NU ÄR VI SÅDÄR RACKARNS STOLTA IGEN

                                                                             I det här inlägget förekommer reklam för Babyloonz

Kej, nu ska ni få veta vad jag flaggade för tidigare i dag – vad jag och Niklas är så himla stolta över! Det är ett sprillans nytt barnprogram på Babyloonzkanalen som heter Baby Iggys Lera!

Det är ett urgulligt program där Baby Iggy (en av bebisarna i Babyloonzgänget) leker loss med play doh-lera.

Även Baby Iggy är gjord i lera. Här får ni se lite behind the secenes, sånt e alltid kul tycker jag. Ovan är Baby Iggys huvud, med olika ansiktsuttryck. Man gör ett gäng olika så att man inte behöver bygga om lerfiguren varje gång den ska uttrycka en ny känsla. Då är det lättare att man redan har ett gäng huvuden som man kan byta ut beroende på om Iggy ska vara glad, förvånad, fundersam, ledsen eller något annat.

Här är en bild från när animatörerna spelade in vinjetten till programmet. Tycker det blev så himla fint!

Baby Iggy skapar olika saker i alla program, och det är filmat i stop motion (man tar stillbilder som man sen sätter ihop till en rörlig film), en teknik som både jag och Niklas (och Iggy såklart) älskar. Det blir superfint och extra roligt att titta på.

Det här är ett av alla program vi jobbat med att ljudlägga den senaste tiden, så Iggys röst görs av Yours Truly. #BonusInfo

Iggy får dessutom hjälp av de här händerna, som kavlar, skär och grejar med leran.

I just det här programmet byggdes ett tåg!

…som Iggy sen kan åka runt i.

Än så länge finns det två program klara i den här serien, ett där Iggy bygger ett tåg och ett där det kirras en tårta. Fler är på g dock, och kommer läggas upp på Babyloonz YouTube-kanal under sommaren.

Tanken med Baby Iggys Lera är som med alla våra program – barnen ska tycka det är roligt att titta på, de ska lära sig om färger, former och annat och föräldrarna ska kunna känna sig 100% trygga med materialet. Iggy (varianten hemma, som inte är gjord i lera alltså) tycker de är superroliga, favoriten är tåget!

Jag och Niklas tycker det blev så himla bra, det är så SJUKT KUL att hitta på och producera material för små barn. Bästa jobbet EVER. Hoppas att era kids också gillar programmen, alla avsnitt hittas här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Sjukt kul 😀 önskar jag hade en liten unge som jag kunde visa dessa åt 😀 någon dag.

    emzi 2017-06-16 11:01:28 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Min 2-åring sitter som klistrad framför de två avsnitt som finns ute. Vi längtar efter fler! Tack för en världsbra kanal!

    Helena 2017-06-08 10:12:04
    Svara
  • Min 3-åring satt som klistrad, men var besviken över att programmen var så korta ;). Dessutom fick han play-doh för några veckor sedan, så temat var mitt i prick för oss!

    Ulrika 2017-06-05 10:22:42
    Svara
  • Kommenterade på youtube också, men är sjukt imponerad över denna serie ?

    Linn 2017-06-02 22:25:38
    Svara
  • Detta är ingen hatkommentar, jag är genuint nyfiken och intresserad!
    Vad är det barn tycker är roligt med detta? Jag tittade på halva tåget och blev bara så sjukt uttråkad. Barn måste ju se något som jag inte ser.
    Är det bara jag som är så invand med att allt måste gå så snabbt och hända på en gång, att jag inte klarar av en så lugn och metodisk video? Ni lär ju ha läst på om barn (och typ barnpedagogik?). Har ni haft nåt sånt om hur det funkar i bakhuvudet när ni gjort filmerna?

    Filippa 2017-06-02 22:02:05
    Svara
    • Svar på Filippas kommentar.

      Du slår huvudet på spiken Filippa! Som vuxen uppfattar man många av våra program som alldeles för långsamma och händelsefattiga. Men små barn uppfattar världen på ett helt annat sätt, och de flesta barnprogram som görs idag har ett tempo och klippteknink som är alldeles för snabbt för de mindre barnen. I slutet på tågprogrammet händer det dock lite mer eftersom barnet då har fått se hur tåget byggts ihop och hunnit registrera att det är just ett tåg. Spana in sista minuten så ser du vad jag menar 😉

      Niklas 2017-06-03 06:57:09
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!