DET ENORMA MASTODONTINLÄGGET OM MINA SMYCKEN

Jag ÄLSKAR ju smycken, det vet ni. The more the merrier är min melodi på den fronten, räknar till 12 stycken (synliga) på bilden ovan. Eftersom jag får så mycket frågor om var jag hittat mina rara juveler (okej, mest ganska-så-billigt-silver men ändå) tänkte jag att jag skulle bjussa på ett riktigt mastodontinlägg med alla mina favoriter. Så nu kör vi!

Den här fräsiga samlingen står jag och väljer bland på morgnarna.

Det är inte lätt att hitta snygg och smart smyckesförvaring tycker jag. Älskar skrinet på bilden ovan (kommer från ROOM), och det här loppisfyndet.

Eftersom jag är en sån där som snöar in på grejer brukar det bli så att jag hittar en kombination som jag ÄLSKAR med ringar, armband och örhängen – och så kör jag på den tills jag tröttnar. Då hittar jag en ny favvokombo och bär den tills jag återigen behöver se nåt nytt glittra runt på the julgran that is myself.

Och med ”nåt nytt” menar jag inte att jag konstant köper nya smycken – nej, mer att jag kombinerar de jag har på en massa olika sätt. Då känns de liksom ”nya” många gånger om.

Okej, ska vi börja vår virtuella rundvandring? Klart vi ska! Vi går loss på ringarna först…

Jag gillar stora statementringar. Jag tycker oftast att more is more och är ju en maximalist på de flesta områden. Att hitta fina ”chunky” ringar har jag dock tyckt varit TOKSVÅRT här i Sverige. Trenden här har ju länge varit tunna ringar, typiskt för den skandinaviska sparsmakade stilen. Såna tycker jag är fina på andra, men på mina egna händer vill jag ha rejäla doningar.

När jag åkte till Bali var det därför som att hamna i ring-himlen för min del. Det fanns SÅ mycket ringar i min smak, och jag gick loss! Av ringarna ovan är tre stycken köpta på Bali (nr 1, 3 och 5). De andra är från Dyrberg Kern (stjärnan) och Caroline Hjerpe (pärlan). På fingrarna vill jag bara bara bara ha silver.

I öronen gillar jag att blanda guld och silver, det här är min absoluta favorikombo i vänsterörat för tillfället. Alla tre örhängena kommer från Sophie by Sophie. Tycker det är tokfint med olika stora ringar i samma öra, och älskar den lilla smileyn.

Här är några andra superduperfavoriter att bära i öronen. Ett eller ett par av dessa har jag i princip alltid på mig. Det stora högst upp köpte jag på Bali och det med stjärnan är från Sophie by Sophie. De två nedersta är såna där superfina som sitter både framför och bakom örsnibben. De är från Sparv Accessories och & Other Stories.

Här ser ni det från & Other Stories in action.

Riktigt stora örhängen har jag inte så ofta, men när jag väl har det får de gärna synas rejält. Som de här urgamla favoriterna från WOS. Gråtande ögon – vilket genialiskt smycke!

De här tycker jag också är grymma. De är fullproppade med strasstenar så de glittrar som ett helt universum. Perfekta att bära till en enkel stickad tröja eller tisha, tycker jag. Minns inte var jag hittat de här rackarna dock.

Halsband gillar jag ju också, och den här duon är min favorit just nu. Halsbandet med kvinnosymbolen tar jag i princip aldrig av mig. Det är gjort av min kompis Towa, och jag fick det i present av Niklas.

Halsbandet under är från Sophie by Sophie, jag har köpt två berlocker (smiley i guld och måne i silver) som jag hängt på en kedja.

På den här bilden har de fått sällskap av två andra favoriter ur Jossans kollektion för CU Jewellery: ett örhänge med röd pärla och ett Dream Big-halsband.

Det röda pärlörhänget in action, och två andra megasuperduperfavvosar: mina trekantiga namnörhängen som min kompis Viktoria gjort. Jag har fyra stycken och på dem står det I G G Y. Såklart.

Ytterligare en favorit – det här fjäderörhänget från Rebecca Minkoff. V:et kommer från Zara. Klart jag måste ha ett V i örat, liksom. #HejaSjälvförhärligande

Armband är jag också en sucker för, och även här gillar jag att blanda guld och silver. Men det är alltid flest silverarmband, och så något i guld som kryddar till det lite.

