara
  • Så snyggt – vilken skillnad! Så resonerar vi också fast vi bor i hyresrätt. Har målat både väggar & tak vita för att det blir fräschare så och även tapetserat fondväggar. Så får vi återställa det om det är så att värden skulle kräva det om/när vi flyttar ut.

    Linda G 2017-06-22 13:11:14
    Svara
  • Vi har klickat hem liknande lampknappar fast från byggfabriken. Älskar dem och ja det är verkligen detaljerna som gör’t!!!! <3

    Angelica Zetterström - Ekomorsan 2017-06-22 12:01:00 http://www.ekomorsan.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!