Här har ni fyra megafavoriter: ornamenterat silverarmband köpt på Bali, guldfärgat armband i form av en fjäder från Rebecca Minkoff, silverarmband från Thomas Sabo där jag graverat GIRL POWER och ett guldfärgat armband från Dyrberg Kern.

Fjäderarmbandet in action, och min klocka från Kimono. Samtliga tre ringar är inköpta på Bali.

Vi avslutar med en sista batch ringar, och av de på bilden ovan är samtliga köpta på Bali, förutom den med en mörkröd sten längst bak. Den fyndade jag i världens bästa vintagebutik i Verbier. Jag fick den gratis (!) mot att jag lovade butiksägarinnan att lista ut vad som stod på den (syns inte på bilden men det står något skrivet på arabiska på stenen). Det hjälpte ni fina blogoliner mig med, och nu vet jag att det står ”Gud är god” på den.

Armbandet med ljusblå stenar är också en favvo som jag bär varje dag, det är från Sophie by Sophie.

Jahapp hörrni – det var det hele! Hoppas att ni nu fått svar på alla frågor ni hade, är det något jag missat får ni undra vidare i kommentarsfältet så svarar jag såklart. Tipsa gärna om era egna favoritsmyckesmärken också, vore kul att se vad ni gillar. Kanske hittar jag någon ny favorit?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Kvinnosymbol smycket tycker jag verkligen om 😀 måste skaffa ett åt mig!

    emzi 2017-06-16 13:46:35 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Äntligen ??? Men vart kan man hitta dom där fjäder örhängena från Rebecca? Finns dom på NK? ?

    Emm 2017-06-13 18:51:07
    Svara
    • Svar på Emms kommentar.

      Ha ha, jaaaa ÄNTLIGEN! ;-D Jag beställde från hemsidan: http://www.rebeccaminkoff.com Puss!

      Vanja Wikström 2017-06-13 19:31:06
      Svara
  • MEN VANJA! Jag tror du missade ett par favvoearrings från newl.se ? Sååå typiskt! ?????

    Karin Fredriksson 2017-06-11 22:54:01 http://www.newl.se
    Svara
    • Svar på Karin Fredrikssons kommentar.

      Ha ha, men jaaaa! ?OJ vad mycket fint du fått in Karin, du har verkligen spot on smak! Träffade en tjej på ett möte för några veckor sen som hade ”mina” örhängen från dig. Då sa jag ”Åååå, jag har likadana, älskar dem!”. Hon: ”Jaa, eehhhh jag såg dem i din blogg!”. Snacka om att jag kände mig som en iiinflueeenceeeer då! ?? Kram!

      Vanja Wikström 2017-06-12 09:54:34
      Svara
  • Hej! Har sett dig använda ett armband i sliver i trekantig form och med en turkos sten? Vart är det ifrån? Helt superb samling måste jag bara tillägga!

    Malin 2017-06-11 21:47:21
    Svara
    • Svar på Malins kommentar.

      Jaaaaa, hade det JÄMT förut. Nu har det en liten paus men det kommer garanterat tillbaks på armen!

      Vanja Wikström 2017-06-12 09:52:34
      Svara
  • Vad kul att se! Gillar verkligen smyckena din kompis gör?

    Johanna 2017-06-11 21:33:18 http://ensllsam.blogg.se
    Svara
  • Äääälska smycken!! Får ibland kommentarer om att det är för ”too much” men nä, tänker då att det behöver väl inte vara dåligt att vara det.. man får vända det positivt 😉

    Köpt flera set ringar av denna amerikanska donna på etsy https://www.etsy.com/se-en/listing/219618398/stacking-rings-set-stackable-rings?ref=shop_home_feat_1

    Annars gillar jag bud to rose! Köpte detta förra veckan http://www.budtorose.se/se/produkter/category/armband/fran-turqouise-silver

    Josefin 2017-06-11 21:30:00
    Svara
  • Så många fina smycken har du! Jag tycker det är så svårt att hitta smycken, och framför allt sånt som jag tycker är bekvämt att ha på mig.

    Jag undrar var din fina blus är ifrån på översta bilden, den var så himla fin ? Finns den i butik nu?

    Amanda 2017-06-11 20:32:19
    Svara
  • Ääälskar ditt smyckes-game så det här inlägget var perfekt! Love it!

    Elin Cecilia 2017-06-11 20:11:59 http://elincecilia.itgirls.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!